Alphia

Alphia legt RVC'33 over de knie

Na het teleurstellende verlies vorige week hadden de Alphianen iets goed te maken, RVC'33 was hiervoor de tegenstander. Het was in de ochtenduren nog even onzeker of de wedstrijd door kon gaan, maar rond het middaguur werd de seinen op groen gezet door de gemeente en kon iedereen zich opmaken voor een heerlijke voetbalmiddag.

Met een groen veld en een mooie blauwe lucht, maar zonder de geblesseerde Boas Vet, Bas Hazenbroek, Floris Buijnink en Justin Flippo en de geschorste Jordi Wentink werd er om 14:30 uur door beide teams afgetrapt.

Alphia domineerde vanaf de eerste minuut gelijk de wedstrijd en had veel balbezit. Met veel dreiging vanaf de zijkanten deelde Alphia een aantal speldenprikjes uit en drukte de bezoekers naar achteren. Ondanks het veldoverwicht waren het de bezoekers die het dichts bij een doelpunt waren. Een afstandsschot van zo'n 25 meter spatte uiteen op de kruising boven doelman Perry van Cassel. Hierna was RVC opnieuw dicht bij de openingstreffer maar het afstandsschot, nu vaan zo'n 20 meter, ging uiteindelijk nog ruim naast het doel. Alphia herpakte zich en kwam na een goed half uur spelen op een 1-0 voorsprong. Na een mooie loopactie van Daniel Buijnink zorgde hij ervoor dat Martijn Kok de 1-0 binnen kon schuiven. Op slag van rust verdubbelde de Alphianen de voorsprong. Vanaf de rechterkant kwam Marwan Fennich goed door en lag de bal panklaar voor opnieuw Martijn Kok. Zo gingen de Alphianen met een verdiende 2-0 voorsprong de kleedkamer in.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien als de 1e helft. Alphia veelvuldig aan de bal en op de helft van Rvc'33. Toch waren het de bezoekers die na een goed uur spelen de wedstrijd weer spannend konden maken. Na een doorkopbal kreeg RVC een goede mogelijkheid om de 2-1 te scoren. Gelukkig voor de Alphianen werd deze bal over gekopt. Direct in de daaropvolgende aanval besliste Alphia de wedstrijd. Delano Bek zag zijn schot door de RVC-doelman nog gekeerd worden, maar Martijn Kok was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken en zo zijn hattrick te verzilveren. Alphia speelde hierna de wedstrijd rustig uit en zag een inzet Daniel Buijnink op de 4-0 nog naast gaan.

Met deze mooie overwinning blijft Alphia bovenin deze 2e klasse meedoen en zicht houden op het nacompetitietoetje. Volgende week gaan de Alphianen op bezoek bij DoCos. Opnieuw een ploeg die de punten hard nodig heeft om uit de onderste regionen te komen. Eerder dit seizoen werden de Leidenaren op de Bijlen verrast door een onstuimig Alphia (6-0). Maar resultaten uit het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. De wedstrijd begint weer op 0-0 en de Alphianen zullen er weer alles aan moeten doen om de drie punten mee naar huis te kunnen nemen. De wedstrijd volgende week zal om 14:30 uur worden afgetrapt.