Jordi Wijhenke

Alphia organiseert Shoot Out evenement, speciaal voor de jeugd

Op zaterdag 10 april organiseert Alphia voor haar jeugdleden in de leeftijdscategorie O8 tot en met O13 een voorronde voor het NK Shoot Out. Wij spraken met de voorzitter Martijn van Dalen over dit leuke initiatief.

De Alphense voetbalclub organiseert voor de jonge pupillen een dag met leuke activiteiten, waaronder een shoot out. Hierbij wordt op twintig meter van de goal gestart en moet de nemer binnen tien seconden scoren. Maar er is meer te doen. Zo kunnen de kids naast de alternatieve penaltyvorm ook nog plezier maken op het springkussen en op de stormbaan. Daarnaast kunnen de kinderen voetbalsjoelen en is er een opblaasbare hindernisbaan.

Het idee voor de shoot out bij Alphia ontstond bij voorzitter Martijn van Dalen. ‘’Ik kwam een maand geleden op social media tegen dat er een NK shootout georganiseerd wordt in juni. En clubs kunnen zich daarvoor aanmelden en een voetballer in elke leeftijdscategorie afvaardigen. Het is heel laagdrempelig’’, zegt hij.

Zodoende doet de Alphense voetbalvereniging een duit in het zakje en organiseren zij op 10 april een shoot out voor de jonge baltovenaars van de club. En de ouders spelen ook een rol bij het evenement. ‘’We vragen wat ouders als begeleider. Met een taak, zodat zij toch een beetje kunnen meekijken. Dat is voor hen ook leuk.’’

NK shoot out

Het NK shoot out wordt georganiseerd door Football Acumen NL, onder leiding van Cedric van der Gun, oud-speler van onder meer FC Utrecht, Swansea City, ADO Den Haag en Ajax, en Wouter von Brucken Fock, oud-trainer van onder meer Ajax, ADO Den Haag en Feyenoord. ‘’Van der Gun is zelf voorstander van het toevoegen van shoot outs in plaats van penalty’s. Bij een penalty komt het toch meer uit op een loterij’’, aldus Van Dalen.

Per leeftijdscategorie nemen de Alphense voetballertjes het onderling tegen elkaar op voor een ticket voor het NK shoot out. Per leeftijdscategorie komt er een winnaar uit die uiteindelijk mag deelnemen aan het NK. ‘’Voor nu is het nog een beetje hopen op mooi weer. Op 20 juni is de finale. Ze zijn nog wel bezig met een locatie. Dat is nog even afwachten, maar wij hebben er in ieder geval zin in!’’ Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Horeca vandaag 14:50

Vier samen Koningsdag bij Lodge Alphen

Koningsdag komt eraan en dat betekent: tijd voor een feestje, ook nu. Vier samen met vrienden en/of familie jouw Koningsdag op het kleedjesterras bij Lodge Alphen!

Evenementen vandaag 14:00

Party alert: het eerste deel van de line up voor Vrij & Blij 2021 is bekend

Het moment waarop iedereen het afgelopen jaar heeft gewacht, is daar. We mogen weer feesten! Vrij & Blij 2021 belooft in juli twee dagen feest, en bij een goed feest horen grote artiesten. De organisatie is trots dat ze het eerste deel van de line up bekend kunnen maken, deel twee volgt zeer binnenkort.