Alphia

Alphia pakt de draad weer op met overwinning op RCL

Na twee nederlagen op rij werd het voor de Alphianen weer tijd om de punten op het eigen sportpark De Bijlen te houden. Elk punt in deze tweede klasse D is belangrijk omdat alle teams niet onderdoen voor elkaar. Zo is het puntverschil met de koploper en de 8e plaats, dat aan het einde van het seizoen lijfsbehoud betekent, maar vijf punten. Ondanks een gevoelstemperatuur van onder nul was Sportpark De Bijlen behoorlijk druk bezocht, voor het op voorhand aangekondigde boeiende treffen tussen Alphia en het Leiderdorpse RCL.

Na het eerste fluitsignaal om 13:30 uur van scheidsrechter Blommesteijn nam Alphia direct het heft in handen. Binnen twee minuten had Alphia al op voorsprong kunnen komen, maar de Leiderdorpse doelman Van Heusden was op zijn hoede na een goede inzet van Marwan Fennich. Na deze waarschuwing kroop RCL wat meer uit zijn schulp en was zichtbaar dat zowel Alphia als RCL twee voetballende ploegen zijn. Hierdoor ontstond een interessante wedstrijd met kansen over en weer. Na ruim tien minuten voetballen hadden de gastheren de score kunnen openen. Dit keer wist de Alphense doelman Boas Vet het gevaar onschadelijk te maken.

In de 21e minuut kwam RCL ietwat ongelukkig op achterstand. Een scherp genomen hoekschop werd door doelman Van Heusden niet goed beoordeeld waardoor Remco Zuijdervliet de 1-0 tegen de touwen kon schieten. Alphia voelde zich versterkt door deze voorsprong, al had RCL-er Tommy Sinteur de gelijkmaker op zijn schoen. Zijn inzet wet opnieuw door Boas Vet onschadelijk gemaakt. Na 45 minuten vermakelijk voetbal was het voor iedereen tijd voor een warme bak thee.

Na de thee drongen de bezoekers Alphia terug op eigen helft. RCL kreeg een aantal mogelijkheden maar wist uiteindelijk niet voor elkaar te krijgen om het Boas Vet lastig te maken. Na ruim een uur spelen greep Marcel Vondeling met een dubbele wissel in. Met Martijn Kok in de spits en Aatif el Bouny op het middenveld wist Alphia het spel weer naar zich toe te trekken. De bezoekers liepen achter de feiten aan en waren niet of nauwelijks bij machte om nog gevaar te stichten. Is de slotfase van de wedstrijd kreeg RCL-speler Stefan Bons zijn tweede gele kaart en moesten de bezoekers de wedstrijd met 10 man uitspelen. Veel gevaar had Alphia na deze rode kaart niet meer te duchten van RCL en konden de Alphianen hun vijfde thuisoverwinning in de boeken noteren.

Volgende week spelen de Alphianen hun laatste wedstrijd in 2022. De Alphianen gaan dan op bezoek bij het Ter Aarse TAVV. Een mooie derby als afsluiting van een fantastisch jaar. De wedstrijd in Ter Aar zal om 14:30 uur worden afgetrapt.