Jordi Wijhenke

Alphia start met overwinning tegen ASC

Afgelopen weekend maakte Alphia op overtuigende wijze haar debuut in de 2e klasse D. Tegenstander op het eigen sportpark De Bijlen was het Oegstgeestse ASC, dat vorig seizoen nog uitkwam in de zondag tweede klasse. De 3-1 overwinning van de oranjehemden kwam pas in de tweede helft tot stand.

De wedstrijd ging spectaculair van start. In de 4e minuut leken de Alphianen al op voorsprong te komen door Martijn Kok. Echter, deze treffer werd afgekeurd omdat Kok buitenspel zou hebben gestaan. Hierna ontstond er een leuke wedstrijd voor het publiek. Beide teams wilden graag voetballen en kregen diverse mogelijkheden op doelpunten. Boas Vet voorkwam met een aantal goede reddingen dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Aan de andere kant kregen de Alphianen ook diverse mogelijkheden tot een doelpunt.

Halverwege de eerste helft ontstond er een hachelijk moment voor het ASC doel. Op 6 meter van de doellijn kreeg Alphia een vrije trap, maar de opgebouwde muur van elf spelers was voldoende om de inzet van Marwan Fennich te keren. Bas Hazenbroek was in de eerste helft ook nog dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging rakelings naast het doel. In de eerste helft was ook ASC nog dicht bij een treffer. Een kopbal van de spits van ASC belande op de kruising boven Boas Vet. Het was een wonder dat beide teams met een 0-0 stand de kleedkamer opzochten.

De tweede helft was qua voetbal misschien wat minder van beide kanten, maar de inzet en de doelpunten maakten het uiteindelijk wel goed. In de 51e minuut werd de score dan eindelijk geopend. Uit een corner van Marwan Fennich was het aanvoerder Daniel Buijnink die bij de tweede paal de 1-0 binnenkopte. Niet veel later kreeg Jordi Wentink zijn tweede gele kaart deze middag en moesten de Alphianen met tien man verder.

Het leek nog een lange middag voor de Alphianen te gaan worden, maar juist met tien man en veel inzet liepen de Alphianen via Martijn Kok en Justin Flippo uit naar een 3-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd deed ASC nog iets terug door de 3-1 te scoren. Er leek nog een stormloop van de bezoekers te komen, maar Alphia speelde de wedstrijd uiteindelijk vakkundig uit. In de slotfase leek de debuterende Sem Kameri nog een doelpunt voor de Alphianen te scoren, maar ook deze werd door de leidsman afgekeurd.

Al met al een mooi begin van het seizoen, zo luidde de reactie van Marcel Vondeling na afloop. Volgende week spelen de Alphianen de uitwedstrijd tegen FC Oudewater. Een ploeg waar de Alphianen vorig seizoen twee keer verloor. De aftrap in Oudewater is om 14:30 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.