Jordi Wijhenke

Alphia start met overwinning tegen ASC

Afgelopen weekend maakte Alphia op overtuigende wijze haar debuut in de 2e klasse D. Tegenstander op het eigen sportpark De Bijlen was het Oegstgeestse ASC, dat vorig seizoen nog uitkwam in de zondag tweede klasse. De 3-1 overwinning van de oranjehemden kwam pas in de tweede helft tot stand.

De wedstrijd ging spectaculair van start. In de 4e minuut leken de Alphianen al op voorsprong te komen door Martijn Kok. Echter, deze treffer werd afgekeurd omdat Kok buitenspel zou hebben gestaan. Hierna ontstond er een leuke wedstrijd voor het publiek. Beide teams wilden graag voetballen en kregen diverse mogelijkheden op doelpunten. Boas Vet voorkwam met een aantal goede reddingen dat de bezoekers op voorsprong kwamen. Aan de andere kant kregen de Alphianen ook diverse mogelijkheden tot een doelpunt.

Halverwege de eerste helft ontstond er een hachelijk moment voor het ASC doel. Op 6 meter van de doellijn kreeg Alphia een vrije trap, maar de opgebouwde muur van elf spelers was voldoende om de inzet van Marwan Fennich te keren. Bas Hazenbroek was in de eerste helft ook nog dicht bij de openingstreffer, maar zijn schot ging rakelings naast het doel. In de eerste helft was ook ASC nog dicht bij een treffer. Een kopbal van de spits van ASC belande op de kruising boven Boas Vet. Het was een wonder dat beide teams met een 0-0 stand de kleedkamer opzochten.

De tweede helft was qua voetbal misschien wat minder van beide kanten, maar de inzet en de doelpunten maakten het uiteindelijk wel goed. In de 51e minuut werd de score dan eindelijk geopend. Uit een corner van Marwan Fennich was het aanvoerder Daniel Buijnink die bij de tweede paal de 1-0 binnenkopte. Niet veel later kreeg Jordi Wentink zijn tweede gele kaart deze middag en moesten de Alphianen met tien man verder.

Het leek nog een lange middag voor de Alphianen te gaan worden, maar juist met tien man en veel inzet liepen de Alphianen via Martijn Kok en Justin Flippo uit naar een 3-0 voorsprong. Een kwartier voor tijd deed ASC nog iets terug door de 3-1 te scoren. Er leek nog een stormloop van de bezoekers te komen, maar Alphia speelde de wedstrijd uiteindelijk vakkundig uit. In de slotfase leek de debuterende Sem Kameri nog een doelpunt voor de Alphianen te scoren, maar ook deze werd door de leidsman afgekeurd.

Al met al een mooi begin van het seizoen, zo luidde de reactie van Marcel Vondeling na afloop. Volgende week spelen de Alphianen de uitwedstrijd tegen FC Oudewater. Een ploeg waar de Alphianen vorig seizoen twee keer verloor. De aftrap in Oudewater is om 14:30 uur.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Oud Alphen vandaag 16:54

Oud Alphen: De Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat, de straat waar het kantoor van Alphens.nl nu staat, is genoemd naar het oude raadhuis van de voormalige gemeente Aarlanderveen. Na eeuwenlang vergaderd te hebben in herbergen als de Vergulde Wagen kreeg de toenmalige gemeente Aarlanderveen in de 19e eeuw een eigen raadhuis.

Advertorial Theater vandaag 15:41

Ronald Goedemondt komt naar Castellum

Goed nieuws: Ronald Goedemondt speelt momenteel zijn achtste avondvullende cabaretprogramma. Overal is hij tot en met december 2022 uitverkocht. Castellum heeft het echter voor elkaar gekregen dat hij op zondag 19 maart 2023 zijn voorstelling ‘Met knielende knikjes’ speelt voor het Alphense publiek. De kaartverkoop start op 13 december om 13:00 uur.

Politiek plein vandaag 14:29

Inbreng ChristenUnie in debat over begroting

Op 3 november 2022 werd in de gemeenteraad de begroting voor 2023 besproken en het beleid dat hiermee gevoerd zal gaan worden. Dit beleid is samengevat in het uitvoeringsprogramma 'Zichtbaar en dichtbij' van de coalitiepartijen. Aan dit debat leverde de ChristenUnie-fractie een inhoudsvolle bijdrage.

Feestdagen vandaag 13:12

Laat je vuurwerkafval ophalen op 2 januari 2023

Van het aftelen tot 00:00 uur en vuurwerk afsteken naar vuurwerkafval waar je niet zo veel mee kan. Voor het opruimen van dit vuurwerkafval wordt door de gemeente Alphen aan den Rijn een oplossing bedacht.

Limesjaar 2022 vandaag 11:58

ROMEINEN Rantsoenen

Het Romeinse leger zorgt normaal gesproken goed voor haar manschappen. Maar dat is niet altijd even gemakkelijk. De commandant moet voor voldoende rantsoenen zorgen en dat is zelfs in vredestijd een behoorlijke klus.

Advertorial Horeca vandaag 10:37

Dit jaar een unieke kerst bij restaurant Bon Bini

Restaurant Bon Bini in de Hooftstraat in Alphen aan den Rijn komt dit jaar met een uniek concept. Op eerste kerstdag 2022 kun jij bij Bon Bini, in samenwerking met de chef, zelf jouw kerstdiner samenstellen.