Alphia

Alphia wint bij koploper VUC

Alphia speelde afgelopen zaterdag tegen het Haagse VUC, de koploper in de 2e klasse C. De Hagenaars hadden voorafgaand aan deze wedstrijd indrukwekkende statistieken op hun eigen veld. Vuc verloor nog geen wedstrijd en de tegenstanders die op bezoek waren geweest wisten ook niet te scoren. Het zou dus geen gemakkelijke opgave gaan worden voor de Alphianen, maar trainer Marcel Vondeling had deze statistieken naast zich neergelegd en het team goed voorbereid op de wedstrijd. Uiteindelijk gingen de Alphianen met een 1-2 overwinning en zo de volle buit weg uit Den Haag.

Alphia begon zoals het altijd aan de wedstrijd begint en kende geen schroom voor de koploper. De Alphianen kregen een paar mooie kansen en na ruim een half uur voetballen namen de Alphianen de voorsprong (0-1). Daan van Leeuwen was het die met een mooi schot de Haagse doelman dit seizoen voor het eerst op eigen veld kansloos liet en zo de oranjehemden op voorsprong zette.

Lang konden de Alphianen niet genieten van deze voorsprong. Vier minuten later kregen de gastheren een penalty door een vermeend handsgeval. Jeffrey van Roon maakte van deze gelegenheid dankbaar gebruik door de 1-1 op het scorebord te zetten. Met deze stand zochten beide teams na een boeiende 45 minuten voetballen de kleedkamer op.

In de tweede helft werden de Alphianen naar achteren gedrukt. Vuc had een veldoverwicht maar de verdediging van Alphia bleef overeind. Vuc kreeg meerdere kansen, maar de lat, een verdediger of doelman Perry van Cassel stonden succes voor Vuc in de tweede helft in de weg. Marcel Vondeling ging in deze fase ook wisselen om zowat vers bloed in het team te brengen.

Alphia kwam niet vaak meer voor het Haagse doel, maar in de 86e minuut kwamen de Alphianen er nog één keer goed uit. Een goed genomen hoekschop werd door Remco Zuijdervliet op doel gekopt en uiteindelijk ongelukkig door Vuc-verdediger Patrick Batist in eigen doel gewerkt. De vreugde aan Alphense kant was groot en de voorsprong werd in de laatste minuten van de wedstrijd dan ook verdedigt. De Alphense verdediging hield stand en zo werd Vuc op zijn eerste thuisnederlaag getrakteerd en kon Alphia drie hele belangrijke punten bijschrijven. Door deze overwinning steeg Alphia op de ranglijst naar de derde plek.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Toneel vandaag 12:48

Murder on the Orient Express reist naar Castellum

Na het succes van ‘The Mousetrap’ dendert dit seizoen de Oriënt Express door Nederland. Aan boord een absolute sterrencast met o.a. Remko Vrijdag, Lone van Roosendaal, Gerrie van der Klei, Wilbert Gieske en Frederik Brom. ‘Murder on the Orient Express’ is een unieke toneelbewerking van het klassieke verhaal van whodunit-koningin Agatha Christie en reist op woensdag 3 januari naar Castellum.

Muziek vandaag 09:26

Top 2000 Relicafé met als thema: ‘Ik zie je’

Ben jij al benieuwd welke nummers dit jaar uitgekozen zijn? Tijdens deze avond worden door bandleden en zangers van de Adventskerk, Lichtkring en Goede Bron, nummers gespeeld en gezongen uit de Top 2000. Sprekers Ruth Schreuders en Ds. Sara de Vries zorgen voor de inhoudelijke noot.  

Overige gisteren 17:01

Kandidaten VOAWARDS 2024 bekend

Op donderdag 7 december werden de kandidaten van de VOAWARDS bekendgemaakt. Er werden negen kandidaten bekendgemaakt in drie categorieën: ZZP/Starters, MKB/MKB XL & Horeca/Retail. Stemmen voor de tweede ronde kon tot 15 november.    

Feestdagen gisteren 15:32

Samen koken en eten bij buurthuis Mozaïek tijdens de kerstspecial!

Op woensdag 27 december verwelkomt Buurthuis Mozaïek enthousiaste buurtbewoners voor een feestelijke kersteditie van 'Samen Koken, Samen Eten'. Dit gezellige evenement biedt de kans om samen met anderen te koken, te genieten van elkaars gezelschap en te genieten van een smakelijke, gezonde maaltijd. Geen toeters en bellen, wel gewoon lekker!

Winactie Feestdagen gisteren 12:08

Maak kans op een kerstboom van Kabalt Kerstbomen!

Sinterklaas is nog maar net uit het land, maar dat betekent dat de kerst om de hoek ligt! Ben jij nog op zoek naar een mooie kerstboom? Alphens.nl mag een kerstboom van Kabalt Kerstbomen weggeven!