Alphians talenten schoppen het ver

Honk- en softbal is een relatief onbekende sport in vergelijking met voetbal en hockey. BSC Alphians, gevestigd aan de Amerikalaan in Kerk en Zanen, is dan ook een kleine sportvereniging. Maar dat tempert de ambitie geenszins. Integendeel; een aantal Alphians talenten weet het ver te schoppen.

Vijf Alphians spelen mee in de Little League

De Little League is een door de KNBSB georganiseerd regionaal programma voor jonge honkballers en softballsters van 10 tot 16 jaar. Na het programma neemt de regionale selectie deel aan het NK Little League. Vijf Alphians zitten in het regionale selectieteam: Elisa Boon en Alyssa van den Bosch spelen in de South West Thunders Littles, Simone Boelen speelt in de South West Thunders Seniors, Hidde de Leeuw speelt bij The Hague Bears Juniors en Guiliano Hitharie speelt bij The Hague Bears Seniors.

Sommige Alphians talenten gaan zelfs internationaal

Kevin Bakker (foto) is geselecteerd voor NL U-23 (het nationale team onder de 23 jaar) en heeft meegespeeld met het WK in Mexico. Kevin speelt tegenwoordig in Rotterdam bij Neptunus, maar hij is teruggekeerd naar de Alphians om stage te lopen bij de jeugdtrainingen. Beau Bakker is geselecteerd voor Future Stars U18 piranha's en is onlangs afgereisd naar Aruba voor een 10 daags internationaal toernooi. Beau speelt in het Honkbal Heren 1 team van de Alphians.

Steeds meer kinderen weten de weg naar de Alphians te vinden, dus wie weet lees je binnenkort over andere Alphians talenten.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken vandaag 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport vandaag 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten gisteren 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen gisteren 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.