Josh Walet

Alrijne gaat over op rookvrije terreinen per 25 oktober

Alrijne heeft besloten om vanaf 25 oktober 2021 al hun terreinen rookvrij te maken. In de gebouwen van Alrijne mocht al niet meer gerookt worden en dat geldt binnenkort dus ook voor al hun terreinen.

Hiermee levert Alrijne een bijdrage aan een rookvrije zorg. “Als zorggroep willen het juiste voorbeeld geven. Dat is niet alleen een kwestie van willen, we hebben ons daar ook aan gecommitteerd. Samen met de andere leden van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen zorgen wij voor een rookvrije zorg door ook Alrijne rookvrij te maken”, aldus Alrijne.

Rookvrij betekent dat op de terreinen geen enkele vorm van roken is toegestaan. Daarbij gaat het om sigaretten, pijptabak, e-sigaretten, sigaren en ook rookvrije sigaretten. De rookabri’s zullen vanaf 25 oktober ook niet meer op het terrein te vinden zijn. Op de pagina veelgestelde vragen lees je een overzicht van alle vragen en antwoorden over Alrijne rookvrij. 

Patiënten die roken en zijn of worden opgenomen in één van de ziekenhuizen van Alrijne, kunnen dit van tevoren bespreken met hun eigen huisarts of behandelend arts. “Bij bepaalde ingrepen zal de medisch specialist vragen om al enige tijd voor de ingreep te stoppen met roken. Daarmee wordt de kans op een succesvolle ingreep en sneller herstel groter.” Tijdens de opname is het niet toegestaan om te roken. De behandeld arts of verpleegkundige kan in deze periode ondersteunen met begeleiding en eventueel – op voorschrift van de behandeld arts en indien mogelijk – nicotine vervangende middelen.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.