Alrijne

Alrijne opent extra operatiekamers op zaterdagen om de uitgestelde zorg in te halen

De pandemie heeft de afgelopen jaren een enorme druk op de zorg gelegd. Tijdens het behandelen van coronapatiënten hebben ze de wachtlijsten van de minder urgente behandelingen zien groeien. Om deze wachtlijsten te verminderen zal de zorg de komende maanden nog harder werken.

De wachtlijst is vooral tijdens de coronagolven in 2020 enorm gegroeid. “Tijdens de eerste 9 maanden van dit jaar hebben we net zoveel patiënten kunnen helpen als in een ‘normaal’ jaar”, stelt het ziekenhuis. Dit is echter niet genoeg om de wachtlijst weg te werken.

Extra operatiekamers

In Alphen aan den Rijn wordt de wachtlijst verminderd door het openen van extra operatiekamers op negen zaterdag in de maanden oktober, november en december. De ziekenhuizen maken daardoor meer tijd vrij voor patiënten die op de wachtlijst staan voor een ingreep bij urologie, orthopedie en oogheelkunde.

“Dat is mogelijk door de inzet en flexibiliteit van onze collega’s van verschillende afdelingen”, zo laat het ziekenhuis weten. Naast medisch specialisten en verpleegkundigen wordt ook van werknemers van de apotheek, de radiologie en de schoonmaak gevraagd om zich extra in te zetten. “Grote problemen moet je groots oplossen, maar dat kan alleen als ook onze collega’s bereid zijn om een extra tandje bij te zetten”, aldus zorgmanager Mimoen Ahmidi.

“Wij zijn ons ervan bewust dat we met deze inzet op zaterdagen niet alle patiënten kunnen helpen en de lange wachttijden hiermee niet meteen zijn opgelost.” Toch zet Alrijne alles op alles om de uitgestelde zorg in te halen en de wachtlijsten te verminderen.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie vandaag 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie vandaag 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige vandaag 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.