Alphens EV

Alrijne Ziekenhuis gaat meer operaties uitstellen door toename coronapatiënten

Door de toename van het aantal coronapatiënten in de regio en in Alrijne Ziekenhuis, is Alrijne genoodzaakt om nog meer niet-acute operaties uit te stellen. Acute zorg gaat wel gewoon door.

“Helaas zijn er nog steeds meer en meer inwoners van onze regio die corona krijgen. Een klein deel hiervan komt terecht in het ziekenhuis”, aldus Alrijne. “De afgelopen weken is het aantal ziekenhuisbedden dat nodig is voor coronapatiënten snel gestegen. We verplaatsen regelmatig patiënten buiten de regio. Dat is heel vervelend voor onze patiënten, maar dringend nodig om weer bedden beschikbaar te krijgen.”

Om ook de komende week voldoende plek in het ziekenhuis te houden om de hoeveelheid coronapatiënten op te vangen, is binnen het Regionaal Overleg Acute Zorg (ROAZ) besloten dat alle ziekenhuizen in regio West een groter deel van hun niet-acute reguliere zorg moeten afschalen. “Zo kunnen we de zorg aan coronapatiënten waarborgen.”

Acute zorg gaat door

Voor sommige operaties is het nodig dat er een plek op de IC beschikbaar is. Aangezien een groot deel van de IC-bedden nu nodig zijn voor coronapatiënten, is die plek er niet altijd. Daarom kan het zijn dat een operatie niet doorgaat. Hierover neemt de arts altijd een besluit. Patiënten worden hierover altijd persoonlijk bericht. Als je niets hoort, kan de operatie gewoon doorgaan.

De acute zorg (zorg binnen 30 dagen) gaat altijd door. Ook de poliklinische zorg, zorg voor kinderen en zwangeren en oncologische zorg gaan gewoon door. Het kan wel zo zijn dat een afspraak wordt omgezet in een belafspraak. Daarover beslist de behandelend specialist.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek gisteren 23:28

Theater in de binnenstad of op buitenlocatie

De 3,6 miljoen die nodig is om het gebouw van Theater Castellum te redden, wordt nog niet door de gemeenteraad ter beschikking gesteld. Eerst moet naast dit voorstel een tweede voorstel worden gelegd om het theater samen met een aantal andere functies naar een andere locatie te verplaatsen.

Blog Opinie gisteren 20:00

MINERVA Theater

Binnen de Alphense politiek is het theater aan het Rijnplein een heet hangijzer. Er is al vanaf het prille begin gedoe over de kosten van dit theater. Dat Alphen-Stad een mooi groot en goed theater moet hebben, daar gaat het gesprek meestal niet over. Wel over de exploitatie en over de subsidie. En vooral over de financiële tekorten en de laatste jaren ook over de gebreken aan het gebouw.

Politiek gisteren 18:20

Wegen in zuidelijk deel gemeente blijven lastig probleem

Hoe leid je het verkeer in het zuiden van de gemeente Alphen aan den Rijn in goede banen? Dat was de hamvraag waar inwoners, organisaties en bedrijven hun zegje over deden tegenover de politieke partijen.

Overige gisteren 17:41

Bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn genieten volop van pannenkoeken

Deze week is het feest voor de bewoners van Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen. Medewerkers van de Alphense restaurants Maggie Blue, Wet ’n Wild en ’s Molenaarsbrug bakken namelijk pannenkoeken voor de bewoners. Uit de reacties blijkt wel dat dit erg gewaardeerd werd. “Pannenkoeken smaken drie keer lekkerder wanneer ze voor je gebakken worden.”