Alphens EV

Alrijne Ziekenhuis stelt niet urgente operaties uit door toename coronapatiënten

Doordat het aantal mensen dat besmet is met corona in onze regio de laatste weken exponentieel toeneemt, merkt ook Alrijne Ziekenhuis dat de met corona besmette patiënten fors toeneemt. Hierdoor zijn zij genoodzaakt om niet urgente operaties uit te stellen.

Zoals begin deze week al bekend werd, wordt de reguliere zorg met 40 procent afgeschaald in regio West, waar ook Alrijne Ziekenhuis onder valt. Eerder nam het ziekenhuis al maatregelen ter voorbereiding op de tweede golf, maar dat blijkt niet genoeg. Door de toename van het aantal met corona besmette patiënten, kan Alrijne Ziekenhuis minder zorg aan andere patiënten leveren. Dit heeft voornamelijk gevolgen voor patiënten die wachten op een niet urgente operatie, zoals een knie- of oogoperatie. Het ziekenhuis laat weten dat deze zorg helaas deels niet door kan gaan.

“Het aantal mensen besmet met corona in onze regio neemt de laatste week in een enorm tempo toe. Ook het aantal met corona besmette patiënten in Alrijne Ziekenhuis neemt fors toe. Hierdoor hebben we veel meer bedden nodig op de verpleegafdelingen voor deze patiënten. Dat betekent dat we minder bedden hebben voor andere patiënten. Dan gaat het bijvoorbeeld om patiënten die geopereerd zijn en een paar dagen in het ziekenhuis moeten verblijven. We vinden het uiteraard heel vervelend dat we nu deze maatregel moeten nemen”, laat Alrijne Ziekenhuis weten.

Poliklinieken

De poliklinische zorg en spoedzorg, inclusief oncologische zorg en zorg voor kinderen, gaat in principe gewoon door. “We zetten alles op alles om de reguliere zorg zoveel mogelijk door te laten gaan. Voorlopig gaan de afspraken op de polikliniek dan ook allemaal door. Het kan wel zo zijn dat een afspraak wordt omgezet in een belafspraak. Dat beslist de behandelend specialist.”

Let op: patiënten worden persoonlijk gebeld als hun operatie niet doorgaat. Zij hoeven dus niet zelf te bellen. Heb je een afspraak bij Alrijne? Doe dan wel altijd vooraf de coronacheck. Kijk voor meer informatie op www.alrijne.nl/coronavirus.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).