Alphens EV

Alrijne Ziekenhuis treft voorbereidingen op tweede golf

Het aantal besmettingen in onze regio blijft oplopen. Een ‘zorgwekkende situatie’, zo noemt het Alrijne Ziekenhuis het. Omdat ze extreme maatregelen zoals eerder dit jaar willen voorkomen, hebben ze extra voorbereidingen getroffen op de tweede golf.

Wat houden deze extra voorbereidingen in? “Regionaal hebben we samen met andere ziekenhuizen goede afspraken gemaakt over het verdelen van coronapatiënten”, zo laat Alrijne weten. “Daarnaast hebben we gescheiden patiëntenstromen binnen het ziekenhuis. De zorg voor patiënten met en zonder (verdenking op) het coronavirus wordt strikt uit elkaar gehouden.”

Daarnaast gelden er strikte protocollen voor de medewerkers van het ziekenhuis en worden er voorzorgsmaatregelen genomen tijdens bron- en contactonderzoek. “Bijvoorbeeld wanneer een medewerker of een afdeling genoemd is in een bron- en contactonderzoek. Uit voorzorg dragen deze medewerkers tijdens het lopende onderzoek een mondneusmasker of andere beschermende middelen. Wij nemen deze extra voorzorgsmaatregelen om de veiligheid van onze patiënten en medewerkers zo goed mogelijk te waarborgen. Medewerkers met klachten of medewerkers die positief zijn getest op het coronavirus blijven thuis.”

Patiënten en bezoekers worden gevraagd om extra maatregelen op te volgen, zodat het voor iedereen veilig blijft. “We willen de gevolgen voor de reguliere zorg zolang mogelijk beperken. Dit vinden we belangrijk omdat we hard werken om de wachttijden in te lopen die tijdens de eerste golf zijn ontstaan.” Als er de komende periode extra maatregelen nodig zijn in verband met toenemende besmettingen, dan wordt dit uiteraard gemeld.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Van 0 naar 20 vandaag 18:41

Van 0 naar 20: het weer

Tja, kijk naar buiten en je weet het eigenlijk al. Het is herfst. En dat betekent regen, wind en lage temperaturen. Maar ja, dat schema blijft roepen. En omdat de 20 van Alphen al in maart gelopen gaat worden, zullen Stefan en Mitchell toch moeten blijven trainen. Motivatie vinden dus!

Advertorial Economie vandaag 17:15

Wouter Sjerp: hét juiste advies voor jouw hypotheek

Voor vele Alphenaren zal dit gezicht of deze naam wel bekend klinken. De goedlachse Wouter, geboren en getogen in Alphen aan den Rijn, heeft menig dorpsgenoot al voorzien van juist advies qua hypotheek. En nu pakt hij dat nog beter aan. Hij is dé hypotheekspecialist van Alphen.

Blog Op reis met Naomi vandaag 15:26

Op reis met Naomi: Unleash the Power Within

Deze week ben ik even wat later, wat komt door mijn 4-daagse online evenement ‘UPW’ (Unleash the Power Within) van Tony Robbins, waarin ik vier dagen volledig ondergedompeld ben in persoonlijke ontwikkeling. Concrete handvatten, bijzondere en leerzame verhalen, mooie meditaties, diepe inzichten, vele realisaties, verbinding; met mijzelf en met andere deelnemers (11.000 uit maar liefst 139 landen!).