Alphens EV

Alrijne Ziekenhuis uit zorgen over versoepelingen en vraagt om ‘nog even vol te houden’

De terrassen zijn weer open, winkelen kan weer zonder afspraak en er is afscheid genomen van de avondklok. Deze versoepelingen zijn vandaag ingegaan. Maar in de zorg is het nog alle hens aan dek, ook bij Alrijne Ziekenhuis. Daarom roepen ze inwoners op om zich ook de komende tijd aan de basismaatregelen te blijven houden.

In de nacht van dinsdag op woensdag was de laatste keer dat de avondklok van kracht was. Woensdagochtend was het ook weer mogelijk om winkels binnen te gaan zonder vooraf een afspraak te maken. Daarnaast mogen ook de non-foodkramen weer op de markt staan. Sinds 12:00 uur zijn ook de terrassen geopend.

Veel mensen staan te springen dat ze weer een drankje op het terras kunnen doen of een dagje kunnen winkelen, maar de pandemie is nog niet voorbij. Ziekenhuizen liggen nog vol met coronapatiënten en dat baart de ziekenhuizen zorgen, waaronder ook Alrijne Ziekenhuis. Zij vinden het fijn dat er versoepeld kan worden, maar geven wel aan dat ze het erg spannend vinden. Want wat gaan deze versoepelingen betekenen voor het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames?

Oproep aan inwoners

“Al meer dan een jaar werken collega’s zich een slag in de rondte. Dat is heel pittig! En door de zeer hoge IC-bezetting, is er minder ruimte voor de 'gewone' zorg”, laten zij weten. Daarom doen ze een oproep aan inwoners om de basismaatregelen te blijven volgen. “Als je straks geniet van de versoepelingen, denk je dan ook de kwetsbaren in onze samenleving en aan onze zorgtoppers? Houd je aan de basisregels en dan hopen we binnenkort met elkaar te proosten!”

De voorzitter van het Raad van Bestuur van Alrijne, Yvonne Wilders, staat namens verschillende zorginstellingen in de regio met een ingezonden brief in het Leidsch Dagblad. “De boodschap is dat we heel goed snappen dat iedereen snakt naar versoepelingen, maar dat de ziekenhuizen nog steeds vol liggen met coronapatiënten. Dus geniet van het einde van de avondklok en een drankje op het terras, maar houd de basisregel in acht!”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek vandaag 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.

Advertorial Evenement vandaag 09:18

Mr. Massada treedt op tijdens Sama Sama Maluku Festival

Op 7 juli 2024 zal het allereerste landelijke Molukse Festival: het Sama Sama Maluku Festival plaatsvinden. Johnny Manuhutu, beter bekend als Mr. Massada, zal daar een prominente rol spelen. Het festival belooft een combinatie te zijn van Molukse muziek en heerlijk eten.

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.