Alphens EV

Alrijne Ziekenhuis uit zorgen over versoepelingen en vraagt om ‘nog even vol te houden’

De terrassen zijn weer open, winkelen kan weer zonder afspraak en er is afscheid genomen van de avondklok. Deze versoepelingen zijn vandaag ingegaan. Maar in de zorg is het nog alle hens aan dek, ook bij Alrijne Ziekenhuis. Daarom roepen ze inwoners op om zich ook de komende tijd aan de basismaatregelen te blijven houden.

In de nacht van dinsdag op woensdag was de laatste keer dat de avondklok van kracht was. Woensdagochtend was het ook weer mogelijk om winkels binnen te gaan zonder vooraf een afspraak te maken. Daarnaast mogen ook de non-foodkramen weer op de markt staan. Sinds 12:00 uur zijn ook de terrassen geopend.

Veel mensen staan te springen dat ze weer een drankje op het terras kunnen doen of een dagje kunnen winkelen, maar de pandemie is nog niet voorbij. Ziekenhuizen liggen nog vol met coronapatiënten en dat baart de ziekenhuizen zorgen, waaronder ook Alrijne Ziekenhuis. Zij vinden het fijn dat er versoepeld kan worden, maar geven wel aan dat ze het erg spannend vinden. Want wat gaan deze versoepelingen betekenen voor het aantal coronabesmettingen en ziekenhuisopnames?

Oproep aan inwoners

“Al meer dan een jaar werken collega’s zich een slag in de rondte. Dat is heel pittig! En door de zeer hoge IC-bezetting, is er minder ruimte voor de 'gewone' zorg”, laten zij weten. Daarom doen ze een oproep aan inwoners om de basismaatregelen te blijven volgen. “Als je straks geniet van de versoepelingen, denk je dan ook de kwetsbaren in onze samenleving en aan onze zorgtoppers? Houd je aan de basisregels en dan hopen we binnenkort met elkaar te proosten!”

De voorzitter van het Raad van Bestuur van Alrijne, Yvonne Wilders, staat namens verschillende zorginstellingen in de regio met een ingezonden brief in het Leidsch Dagblad. “De boodschap is dat we heel goed snappen dat iedereen snakt naar versoepelingen, maar dat de ziekenhuizen nog steeds vol liggen met coronapatiënten. Dus geniet van het einde van de avondklok en een drankje op het terras, maar houd de basisregel in acht!”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.

Verkeer en vervoer gisteren 17:23

Bewoners in actie voor omstreden Ziendeweg

Is het kunst? Is het wetenschap? Is het activisme? Bewoners uit Zwammerdam en omgeving hebben zaterdag 642 witte kruisen langs de Ziendeweg tussen Alphen en Nieuwkoop geplaatst. Op poëtische wijze vragen ze hiermee aandacht voor de vele verkeerslachtoffers langs deze weg.