Alphens EV

Alternatief plan voor Aarhof krijgt geen voet aan de grond

Het alternatieve plan voor winkelcentrum De Aarhof wordt niet beoordeeld. "De initiatiefnemers hebben jaren de tijd gehad om als vastgoedbedrijf het winkelcentrum te kopen. Er zijn nu nieuwe eigenaren en hun plan staat op de agenda." Dat meldt wethouder Gerard van As.

Winkelcentrum De Aarhof is anderhalf jaar geleden aangekocht door SB Real Estate met als doel renovatie om tot een modern winkelcentrum met veel functies, onder meer wonen, te komen. Het winkelcentrum stond toen al twee jaar te koop. Onlangs werd het eerste schetsontwerp gepresenteerd. Woensdag 14 april is tijdens een raadscommissievergadering besloten om in de gemeenteraadsvergadering op donderdag 22 april een besluit te nemen over het schetsontwerp en de eventuele aankoop van een bijbehorende parkeergarage.

De Alphense politieke partijen werden tijdens hun vergadering van 12 maart 'overvallen' door omwonenden die het niet eens zijn met de geschetste woontorens. De bewoners van Aarkade 8 en hun vastgoedbedrijf zijn vervolgens aan de slag gegaan met een petitie om de torens tegen te houden en met een alternatief plan. Overigens zijn ook voor de gemeenteraad de woontorens een heikel punt en is het laatste woord over hoogbouw nog niet gesproken.

Woensdagavond werd de petitie van De Stem van Alphen met 1140 ondertekenaars aan de gemeenteraad aangeboden. Ook is een alternatief plan ontwikkeld en ingediend. Verantwoordelijk wethouder Van As zal dit plan niet beoordelen en is ook niet van plan om nu naar het onderliggende rapport te kijken. "Het winkelcentrum heeft jarenlang te koop gestaan. Toen was er geen belangstelling", aldus de wethouder. "Nu zijn we aan het beoordelen of de huidige eigenaar een plan mag indienen voor renovatie."


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 18:25

Kind aangereden door auto in Emmalaan

Op donderdag aan het einde van de middag vond er een incident plaats op de Emmalaan in Alphen aan den Rijn, waarbij een kind werd aangereden door een auto. Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis vervoerd.  

Advertorial Overige vandaag 17:43

Prachtige samenwerking Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn

Korenmolen de Eendracht en Brugwachtertje aan den Rijn hebben afgesproken dat in het Brugwachtershuisje bij de Alphense Brug nieuwe kadopakketjes worden verkocht. Daarin speciale meelproducten van de Molen, aangevuld met enkele leuke dingen, zoals bijvoorbeeld een garde, een mini taartvorm, een mini deegrollertje, stroop, Hollandse snoep of theedoek etc.

Politiek vandaag 16:51

Gemeente gaat begrijpelijk communiceren

Donderdag 28 maart heeft wethouder Gert van den Ham de Direct Duidelijk Deal ondertekend. De deal is onderdeel van de landelijke campagne Direct Duidelijk. Doel is dat alle overheden, dus ook alle gemeenten, duidelijke informatie geven aan hun inwoners.

Calamiteiten vandaag 13:46

Paard gered nadat het te water raakte langs de Compierekade

Donderdag 28 maart, aan het begin van de middag, heeft zich een incident voorgedaan langs de Compierekade in de Rietveldse polder, waarbij een paard te water is geraakt. De lokale brandweer werd gealarmeerd en kwam snel ter plaatse om het dier te redden.

Advertorial Horeca-arrangementen vandaag 13:20

Geniet van een compleet avondje uit met het Diner & Film arrangement!

Wie houdt er nu niet van een etentje gevolgd door een avondje naar de bioscoop? Want zeg nou zelf, een etentje en de bioscoop gaan toch altijd lekker samen?! Of je nu met je vriend(in), broer, zus, moeder of opa komt of toch liever alleen geniet, dit is het perfecte arrangement voor een compleet avondje uit. Voor €42,50 per persoon kun je genieten van een 3-gangenmenu bij De Beren Alphen aan den Rijn met een bioscoopvoucher voor een film naar keuze.