Alphens.nl

Amadeushuis in de Raadhuisstraat opent bijna haar deuren

Na meer dan een jaar is het bijna zover en zal het Amadeushuis in de Raadhuisstraat bijna haar deuren openstellen. Het Amadeushuis is een nieuwe woonlocatie voor ouderen met dementie. Een locatie waar muziek centraal staat en persoonlijke aandacht voor bewoners de boventoon voert.

Na de sloopwerkzaamheden van het oude gebouw op de kruising van de Raadhuisstraat en de Hofzichtstraat, waar vroeger smederij en later ‘witgoed’ van der Velden was gevestigd, werd er begin 2022 gestart met de voorbereidingen voor de bouw. Inmiddels is de bouw vergevorderd en zijn de steigers in de Raadhuisstraat weggehaald. Een vernieuwd straatbeeld in de Raadhuisstraat en een aanwinst voor het Alphense centrum.

In het U-vormige gebouw wordt een woonkamer, een ruime gezamenlijke keuken en inpandige parkeervoorziening op de begane grond gerealiseerd. Er komen in totaal 27 studio’s, waar mensen met dementie hun leven zoveel mogelijk voort kunnen zetten zoals zij gewend zijn. Dat betekent dat er in het Amadeushuis Alphen aan den Rijn ook studio’s voor echtparen zijn.

Naast de benodigde ruimtes voor techniek en personeel, zal er ook een logeerkamer aanwezig zijn. De patio zal ingericht worden als tuin: een extra stukje groen in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Het ontwerp voor het gebouw is gemaakt door Bloemen Architecten, waarbij mede op aandringen van de gemeente en de welstandscommissie, veel aandacht is gegeven aan de uitstraling. Er is gekozen voor een gevelontwerp dat meerdere verschillende pandjes suggereert, passend bij de schaal van de omliggende bebouwing.

Hieronder impressies van de zorgappartementen in de Raadhuisstraat.

zorgappartementen-raadhuisstraat-bloemen-architecten2.png

zorgappartementen-raadhuisstraat-bloemen-architecten1.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.