Alphens.nl

Amadeushuis in de Raadhuisstraat opent bijna haar deuren

Na meer dan een jaar is het bijna zover en zal het Amadeushuis in de Raadhuisstraat bijna haar deuren openstellen. Het Amadeushuis is een nieuwe woonlocatie voor ouderen met dementie. Een locatie waar muziek centraal staat en persoonlijke aandacht voor bewoners de boventoon voert.

Na de sloopwerkzaamheden van het oude gebouw op de kruising van de Raadhuisstraat en de Hofzichtstraat, waar vroeger smederij en later ‘witgoed’ van der Velden was gevestigd, werd er begin 2022 gestart met de voorbereidingen voor de bouw. Inmiddels is de bouw vergevorderd en zijn de steigers in de Raadhuisstraat weggehaald. Een vernieuwd straatbeeld in de Raadhuisstraat en een aanwinst voor het Alphense centrum.

In het U-vormige gebouw wordt een woonkamer, een ruime gezamenlijke keuken en inpandige parkeervoorziening op de begane grond gerealiseerd. Er komen in totaal 27 studio’s, waar mensen met dementie hun leven zoveel mogelijk voort kunnen zetten zoals zij gewend zijn. Dat betekent dat er in het Amadeushuis Alphen aan den Rijn ook studio’s voor echtparen zijn.

Naast de benodigde ruimtes voor techniek en personeel, zal er ook een logeerkamer aanwezig zijn. De patio zal ingericht worden als tuin: een extra stukje groen in het centrum van Alphen aan den Rijn.

Het ontwerp voor het gebouw is gemaakt door Bloemen Architecten, waarbij mede op aandringen van de gemeente en de welstandscommissie, veel aandacht is gegeven aan de uitstraling. Er is gekozen voor een gevelontwerp dat meerdere verschillende pandjes suggereert, passend bij de schaal van de omliggende bebouwing.

Hieronder impressies van de zorgappartementen in de Raadhuisstraat.

zorgappartementen-raadhuisstraat-bloemen-architecten2.png

zorgappartementen-raadhuisstraat-bloemen-architecten1.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkels gisteren 17:06

Geen last meer van warme nachten

Dit weekend kunnen de temperaturen oplopen tot 30 graden. Zie je er ook zo tegen op? Die warme zomernachten… Bloedheet in bed en zwetend wakker worden. Gelukkig kan dat anders! Met Dutch Dream Slaapcomfort kom je goed voorbereid de warme zomernachten door.

Gemeente gisteren 15:59

Gemeente onderzoekt ondermijning in buitengebied

In augustus 2022 heeft de Gemeente een onderzoek gestart naar ondermijning in het buitengebied. Dit onderzoek, waarbij 198 adressen zijn bezocht, is onlangs afgerond.