Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Amber (21) zegt JA in de Horeca: “Als iemand dat zegt, ben ik dat wel”

Al vijf jaar werkt Amber voor Martin en Selina Kalkhoven. Sinds 1 juni mag zij zich de restaurant manager van Maggie Blue noemen. “Ik heb eindelijk de stap durven nemen om alleen nog maar te gaan doen wat ik het allerleukste vind: fulltime werken in de horeca.”

Maggie Blue doet het horecahart van Alphen nét een tikkie sneller slaan. Het is dan ook alles in één: restaurant, uitgaansgelegenheid, stadscafé en aanlegplaats. “Maggie heeft the looks en is een feeling. Eigenlijk is Maggie een beetje Alphen aan het kietelen. Net een klein beetje over de grens gaan en onderzoeken wat de mensen leuk vinden. Net even anders”, legt Amber uit.

Liefde voor het vak

Als 15-jarig meisje begon Amber in het ‘Skihok’ van Wet ’n Wild. “Toen ging dat nog in de winter dicht. Dat vond ik altijd zo jammer! Ik had het zo gezellig met mijn collega’s, dat ik gevraagd heb of ik niet in de bediening mocht komen werken.” En vijf jaar later staat ze daar nog steeds. Nadat de eigenaren van Wet ’n Wild ook ’s Molenaarsbrug (“Smollie”) erbij namen, ging Amber ook daar aan de slag. Het is in dat restaurant dat haar passie voor het horecavak pas echt ontvlamt.

“Ik werkte daar met Berta, en voor mij is Berta echt het boegbeeld van de horeca. Zij heeft mij heel veel geleerd, maar ook heel erg gemotiveerd. Zij heeft mij het enthousiasme en de liefde voor het vak bijgebracht. Dat vind ik ook zo leuk als er nu nieuwe collega’s naar Smollie gaan, ik weet dat ze het daar echt gaan leren en het naar hun zin gaan hebben”, vertelt Amber enthousiast. Aan haar gezicht kan je zien dat dit oprechte liefde is. Voor de zaak, voor haar collega, en voor haar vak.

Elkaar helpen

Het voordeel van werken voor eigenaren met drie horecazaken in dezelfde plaats is dat je op verschillende locaties aan de slag kunt. En ook al werkt Amber nu voornamelijk bij Maggie, ze is van mening dat juist die roulatie het werk leuk en afwisselend maakt. “Daarnaast maakt het ook het personeel beter in hun werk”, stelt ze. “Waar het nodig is daar gaan de handjes heen. Je leert op die manier ook heel veel. Je wordt heel flexibel en dynamisch en ook steeds beter in het vak.”

Wat de horeca voor Amber zo leuk maakt? “Het plezier in mijn werk haal ik natuurlijk uit de gasten, maar ook uit mijn collega’s. Zoals iedereen weet zijn het soms lange dagen en is het hard werken, maar je collega’s helpen je daar doorheen. Je hebt lol met elkaar en je helpt elkaar. Ze zijn eigenlijk je familie. En aan het einde van de dag ga je met een zeer voldaan gevoel nog even met elkaar een sluitdrankje doen.”

Cocktails die nergens anders te krijgen zijn

Bij Maggie krijg je volgens Amber als personeel ook veel vrijheid. “Ik heb de European Bartender School gedaan. Daar heb ik heel veel geleerd over drank en cocktails. Nu staan er een aantal cocktails op de kaart die ik zelf heb mogen bedenken en in elkaar heb gezet. Dat maakt je werk extra leuk, die vrijheid. Er zijn bij Maggie heel veel mogelijkheden. Er is zoveel meer te groeien dan wat mensen soms denken.”

Die mogelijkheid tot groei is één van de redenen waarom Amber uitkijkt naar de toekomst bij Maggie. “Ik ben natuurlijk net pas restaurant manager geworden, maar ik weet nu al dat ik hier de komende jaren nog zoveel meer kan leren en gaan doen. Een collega sprak de mooie woorden ‘wie houd je nou voor de gek, je weet dat je uiteindelijk toch in de horeca eindigt’. En ze had gelijk. Ik zeg absoluut JA in de Horeca!”

Amber zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Maggie Blue. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-amber.png


Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:30

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 26 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Er werd een nieuwe kinderburgemeester gekozen. Alphense boeren deden mee aan het boerenprotest. En een verjaardagsfeest resulteerde in een drama. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Limesjaar 2022 gisteren 12:51

ROMEINEN Bataafse Opstand

De Bataafse Opstand is heel bekend uit de schoolboekjes. Dat tijdens deze opstand ook in Albaniana, het Romeinse Alphen aan den Rijn, werd huisgehouden is een stuk minder bekend. Maar helaas, het Alphense fort brandde tot de grond toe af.

Winactie Eten en drinken gisteren 11:48

WIN barbecue catering op locatie van Ray’s Barbecue Place

Ben jij een liefhebber van barbecueën? En organiseer jij binnenkort een feestje? Let dan op! Wij mogen namens Ray’s Barbecue Place een barbecue catering op locatie weggeven. En dat ter waarde van maar liefst € 500!

Werken gisteren 09:33

De nieuwste vacatures van week 26

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, vind je hier.