Josh Walet
Advertorial JA in de Horeca

Amber (21) zegt JA in de Horeca: “Als iemand dat zegt, ben ik dat wel”

Al vijf jaar werkt Amber voor Martin en Selina Kalkhoven. Sinds 1 juni mag zij zich de restaurant manager van Maggie Blue noemen. “Ik heb eindelijk de stap durven nemen om alleen nog maar te gaan doen wat ik het allerleukste vind: fulltime werken in de horeca.”

Maggie Blue doet het horecahart van Alphen nét een tikkie sneller slaan. Het is dan ook alles in één: restaurant, uitgaansgelegenheid, stadscafé en aanlegplaats. “Maggie heeft the looks en is een feeling. Eigenlijk is Maggie een beetje Alphen aan het kietelen. Net een klein beetje over de grens gaan en onderzoeken wat de mensen leuk vinden. Net even anders”, legt Amber uit.

Liefde voor het vak

Als 15-jarig meisje begon Amber in het ‘Skihok’ van Wet ’n Wild. “Toen ging dat nog in de winter dicht. Dat vond ik altijd zo jammer! Ik had het zo gezellig met mijn collega’s, dat ik gevraagd heb of ik niet in de bediening mocht komen werken.” En vijf jaar later staat ze daar nog steeds. Nadat de eigenaren van Wet ’n Wild ook ’s Molenaarsbrug (“Smollie”) erbij namen, ging Amber ook daar aan de slag. Het is in dat restaurant dat haar passie voor het horecavak pas echt ontvlamt.

“Ik werkte daar met Berta, en voor mij is Berta echt het boegbeeld van de horeca. Zij heeft mij heel veel geleerd, maar ook heel erg gemotiveerd. Zij heeft mij het enthousiasme en de liefde voor het vak bijgebracht. Dat vind ik ook zo leuk als er nu nieuwe collega’s naar Smollie gaan, ik weet dat ze het daar echt gaan leren en het naar hun zin gaan hebben”, vertelt Amber enthousiast. Aan haar gezicht kan je zien dat dit oprechte liefde is. Voor de zaak, voor haar collega, en voor haar vak.

Elkaar helpen

Het voordeel van werken voor eigenaren met drie horecazaken in dezelfde plaats is dat je op verschillende locaties aan de slag kunt. En ook al werkt Amber nu voornamelijk bij Maggie, ze is van mening dat juist die roulatie het werk leuk en afwisselend maakt. “Daarnaast maakt het ook het personeel beter in hun werk”, stelt ze. “Waar het nodig is daar gaan de handjes heen. Je leert op die manier ook heel veel. Je wordt heel flexibel en dynamisch en ook steeds beter in het vak.”

Wat de horeca voor Amber zo leuk maakt? “Het plezier in mijn werk haal ik natuurlijk uit de gasten, maar ook uit mijn collega’s. Zoals iedereen weet zijn het soms lange dagen en is het hard werken, maar je collega’s helpen je daar doorheen. Je hebt lol met elkaar en je helpt elkaar. Ze zijn eigenlijk je familie. En aan het einde van de dag ga je met een zeer voldaan gevoel nog even met elkaar een sluitdrankje doen.”

Cocktails die nergens anders te krijgen zijn

Bij Maggie krijg je volgens Amber als personeel ook veel vrijheid. “Ik heb de European Bartender School gedaan. Daar heb ik heel veel geleerd over drank en cocktails. Nu staan er een aantal cocktails op de kaart die ik zelf heb mogen bedenken en in elkaar heb gezet. Dat maakt je werk extra leuk, die vrijheid. Er zijn bij Maggie heel veel mogelijkheden. Er is zoveel meer te groeien dan wat mensen soms denken.”

Die mogelijkheid tot groei is één van de redenen waarom Amber uitkijkt naar de toekomst bij Maggie. “Ik ben natuurlijk net pas restaurant manager geworden, maar ik weet nu al dat ik hier de komende jaren nog zoveel meer kan leren en gaan doen. Een collega sprak de mooie woorden ‘wie houd je nou voor de gek, je weet dat je uiteindelijk toch in de horeca eindigt’. En ze had gelijk. Ik zeg absoluut JA in de Horeca!”

Amber zegt JA tegen werken in de Horeca. Word jij haar nieuwe collega? Solliciteer direct op één van de openstaande vacatures bij Maggie Blue. Of neem een kijkje bij de andere horeca vacatures op JAindeHoreca.nl.

JAindeHoreca-amber.png


Meer nieuws

Politiek vandaag 17:44

Nieuw Elan wil handhaven van fietsverbod in Van Mandersloostraat

Tot grote ergernis van ondernemers en bewoners van de Van Mandersloostraat wordt het fietsverbod hier niet gehandhaafd. Met enige regelmaat zoeven er fietsen en scooters voorbij tijdens de uren dat het gebied uitsluitend bestemd is voor voetgangers. Nieuw Elan wil nu dat hier meer aan wordt gedaan.

Natuur, recreatie en reizen vandaag 16:26

Driehonderd bomen vervangen in Alphen aan den Rijn vanwege ziekte en veiligheid

De Gemeente Alphen aan den Rijn zal de komende tijd ongeveer driehonderd bomen vervangen op openbare plekken, voornamelijk in de wijken Ridderveld en Kerk en Zanen. Deze vervangingen worden gemarkeerd door groene stippen op de stammen van de bomen, die aangeven dat ze ziek of dood zijn en niet langer veilig voor de omgeving.

Evenement vandaag 15:11

Geen straatfeest? Wat is er te doen deze Koningsnacht

Jarenlang werd traditiegetrouw twee keer per jaar een straatfeest georganiseerd in de Julianastraat: één op de avond voor Koningsdag en één op de avond van de Alphense Jaarmarkt. Echter, dit jaar hebben de horecagelegenheden in de Julianastraat besloten om tijdens koningsnacht geen straatfeest te organiseren.

Advertorial Economie vandaag 14:22

Een nieuw bedrijf beginnen in Alphen? Met deze tips wordt dit zeker een succes!

Alphen staat niet alleen bekend om haar vriendelijke inwoners, maar ook om hoe ondernemend mensen zijn. Begin jij ook een nieuw bedrijf hier? Dan is het tijd om deze blog aandachtig door te nemen! Hier vind je wat tips die ervoor zorgen dat je onderneming een succesverhaal wordt.

Maatschappelijk vandaag 12:45

Groot succes voor inzamelingsactie sportkleding op Scala College

Vorige week lanceerde het Scala College een bijzondere inzamelingsactie voor gebruikte sportkleding, in samenwerking met het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers werden aangemoedigd om hun oude sportkleding te doneren door deze af te geven bij speciale containers in de schoolhal. Het resultaat van deze actie is indrukwekkend: maar liefst vier containers zijn gevuld met sportkleding en sportschoenen!