Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Advertorial Overige

Ammoniet Uitvaartbegeleiding: aandacht en betrokkenheid bij een afscheid

Het team van Ammoniet Uitvaartbegeleiding zorgt altijd voor een persoonlijk accent bij een afscheid. Zij zoekt samen met u naar een manier van afscheid nemen die bij u past door dicht betrokken te zijn tijdens de begeleiding en advisering. 

“Ons logo laat een ammoniet zien, een fossiele schelp, als een uniek symbool van leven op aarde zo’n 600 miljoen jaar geleden. Meer dan enig ander levend wezen laat de mens sporen van leven na. Uw uitvaart zou de indruk of de afdruk van uw leven kunnen zijn. Dat dit een unieke gebeurtenis is, kan tot uitdrukking komen tijdens de dagen van afscheid en uit de beelden, verhalen en indrukken van de uitvaart.”

Hetzelfde team, dezelfde werkwijze, een nieuwe naam!

Sinds 1 juni 2019 is Uitvaartbegeleiding Jacqueline Vegt verdergegaan onder de naam Ammoniet Uitvaartbegeleiding. In de afgelopen 22 jaar heeft Jacqueline Vegt samen met de rest van het team de uitvaartbegeleiding gemaakt tot wie zij vandaag de dag zijn. De nieuwe naam doet dan ook meer recht aan het volledige team. Maar de naam is het enige wat is veranderd. Het team behoudt dezelfde werkwijze en verzorgt met aandacht en betrokkenheid de hele uitvaart.

Aandacht en betrokkenheid

Bij een plotseling, maar ook bij een verwacht overlijden, kunnen er vele vragen op u afkomen. Ammoniet Uitvaartbegeleiding biedt op dat moment ondersteuning. Zij dragen zorg voor het overleden lichaam, maken afspraken voor de tijd en plaats van de uitvaart, en bieden ondersteuning bij het maken van de rouwkaart.

Deze beslissingen hoeven niet op één dag genomen te worden. Vanaf het eerste moment probeert Ammoniet Uitvaartbegeleiding om tijd en rust te scheppen. Door het dagelijkse contact met de uitvaartbegeleiders krijgt u tijd om na te denken over de keuzes die bij u passen. Ammoniet Uitvaartbegeleiding draagt informatie en ideeën aan als dit nodig is, geeft antwoord op al uw vragen en begeleidt u op een rustige wijze door deze dagen van afscheid.

Een Doosje Troost

In samenwerking met Lunchroom De Meerkoet biedt Ammoniet Uitvaartbegeleiding nabestaanden een Doosje Troost aan na een uitvaart. Leer- en werkomgeving De Meerkoet is een project voor jongeren met talenten en een beperking. Zij bakken met liefde de lekkerste chocolade fudge. Het is een hele leuke samenwerking, waarbij ze elkaar op een unieke manier versterken.

Meerkoet-Chocolade-Fudge.jpg

Op woensdag 18 maart organiseert Ammoniet Uitvaartbegeleiding een avond rondom het maken van keuzes voor een uitvaart. U kunt dan terecht voor vragen, informatie én inspiratie met betrekking tot een afscheid en uitvaart. Zie ook de activiteitenagenda op de website voor meer informatie.

Wilhelminalaan 1, 2405 EB Alphen aan den Rijn, 0172 - 41 66 63. Kijk voor meer informatie op www.ammonietuitvaart.nl.

GOEDE VERSIE_2019_AMMONIET_Banner.jpg


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Verkeer en vervoer vandaag 17:09

Maatregelen tegen geluidhinder Zuid-Hollandse rijkswegen bekend

Rijkswaterstaat vermindert in het Meerjarenprogramma Geluidsanering (MJPG) de geluidhinder van rijkswegen bij woningen. In Zuid-Holland komen in totaal circa 1.900 woningen in 22 gemeenten in aanmerking voor geluidmaatregelen.

Natuur en recreatie vandaag 16:31

Realisatie drie otteroversteekplaatsen eind april van start

Langs de Ziendeweg komen op drie plaatsen oversteekplaatsen voor otters. De bedreigde diersoort kan zich daardoor ongestoord tussen twee leefgebieden verplaatsen. De realisatie van deze oversteekplaatsen begint eind april.

Overige vandaag 15:37

Lentevreugd op de Alphense kinderboerderijen

Het is lente, en dat betekent dat er weer jonge dieren worden geboren. Normaal kun je de pasgeboren dieren bewonderen en knuffelen op de Alphense kinderboerderijen, maar dat gaat momenteel helaas niet door de coronacrisis. Geniet daarom van de jonge dieren met deze foto’s!

Coronavirus in Alphen vandaag 14:06

RIVM meldt 43 ziekenhuisopnames in gemeente Alphen

Op dinsdag 7 april werden geen nieuwe ziekenhuisopnames in de gemeente Alphen gemeld, maar op woensdag 8 april zijn 3 nieuwe ziekenhuisopnames gemeld. Het aantal komt hiermee op 43 patiënten uit de gemeente Alphen.

Advertorial Winkels vandaag 13:16

SD Creation lanceert webshop

Op woensdag 1 april heeft kledingwinkel SD Creation hun webshop gelanceerd. “Het is eigenlijk een verlengstuk van je winkel. Op deze manier kun je ons ook vanuit huis bezoeken”, vertelt eigenaar Ramon Hagen.