Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Advertorial Overige

Ammoniet Uitvaartbegeleiding: aandacht en betrokkenheid bij een afscheid

Het team van Ammoniet Uitvaartbegeleiding zorgt altijd voor een persoonlijk accent bij een afscheid. Zij zoekt samen met u naar een manier van afscheid nemen die bij u past door dicht betrokken te zijn tijdens de begeleiding en advisering. 

“Ons logo laat een ammoniet zien, een fossiele schelp, als een uniek symbool van leven op aarde zo’n 600 miljoen jaar geleden. Meer dan enig ander levend wezen laat de mens sporen van leven na. Uw uitvaart zou de indruk of de afdruk van uw leven kunnen zijn. Dat dit een unieke gebeurtenis is, kan tot uitdrukking komen tijdens de dagen van afscheid en uit de beelden, verhalen en indrukken van de uitvaart.”

Hetzelfde team, dezelfde werkwijze, een nieuwe naam!

Sinds 1 juni 2019 is Uitvaartbegeleiding Jacqueline Vegt verdergegaan onder de naam Ammoniet Uitvaartbegeleiding. In de afgelopen 22 jaar heeft Jacqueline Vegt samen met de rest van het team de uitvaartbegeleiding gemaakt tot wie zij vandaag de dag zijn. De nieuwe naam doet dan ook meer recht aan het volledige team. Maar de naam is het enige wat is veranderd. Het team behoudt dezelfde werkwijze en verzorgt met aandacht en betrokkenheid de hele uitvaart.

Aandacht en betrokkenheid

Bij een plotseling, maar ook bij een verwacht overlijden, kunnen er vele vragen op u afkomen. Ammoniet Uitvaartbegeleiding biedt op dat moment ondersteuning. Zij dragen zorg voor het overleden lichaam, maken afspraken voor de tijd en plaats van de uitvaart, en bieden ondersteuning bij het maken van de rouwkaart.

Deze beslissingen hoeven niet op één dag genomen te worden. Vanaf het eerste moment probeert Ammoniet Uitvaartbegeleiding om tijd en rust te scheppen. Door het dagelijkse contact met de uitvaartbegeleiders krijgt u tijd om na te denken over de keuzes die bij u passen. Ammoniet Uitvaartbegeleiding draagt informatie en ideeën aan als dit nodig is, geeft antwoord op al uw vragen en begeleidt u op een rustige wijze door deze dagen van afscheid.

Een Doosje Troost

In samenwerking met Lunchroom De Meerkoet biedt Ammoniet Uitvaartbegeleiding nabestaanden een Doosje Troost aan na een uitvaart. Leer- en werkomgeving De Meerkoet is een project voor jongeren met talenten en een beperking. Zij bakken met liefde de lekkerste chocolade fudge. Het is een hele leuke samenwerking, waarbij ze elkaar op een unieke manier versterken.

Meerkoet-Chocolade-Fudge.jpg

Op woensdag 18 maart organiseert Ammoniet Uitvaartbegeleiding een avond rondom het maken van keuzes voor een uitvaart. U kunt dan terecht voor vragen, informatie én inspiratie met betrekking tot een afscheid en uitvaart. Zie ook de activiteitenagenda op de website voor meer informatie.

Wilhelminalaan 1, 2405 EB Alphen aan den Rijn, 0172 - 41 66 63. Kijk voor meer informatie op www.ammonietuitvaart.nl.

GOEDE VERSIE_2019_AMMONIET_Banner.jpg


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.