Ammoniet Uitvaartbegeleiding
Advertorial Overige

Ammoniet Uitvaartbegeleiding: aandacht en betrokkenheid bij een afscheid

Het team van Ammoniet Uitvaartbegeleiding zorgt altijd voor een persoonlijk accent bij een afscheid. Zij zoekt samen met u naar een manier van afscheid nemen die bij u past door dicht betrokken te zijn tijdens de begeleiding en advisering. 

“Ons logo laat een ammoniet zien, een fossiele schelp, als een uniek symbool van leven op aarde zo’n 600 miljoen jaar geleden. Meer dan enig ander levend wezen laat de mens sporen van leven na. Uw uitvaart zou de indruk of de afdruk van uw leven kunnen zijn. Dat dit een unieke gebeurtenis is, kan tot uitdrukking komen tijdens de dagen van afscheid en uit de beelden, verhalen en indrukken van de uitvaart.”

Hetzelfde team, dezelfde werkwijze, een nieuwe naam!

Sinds 1 juni 2019 is Uitvaartbegeleiding Jacqueline Vegt verdergegaan onder de naam Ammoniet Uitvaartbegeleiding. In de afgelopen 22 jaar heeft Jacqueline Vegt samen met de rest van het team de uitvaartbegeleiding gemaakt tot wie zij vandaag de dag zijn. De nieuwe naam doet dan ook meer recht aan het volledige team. Maar de naam is het enige wat is veranderd. Het team behoudt dezelfde werkwijze en verzorgt met aandacht en betrokkenheid de hele uitvaart.

Aandacht en betrokkenheid

Bij een plotseling, maar ook bij een verwacht overlijden, kunnen er vele vragen op u afkomen. Ammoniet Uitvaartbegeleiding biedt op dat moment ondersteuning. Zij dragen zorg voor het overleden lichaam, maken afspraken voor de tijd en plaats van de uitvaart, en bieden ondersteuning bij het maken van de rouwkaart.

Deze beslissingen hoeven niet op één dag genomen te worden. Vanaf het eerste moment probeert Ammoniet Uitvaartbegeleiding om tijd en rust te scheppen. Door het dagelijkse contact met de uitvaartbegeleiders krijgt u tijd om na te denken over de keuzes die bij u passen. Ammoniet Uitvaartbegeleiding draagt informatie en ideeën aan als dit nodig is, geeft antwoord op al uw vragen en begeleidt u op een rustige wijze door deze dagen van afscheid.

Een Doosje Troost

In samenwerking met Lunchroom De Meerkoet biedt Ammoniet Uitvaartbegeleiding nabestaanden een Doosje Troost aan na een uitvaart. Leer- en werkomgeving De Meerkoet is een project voor jongeren met talenten en een beperking. Zij bakken met liefde de lekkerste chocolade fudge. Het is een hele leuke samenwerking, waarbij ze elkaar op een unieke manier versterken.

Meerkoet-Chocolade-Fudge.jpg

Op woensdag 18 maart organiseert Ammoniet Uitvaartbegeleiding een avond rondom het maken van keuzes voor een uitvaart. U kunt dan terecht voor vragen, informatie én inspiratie met betrekking tot een afscheid en uitvaart. Zie ook de activiteitenagenda op de website voor meer informatie.

Wilhelminalaan 1, 2405 EB Alphen aan den Rijn, 0172 - 41 66 63. Kijk voor meer informatie op www.ammonietuitvaart.nl.

GOEDE VERSIE_2019_AMMONIET_Banner.jpg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Horeca vandaag 17:24

Domper voor De Zeeger: restaurant moet minimaal drie weken sluiten

Dat horecagelegenheden vanaf vandaag om 22:00 uur de deuren moeten sluiten was een teleurstelling voor de branche, maar Restaurant de Zeeger krijgt te maken met een nog grotere domper. Omdat zij op een commercieel sportcomplex gevestigd zijn, moeten zij de deuren vanaf 18:00 uur voor minimaal drie weken sluiten.

Politiek vandaag 16:36

Project aquathermie Planetenbuurt krijgt EU-subsidie

De pilot om een deel van de Planetenbuurt met water te verwarmen, is succesvol. Inmiddels is via de provincie Zuid-Holland een EU-subsidieaanvraag gedaan en deze is gehonoreerd. Tien gemeenten nemen deel aan het project.

Politiek vandaag 15:17

Alphense horecaterrassen mogen hele winter open

In het kader van de coronamaatregelen, waardoor onder meer de horecaondernemers zwaar zijn getroffen, is het gebruik van terrassen in de zomer versoepeld. Burgemeester Liesbeth Spies meldt dat de terrasvergunningen de hele winter zullen gelden.