Josh Walet

Amsterdammer (26) die celgenoot neerstak in PI Alphen staat terecht, slachtoffer blijk rivaal te zijn

Dit najaar heeft in de penitentiaire inrichting in Alphen aan den Rijn een incident plaatsgevonden. Een gedetineerde stak zijn celgenoot met een zelf-gefabriceerd wapen. Woensdag 6 december stond verdachte C. A. terecht.

Het incident, waarbij de Amsterdammer een oor van een glazen kop gebruikte om zijn medegevangene in zijn arm en gezicht te steken, gebeurde op één van de luchtplaatsen van de Alphense gevangenis. Het slachtoffer was rivaal D. F., verdacht in een rechtszaak die onder meer draait om de brandstichting van het huis van A. zijn moeder. Ook stelt A. dat F. op zijn vader en zijn broertje heeft geschoten.

Volgens het Openbaar Ministerie is A. schuldig aan een poging tot moord. A. zou namelijk ook gezegd hebben hem eigenlijk in zijn nek te willen steken. F. heeft mogelijk blijvend zenuwschade opgelopen en heeft geen vertrouwen meer in het gevangeniswezen. Ook bij A. is dit het geval. Hij liet al eerder weten dat de twee niet bij elkaar in een gevangenis konden worden geplaatst.

Ook stelde de verdachte dat hij het uit een opwelling deed, niet uit voorbedachte rade. De advocaat vindt daarom dat er geen sprake is van een poging tot moord. De uitspraak vindt plaats op 20 december.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Verzorging vandaag 17:24

Woensdag 28 februari opening informatiepunt Zorg en Welzijn in de Aarhof

Op woensdag 28 februari is het zover: het Informatiepunt Zorg en Welzijn opent haar deuren in winkelcentrum de Aarhof. Ze nodigen alle inwoners van Alphen aan den Rijn van harte uit om deel te nemen aan deze feestelijke gelegenheid, waarbij ze een nieuwe fase van ondersteuning en samenwerking markeren.

Advertorial Film vandaag 14:21

Parkvilla Filmhuis trekt steeds meer bezoekers

Het Parkvilla filmhuis heeft maar liefst 46% bezoekers meer ontvangen in 2023 dan het jaar daarvoor. Het hoogste bezoekersaantal ooit. Ook 2024 heeft een goede start. Een speciale programmacommissie samen met programmeur Cindy van der Hoorn bepalen de titels. En met succes. Steeds meer mensen weten Parkvilla te vinden.  

20 van Alphen vandaag 13:02

Bereid je voor op de 20 van Alphen met deze tips!

Ben jij al klaar voor de 20 van Alphen? Wij zijn er om je te helpen! Met het evenement om de hoek, delen we graag essentiële tips om je optimaal voor te bereiden op deze dag. Lees verder hoe je jezelf kunt klaarstomen voor deze hardloopwedstrijd!

Overige vandaag 11:50

Haal de lente in huis: verse Paastakken van het Kroondomein!

Het voorjaar staat voor de deur en dat betekent dat het ook weer bijna Pasen is. De jaarlijkse Paastakken-actie op het Kroondomein begint inmiddels een traditie te worden, want ook dit jaar kun je weer langskomen voor Paastakken die vers van het land afkomen.

Advertorial Overige vandaag 10:34

Kinderkledingbeurs zomer editie op vrijdag 8 maart!

Ook zin in de zomer? Vrijdagavond 8 maart kan je weer de leukste zomeroutfits scoren voor de kids. Zoals altijd gaat het om leuke en kwalitatief goede (merk)kleding voor klassieke kledingbeurs-prijzen.

Advertorial Verkeer en vervoer vandaag 09:16

Rijschool Toppie zoekt rij-instructeurs om hun team te versterken

Het behalen van je rijbewijs is een fantastisch moment. Eindelijk mag je dat felbegeerde document gaan halen en mag je de weg op. Om ervoor te zorgen dat je goed begeleid wordt naar je examen, werkt Rijschool Toppie met de meest ervaren instructeurs. Maar om al hun leden te kunnen helpen, is Rijschool Toppie op zoek naar enthousiaste rij-instructeurs. Rijschool Toppie is zelfs bereid de opleiding tot rij-instructeur te betalen indien iemand deze nog niet heeft behaald.