Josh Walet

Anoniem en straffeloos wapens inleveren op het politiebureau: “Hoe meer van straat, hoe beter”

Deze week kunnen jongeren anoniem en straffeloos wapens inleveren op het politiebureau aan de Kees Mustersstraat. De wapens worden verzameld in een knalgele container. En er zijn al de nodige wapens ingeleverd.

Met de campagne Drop je knife moet het wapenbezit onder jongeren ontmoedigd worden. De campagne is een gezamenlijk initiatief van minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid en minister Dekker voor Rechtsbescherming. Ruim 200 gemeenten doen mee aan de actie, waaronder ook Alphen aan den Rijn. In onze gemeente kunnen jongeren hun wapens inleveren op het politiebureau aan de Kees Mustersstraat. Dit kan anoniem en straffeloos.

“Inleveren maar die steekwapens. Hoe meer van straat, hoe beter”, zegt politiechef John Nieumeijer. De focus ligt op het tegengaan van messenbezit, maar zodra twee agenten de deksel van de knalgele container op het politiebureau openen blijkt al snel dat er genoeg andere wapens zijn ingeleverd. Er mag namelijk veel meer ingeleverd worden in de container. Van stiletto’s, machetes, zwaarden en wapenstokken tot aan pepperspray, tasers, boksbeugels, kruisbogen en nepwapens.

Heb jij nog een wapen liggen die je anoniem en straffeloos in wil leveren? Dat kan nog tot en met 17 oktober op het politiebureau.

wapens-inleveren-politiebureau4_Josh.jpeg

wapens-inleveren-politiebureau2_Josh.jpeg


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:57

Erfgoedfonds verleent subsidie voor herstel Gebouw Nabij

Onlangs is voor het Gebouw Nabij aan het Lauraplein 2 door de gemeente Alphen aan den Rijn een subsidie toegekend uit de pot van het Erfgoedfonds. De stad en de omgeving heeft er belang bij het aanzien van het gebouw in oude glorie te herstellen en te behouden voor het nageslacht, zo luidde het argument. 

Advertorial Overige gisteren 16:35

Vrijwilligersmarkt op 26 oktober in het gemeentehuis

Op dinsdagavond 26 oktober organiseert Tom in de buurt samen met het nieuwe Vrijwilligerspunt een Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Alphen aan den Rijn. Organisaties brengen hier hun vrijwilligersvacatures onder de aandacht. Inwoners worden uitgenodigd om mogelijkheden te verkennen en vrijwilliger te worden. Komen dus! 

Dronefotografie gisteren 15:18

Alphen vanuit de lucht: een oase van groen in het Prinses IreneBos

Vanuit de lucht ziet alles er net even anders uit. Daarom neemt de Alphense fotograaf Josh Walet ons elke zaterdag mee op reis door Alphen met zijn drone. Zo beleef je Alphen in vogelvlucht. Dit keer het Prinses IreneBos, een natuurgebied van maar liefst 24 hectare groot.

Alphens Restaurantweek 2021 gisteren 12:53

De beste Argentijnse gerechten eet je bij El Caballo

Van donderdag 28 oktober t/m zondag 7 november organiseren wij de najaarseditie van de Alphens Restaurantweek. Elf dagen lang serveren restaurants de lekkerste meergangen menu’s. Bij El Caballo geniet je van de lekkerste authentieke Argentijnse gerechten.

Politiek gisteren 11:46

Voortaan ook kiezen voor ja/ja sticker

De brievenbussen kunnen, als het aan de Alphense gemeenteraad ligt, voortaan worden voorzien van een ja/ja sticker. Daarmee geeft de bewoner aan graag al het drukwerk te ontvangen.