SB Real Estate

Anterieure overeenkomst getekend voor herontwikkeling De Aarhof

Na een intensief traject is er een belangrijke mijlpaal bereikt voor de herontwikkeling van De Aarhof. De herontwikkeling van het winkelcentrum is een belangrijke stap om de transformatie van het centrum van Alphen af te ronden.

SB Real Estate is sinds augustus 2019 eigenaar van De Aarhof. Direct na aankoop is SB met de gemeente in gesprek gegaan om tot een haalbaar plan te komen. In alle gesprekken is voortdurend gezocht naar een balans tussen functionele verandering van het winkelcentrum, stedenbouwkundige inpassing en financiële haalbaarheid. Uitgangspunt van het plan is dat De Aarhof van een verouderd winkelcentrum verandert naar een dynamische omgeving waar wonen, winkelen en werken samenkomen. Daardoor zal De Aarhof in de toekomst functioneren als hét bronpunt voor centrumbezoek voor Alphen aan den Rijn en haar omgeving.

Wonen, winkelen en werken

In de complexe herontwikkelingsopgave is gezocht naar een ontwerp dat naadloos past in de reeds opgewaardeerde omgeving rondom De Aarhof. Het verouderde winkelcentrum zal een moderne uitstraling en inrichting krijgen met meer nadruk op ‘dagelijks’ winkelen en services. Zo zal een extra supermarkt worden toegevoegd en zullen talrijke aanbieders van vers een nieuwe plek vinden. Aan de randen van het vernieuwde centrum wordt gestreefd naar het huisvesten van diensten en zorgaanbieders.  

Belangrijk onderdeel van de herontwikkeling is het woonprogramma dat bestaat uit ruim 300 woningen. Circa de helft van de te realiseren woningen zal voor de verhuur zijn, de andere helft is bestemd voor de verkoop. Van het totaal aantal woningen zal circa 50% in de middel-dure categorie vallen. Dat betekent maximaal € 1.000 per maand aan huur of maximaal de Nationale Hypotheek Garantiegrens voor koopwoningen.

Aanpassingen na participatietraject 

SB heeft de afgelopen periode een intensief participatietraject georganiseerd. Omwonenden en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om in direct contact met de initiatiefnemer informatie over de plannen in te winnen en meningen te delen. Uiteindelijk zijn er zes participatie sessies geweest. Om het participatieproces te faciliteren is door SB een informatiecentrum in de Aarhof geopend. 

Naar aanleiding van de participatie, heeft SB een aantal belangrijke aanpassingen in het ontwerp doorgevoerd. Zo worden resultaten van de participatie onder meer meegenomen in het gevelontwerp en de inrichting van de binnenruimte van het winkelgebied. De belangrijkste wijziging betreft het wisselen van de woontorens. Om maximaal tegemoet te komen aan de zorgen met betrekking tot schaduwwerking, is besloten de hoge en lage woontoren van positie te laten wisselen.

SB is steeds in nauw contact geweest met bestaande winkeliers in het centrum. Bestaande winkeliers zijn enthousiast over de plannen en in de toekomst zal voldoende ruimte zijn voor lokaal ondernemerschap in De Aarhof.

In de loop van 2022 zullen belangrijke stappen worden gezet om de planologische procedures te doorlopen.


Meer nieuws

Advertorial Theater gisteren 15:21

Bijzondere voorstelling over Afasie tijdens Week van Ontmoeten en Verbinden

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 tot en met 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding". Omdat Castellum als partner nauw betrokken is bij de Week van Ontmoeten en Verbinden, biedt het theater de voorstelling ‘Breeknacht’ tegen een speciaal tarief aan tijdens deze themaweek. 

Gemeente gisteren 14:09

Bladkorven terug in de Alphense straten

In de herfst vallen de bladeren van de bomen, wat voor het nodige ongemak kan zorgen. Vanaf half oktober plaatst de gemeente daarom weer bladkorven in de straten in de gemeente Alphen aan den Rijn.

Werken gisteren 12:42

De nieuwste vacatures van week 38

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier. 

Limesjaar 2022 gisteren 11:56

ROMEINEN Reiswagen

Toen het Romeinse leger eenmaal langs de grensrivier ingeburgerd was, werd al snel duidelijk dat de Romeinse manier van leven ook in de grensstreken gewoon werd voortgezet. En dus werd langs de grens een Romeinse weg aangelegd, die gebruikt werd door het leger en de inwoners.

Advertorial Overige gisteren 10:35

Nieuwe reeks seniorencolleges met Open Maakplaats

Het is nooit te laat om te leren. Bibliotheek Rijn en Venen en Stichting OGJG organiseren daarom een nieuwe reeks seniorencolleges over Slimme Computers, speciaal voor de nieuwsgierige 55+er. 

Nationale Sportweek 2022 gisteren 09:10

Nationale Sportweek: terugblik vrijdag en vooruitblik laatste weekend

Zoveel mogelijk inwoners laten genieten van sporten en bewegen: dat is waar de Nationale Sportweek van 16 tot en met 25 september 2022 om draait. Benieuwd wat er vrijdag allemaal te beleven was? Bekijk hier de foto's! We blikken ook gelijk vooruit op het laatste weekend.