SB Real Estate

Anterieure overeenkomst getekend voor herontwikkeling De Aarhof

Na een intensief traject is er een belangrijke mijlpaal bereikt voor de herontwikkeling van De Aarhof. De herontwikkeling van het winkelcentrum is een belangrijke stap om de transformatie van het centrum van Alphen af te ronden.

SB Real Estate is sinds augustus 2019 eigenaar van De Aarhof. Direct na aankoop is SB met de gemeente in gesprek gegaan om tot een haalbaar plan te komen. In alle gesprekken is voortdurend gezocht naar een balans tussen functionele verandering van het winkelcentrum, stedenbouwkundige inpassing en financiële haalbaarheid. Uitgangspunt van het plan is dat De Aarhof van een verouderd winkelcentrum verandert naar een dynamische omgeving waar wonen, winkelen en werken samenkomen. Daardoor zal De Aarhof in de toekomst functioneren als hét bronpunt voor centrumbezoek voor Alphen aan den Rijn en haar omgeving.

Wonen, winkelen en werken

In de complexe herontwikkelingsopgave is gezocht naar een ontwerp dat naadloos past in de reeds opgewaardeerde omgeving rondom De Aarhof. Het verouderde winkelcentrum zal een moderne uitstraling en inrichting krijgen met meer nadruk op ‘dagelijks’ winkelen en services. Zo zal een extra supermarkt worden toegevoegd en zullen talrijke aanbieders van vers een nieuwe plek vinden. Aan de randen van het vernieuwde centrum wordt gestreefd naar het huisvesten van diensten en zorgaanbieders.  

Belangrijk onderdeel van de herontwikkeling is het woonprogramma dat bestaat uit ruim 300 woningen. Circa de helft van de te realiseren woningen zal voor de verhuur zijn, de andere helft is bestemd voor de verkoop. Van het totaal aantal woningen zal circa 50% in de middel-dure categorie vallen. Dat betekent maximaal € 1.000 per maand aan huur of maximaal de Nationale Hypotheek Garantiegrens voor koopwoningen.

Aanpassingen na participatietraject 

SB heeft de afgelopen periode een intensief participatietraject georganiseerd. Omwonenden en andere belangstellenden zijn uitgenodigd om in direct contact met de initiatiefnemer informatie over de plannen in te winnen en meningen te delen. Uiteindelijk zijn er zes participatie sessies geweest. Om het participatieproces te faciliteren is door SB een informatiecentrum in de Aarhof geopend. 

Naar aanleiding van de participatie, heeft SB een aantal belangrijke aanpassingen in het ontwerp doorgevoerd. Zo worden resultaten van de participatie onder meer meegenomen in het gevelontwerp en de inrichting van de binnenruimte van het winkelgebied. De belangrijkste wijziging betreft het wisselen van de woontorens. Om maximaal tegemoet te komen aan de zorgen met betrekking tot schaduwwerking, is besloten de hoge en lage woontoren van positie te laten wisselen.

SB is steeds in nauw contact geweest met bestaande winkeliers in het centrum. Bestaande winkeliers zijn enthousiast over de plannen en in de toekomst zal voldoende ruimte zijn voor lokaal ondernemerschap in De Aarhof.

In de loop van 2022 zullen belangrijke stappen worden gezet om de planologische procedures te doorlopen.


Meer nieuws

Algemeen gisteren 16:22

Let op: maandag testbericht NL-Alert

Niet schrikken als je maandag 6 december om 12:00 uur een luid en doordringend alarmgeluid hoort. Er wordt dan namelijk een testbericht van NL-Alert verstuurd.

Sport gisteren 15:37

Uitshirts Zaterdag 3 van Alphense Boys zijn heel bijzonder

Zaterdag 3 van Alphense Boys loopt sinds kort in een wel heel bijzonder uitshirt. Met behulp van sponsor Alphens.nl en SERA Business Design en dankzij de bijdrage die de club geeft aan de inmiddels 14 seniorenteams, werd een zwart outfit met een bijzondere opdruk aangeschaft. Achterop staan niet de echte namen van de spelers vermeld, maar hun bijnamen. En de rugnummers zijn ook allesbehalve traditioneel.

Sport gisteren 14:50

Loop de 20 van Alphen met Alphens.nl en Fort Alpha

De 20 van Alphen komt er weer aan! Loop jij mee met team Alphens.nl - Fort Alpha? Je krijgt niet alleen een startbewijs en een dry running shirt, maar ook wekelijkse hardlooptrainingen en twee gratis consumpties.

Werken gisteren 13:08

Het nieuwe vacature aanbod van week 48

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.