Ap Quist / Parkvilla
Advertorial Kunst en Cultuur

Ap Quist komt met voorstelling én expositie naar Parkvilla

Fotograaf Ap Quist uit Bodegraven staat de komende week dubbel in de spotlights bij Parkvilla. Op zondag 28 november om 15:00 uur is er de voorstelling Face Stories samen met de band Apassie en vanaf 25 november tot 6 januari hangt er een fotoexpositie van zijn hand in de foyer. Schoonheid van vergankelijkheid neemt in zijn foto’s een behoorlijke plaats in.

Voorstelling Face Stories

De theatervoorstelling kan het best worden omschreven als muzikale fotoshow, waarbij beeld van Ap Quist, muziek en zang een eenheid vormen. Het zijn flarden of stukjes uit iemands leven. Ieder gewoon mens blijkt toch uniek en bijzonder te zijn. De verhalen zijn ontdekkend en ontroerend. Ook zijn er een aantal nummers waarin Quist de muziek als leidraad heeft genomen en daarbij beelden heeft gemaakt die passen binnen 'Face Stories.'

Expositie met ‘camera als penseel‘

Ap Quist is autodidact en begon als hobby te fotograferen. Het bleek verslavend en werd een passie. "Vele jaren heb ik de werkelijkheid zo mooi mogelijk willen vastleggen. Naarmate ik ouder word, wil ik meer creëren en minder vastleggen. Ik knip stukjes uit de werkelijkheid en vergroot die uit en kies daarbij het juiste afdrukmateriaal om mijn boodschap zo goed mogelijk over te dragen. Mijn camera gebruik ik dan bij wijze van spreken meer als penseel dan een stuk techniek om de perfectie vast te leggen. Als ik oude roestige voorwerpen, of verweerde materialen zie, waar de erosie en scheuren een nieuwe weg inslaan, probeer ik dit op unieke en aparte wijze op te slaan."

Kenmerkend voor zijn werk is puurheid, less is more en detaillering. Bij ‘Ap-art’ foto’s komt er geen fotoshop aan te pas. Wel maakt Quist gebruik van fotosoftware om contrast/lichten/scherpte en textuur bij te sturen om de essentie van zijn foto’s optimaal weer te geven. Quist: "Op deze expositie in Parkvilla heb ik een selectie gemaakt van werk waar licht en donker centraal staat. Ik houd van het grote contrast tussen donker en licht. Emotie en passie vastleggen van niet voor de hand liggende vaak doorleefde onderwerpen is mijn doel."


Meer nieuws

Overige gisteren 14:49

Kerstlichtje voor Alphenaren

Na de zeer geslaagde actie vorig jaar organiseert Tom in de Buurt dit jaar opnieuw weer een Kerstlichtje-nominatie. Welke Alphenaar verdient volgens jou een kerstlichtje?

Werken gisteren 13:04

Het nieuwe vacature aanbod van week 47

Op zoek naar baan? Of zoek je een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Wij hebben onze eigen vacaturepagina. Daar vind je vacatures in diverse soorten branches. Ben jij nieuwsgierig naar het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen? Lees dan snel verder.

Sport gisteren 09:36

Mooie opbrengst Spinning Marathon Alphen

Begin deze maand werd de Spinning Marathon Alphen gehouden bij Jawi Fitness Club Nederland. En dat heeft een mooie opbrengst opgeleverd. 

Calamiteiten 27 nov. 2021 18:30

Auto belandt in de sloot na botsing

Op de N11 nabij Zwammerdam heeft zaterdag aan het einde van de middag een ongeval plaatsgevonden. Een auto is daarbij in de sloot beland.

Advertorial Wonen en bouwen 27 nov. 2021 15:56

Eerste sleutel voor huis Housing First in Alphen aan den Rijn

Iedereen verdient een kans en soms is er meer dan één kans nodig. Als je geen netwerk hebt om op terug te vallen of als het allemaal niet lukt omdat je niet in het 'juiste' hokje past, dan is het zo lastig om terug te komen van een tegenslag. En die tegenslag kan ons echt allemaal overkomen. Woonforte is daarom blij dat ze hier een bijdrage aan kunnen leveren.