Frans van der Heijden

Appeltje-eitje voor waterpoloërs AZC

Zowel het eerste als het tweede team van AZC- Alphen trof afgelopen weekend ZVL 1886, de naaste concurrent uit Leiden. Vooral bij het eerste team ging het wel heel makkelijk, waardoor het team naar een 3e plaats op de ranglijst klom. Een mooie prestatie voor het team dat gedurende de zomerperiode volledig vernieuwd en verjongd werd.

Waar de 1e periode nog enigszins deed vermoeden dat het een spannende wedstrijd kon worden, bleek dat in de rest van de wedstrijd zeker niet het geval. In de 2e periode werd vanuit 1-0 uitgelopen naar 7-1, waarna de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was. Een eindstand van 11-5 betekende de 5e wedstrijd op rij dat de Alphense waterpoloërs ongeslagen bleven, met zoals gezegd een 3e plaats op de ranglijst als direct gevolg.

Ook het 2e team wint
Meer spanning was er in de wedstrijd erna, waar het 2e team van de Alphenaren het hoger geplaatste 2e team van ZVL trof. AZC nam in die wedstrijd een brutale voorsprong van 5-1, waarna de Leidenaren tegen het einde van de 2e periode in staat bleken langszij te komen. Na wederom een voorsprong van Alphense zijde werd het in begin van de laatste periode toch weer 9-9. Mede onder aanvoering van spectaculair één op één keeperswerk van Mark van der Heijden werd daarna toch de winst veiliggesteld: 12-11. Het 2e team is daarmee op de ranglijst terug te vinden op een gedeelde 8e plaats.

Foto: sterk keeperswerk van Mark van der Heijden hield het 2e team van AZC op de been.

Karakteristieken
AZC - ZVL-1886 11-5, periodestanden: 1-0, 6-1, 3-1, 1-3
Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello 3, Laszlo Nagy 2, Stan de Mey 2, Goran Blazevic, Adam Maklari, Sven Schoonderwoerd, Nathan de Zwaan

AZC 2 – ZVL-1886 2 12-11, periodestanden: 4-1, 4-5, 1-2, 3-3
Doelpuntenmakers AZC 2: Stan De Mey 3, Sven Schoonderwoerd 3, Tim van Eenennaam 2, Nathan de Zwaan 2, Thom Hartog, Dirk Stigter


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen vandaag 12:05

ROMEINEN Bronzen steelpan

Romeins voedsel lijkt op dat van ons. Ook de manier om voedsel te bereiden lijkt op die van ons. Eigenlijk is het natuurlijk andersom. Dus het bereiden gaat net als toen nog steeds in een oven, op het vuur en in een pan. Al koken wij niet meer in een bronzen steelpan.

Algemeen gisteren 16:38

Vannacht gaat de klok een uur terug

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in. Dit houdt in dat de klok een uur achteruit gaat, en de dag dus een uur langer duurt!

Alphense Zendmast gisteren 13:05

Alphense zendmast gedoofd voor Nacht van de Nacht

Alle lichten van de Alphense zendmast zullen zaterdagavond 24 oktober om 21:00 uur uit gaan. Dit gebeurt ter gelegenheid van de Nacht van de Nacht. Tot 21:00 uur is de zendmast blauw gekleurd voor het 75-jarig bestaan van de Verenigde Naties.