Frans van der Heijden

Appeltje-eitje voor waterpoloërs AZC

Zowel het eerste als het tweede team van AZC- Alphen trof afgelopen weekend ZVL 1886, de naaste concurrent uit Leiden. Vooral bij het eerste team ging het wel heel makkelijk, waardoor het team naar een 3e plaats op de ranglijst klom. Een mooie prestatie voor het team dat gedurende de zomerperiode volledig vernieuwd en verjongd werd.

Waar de 1e periode nog enigszins deed vermoeden dat het een spannende wedstrijd kon worden, bleek dat in de rest van de wedstrijd zeker niet het geval. In de 2e periode werd vanuit 1-0 uitgelopen naar 7-1, waarna de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was. Een eindstand van 11-5 betekende de 5e wedstrijd op rij dat de Alphense waterpoloërs ongeslagen bleven, met zoals gezegd een 3e plaats op de ranglijst als direct gevolg.

Ook het 2e team wint
Meer spanning was er in de wedstrijd erna, waar het 2e team van de Alphenaren het hoger geplaatste 2e team van ZVL trof. AZC nam in die wedstrijd een brutale voorsprong van 5-1, waarna de Leidenaren tegen het einde van de 2e periode in staat bleken langszij te komen. Na wederom een voorsprong van Alphense zijde werd het in begin van de laatste periode toch weer 9-9. Mede onder aanvoering van spectaculair één op één keeperswerk van Mark van der Heijden werd daarna toch de winst veiliggesteld: 12-11. Het 2e team is daarmee op de ranglijst terug te vinden op een gedeelde 8e plaats.

Foto: sterk keeperswerk van Mark van der Heijden hield het 2e team van AZC op de been.

Karakteristieken
AZC - ZVL-1886 11-5, periodestanden: 1-0, 6-1, 3-1, 1-3
Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello 3, Laszlo Nagy 2, Stan de Mey 2, Goran Blazevic, Adam Maklari, Sven Schoonderwoerd, Nathan de Zwaan

AZC 2 – ZVL-1886 2 12-11, periodestanden: 4-1, 4-5, 1-2, 3-3
Doelpuntenmakers AZC 2: Stan De Mey 3, Sven Schoonderwoerd 3, Tim van Eenennaam 2, Nathan de Zwaan 2, Thom Hartog, Dirk Stigter


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Overige gisteren 18:59

‘Dit is sport voor de huid’

Wanneer de huid ouder wordt, neemt de veerkracht af. Dan kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot botox of fillers, maar er zijn ook natuurlijke middelen om het verouderingsproces tegen te gaan. Een bindweefselmassage, bijvoorbeeld. Beauty Boutique Josien heeft zich al in een vroeg stadium gespecialiseerd in deze innovatieve massagetechnieken en boekt daarmee mooie resultaten.

Sport gisteren 17:01

Dove voetballers klaar voor Barcelona

Van 10 tot en met 12 april 2020 vindt het internationaal zaalvoetbaltoernooi plaats in Barcelona. Dit is niet zomaar een toernooi, het is namelijk een toernooi voor dove voetballers. Alphenaar Goran Trajanov (30) is een crowdfundingsactie gestart om het voor zijn team mogelijk te maken om hieraan deel te nemen.

Algemeen gisteren 16:11

Lachgas wordt een softdrug

Het kabinet plaatst het verdovende middel lachgas onder de Opiumwet, waardoor het bezit, de handel, de verkoop, het vervoer en de productie van lachgas wordt verboden. De gemeente Alphen aan den Rijn kondigde eerder al aan dit te wijzigen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Economie gisteren 15:06

Bekendmaking genomineerden VOAWARDS 2020

Donderdag 19 december worden de genomineerden bekendgemaakt voor de VOAWARDS 2020 tijdens de VOA-netwerkborrel. Dit jaar is de verkiezing in een nieuw jasje gestoken, waarbij ondernemingen worden onderverdeeld in 5 categorieën.

Rechtszaak gisteren 14:23

Strafzaak geseponeerd door omgekomen verdachte

De rechtszaak tegen een Alphenaar is geseponeerd door het Openbaar Ministerie (OM). De reden? De verdachte is onlangs om het leven gekomen bij een ongeluk.

Politiek gisteren 13:29

Verbouwing Theater Castellum definitief in zomer 2020

De geplande verbouwing van Theater Castellum in Alphen aan den Rijn gaat door. De entree wordt ruimer en logischer ingedeeld, de horecafuncties worden vernieuwd en verbeterd, achterstallig onderhoud wordt verholpen. Kortom: het theater kan er weer een paar jaar tegenaan.