Frans van der Heijden

Appeltje-eitje voor waterpoloërs AZC

Zowel het eerste als het tweede team van AZC- Alphen trof afgelopen weekend ZVL 1886, de naaste concurrent uit Leiden. Vooral bij het eerste team ging het wel heel makkelijk, waardoor het team naar een 3e plaats op de ranglijst klom. Een mooie prestatie voor het team dat gedurende de zomerperiode volledig vernieuwd en verjongd werd.

Waar de 1e periode nog enigszins deed vermoeden dat het een spannende wedstrijd kon worden, bleek dat in de rest van de wedstrijd zeker niet het geval. In de 2e periode werd vanuit 1-0 uitgelopen naar 7-1, waarna de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld was. Een eindstand van 11-5 betekende de 5e wedstrijd op rij dat de Alphense waterpoloërs ongeslagen bleven, met zoals gezegd een 3e plaats op de ranglijst als direct gevolg.

Ook het 2e team wint
Meer spanning was er in de wedstrijd erna, waar het 2e team van de Alphenaren het hoger geplaatste 2e team van ZVL trof. AZC nam in die wedstrijd een brutale voorsprong van 5-1, waarna de Leidenaren tegen het einde van de 2e periode in staat bleken langszij te komen. Na wederom een voorsprong van Alphense zijde werd het in begin van de laatste periode toch weer 9-9. Mede onder aanvoering van spectaculair één op één keeperswerk van Mark van der Heijden werd daarna toch de winst veiliggesteld: 12-11. Het 2e team is daarmee op de ranglijst terug te vinden op een gedeelde 8e plaats.

Foto: sterk keeperswerk van Mark van der Heijden hield het 2e team van AZC op de been.

Karakteristieken
AZC - ZVL-1886 11-5, periodestanden: 1-0, 6-1, 3-1, 1-3
Doelpuntenmakers AZC: Claudio Brancatello 3, Laszlo Nagy 2, Stan de Mey 2, Goran Blazevic, Adam Maklari, Sven Schoonderwoerd, Nathan de Zwaan

AZC 2 – ZVL-1886 2 12-11, periodestanden: 4-1, 4-5, 1-2, 3-3
Doelpuntenmakers AZC 2: Stan De Mey 3, Sven Schoonderwoerd 3, Tim van Eenennaam 2, Nathan de Zwaan 2, Thom Hartog, Dirk Stigter


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Winkels gisteren 17:25

Spellenwinkel Hoge Ogen verhuist terug naar Hooftstraat

Na vijf jaar in de Julianastraat gevestigd te zijn geweest, verhuist spellenwinkel Hoge Ogen nu terug naar hun oude pand in de Hooftstraat, schuin tegenover de Toko. Momenteel wordt er hard gewerkt om de winkel gereed te maken voor de opening op zaterdag 30 mei.

Alphens Restaurantweek gisteren 16:49

De laatste week van de Eight Drive is ingegaan

Volgende week openen horecagelegenheden weer hun deuren, zo ook Grand Café Eight. Daarom kun je deze week voor het laatst genieten van een afhaalgerecht en het heerlijke ijs bij de Eight Drive. Maar goed nieuws: de lekkere en gezonde maaltijden kun je gewoon nog blijven bestellen!

Advertorial Coronavirus in Alphen gisteren 15:21

Thuis genieten van films met de tips van Castellum

Castellum moet de deuren nog een tijdje gesloten houden vanwege een geplande verbouwing. Je kunt dus helaas nog even niet genieten van jouw favoriete films in hun bioscoop. Maar met de tips van de medewerkers van Castellum kun je thuis wel genieten van de leukste films!

Verkeer en vervoer gisteren 14:25

Mag vrachtverkeer straks over de busbaan van de N207?

Zes keer per uur rijdt er een bus over de busbaan N207 tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn. De rest van het uur is de busbaan leeg. Moet de busbaan daarom voor vrachtverkeer opengesteld worden?