Politie Alphen aan den Rijn

Appende bestuurder heeft niet in de gaten dat politie meekijkt

Achter het stuur je telefoon erbij pakken om een appje te sturen. Het gebeurt dagelijks, maar het is gevaarlijk én verboden. Je reactietijd wordt daardoor namelijk langzamer en je kunt je minder goed focussen op de weg. En dat werd woensdag maar weer eens bewezen.

Volgens de wet mag je geen telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat zoals een muziekspeler, navigatieapparaat of tablet vasthouden tijdens het rijden en fietsen. Waar je die telefoon voor gebruikt maakt daarbij niet uit.

Een bestuurder die Politie Alphen aan den Rijn op de weg tegenkwam had zijn telefoon gewoon in zijn hand. Aandacht voor zijn omgeving was hij voor een groot deel kwijt. “Honderden meters lang konden we meekijken met het appen van deze bestuurder. We hadden zelfs tijd om in alle rust een foto ervan te maken”, aldus de politie.

Agenten grepen in en deelden een bekeuring uit aan de bestuurder. De boete voor niet-handsfree een telefoon bedienen in de auto is eerder dit jaar gestegen van € 250 naar € 350. “De bestuurder schrok van het bedrag van de bekeuring en zal het niet snel meer doen.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:45

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 4 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van de eerste CupCakeCup bij de Groene Hart Praktijkschool en een incident aan de Geerstein tot aan een medische noodsituatie in de stromenbuurt. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater gisteren 15:26

Hendrik Groen komt voor de laatste keer naar het theater

In 2020 verscheen een nieuw boek: ‘Het laatste geheime dagboek van Hendrik Groen, 90 jaar’. En een nieuw boek betekent een nieuw toneelstuk waarin Beau Schneider voor de derde keer in de huid kruipt van lievelingsbejaarde Hendrik Groen. Op 18 februari is de voorstelling ‘Opgewekt naar de eindstreep’, waarin dementie een grote rol speelt, te zien in Theater Castellum.

Blog Verkeer en vervoer gisteren 12:24

Parkeerperikelen

Er kan sinds kort anderhalf uur gratis geparkeerd worden in de garages in het centrum. En in rap tempo heeft de gemeente besloten om de rekening daarvan bij de centrumbewoners neer te leggen.

Advertorial Evenementen gisteren 10:59

Dyckland winter FSTVL

Restaurant de Dyck kondigt een tweede editie van Dyckland winter FSTVL aan! Het toprestaurant met de grootste moestuin wordt op 11 en 12 februari omgetoverd in een waanzinnig winters decor waar je tijdens het culinaire festival kunt genieten van een winterse walking lunch of diner vól culinaire verrassingen.

Werken gisteren 09:28

Vacatureoverzicht: de nieuwste vacatures van week 4

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Hier kan Alphens.nl jou bij helpen! Op onze vacaturepagina vind je vacatures in allerlei branches. Een overzicht van het aanbod dat er de afgelopen week bij is gekomen, check je hier.