Politie Alphen aan den Rijn

Appende bestuurder heeft niet in de gaten dat politie meekijkt

Achter het stuur je telefoon erbij pakken om een appje te sturen. Het gebeurt dagelijks, maar het is gevaarlijk én verboden. Je reactietijd wordt daardoor namelijk langzamer en je kunt je minder goed focussen op de weg. En dat werd woensdag maar weer eens bewezen.

Volgens de wet mag je geen telefoon of ander mobiel elektronisch apparaat zoals een muziekspeler, navigatieapparaat of tablet vasthouden tijdens het rijden en fietsen. Waar je die telefoon voor gebruikt maakt daarbij niet uit.

Een bestuurder die Politie Alphen aan den Rijn op de weg tegenkwam had zijn telefoon gewoon in zijn hand. Aandacht voor zijn omgeving was hij voor een groot deel kwijt. “Honderden meters lang konden we meekijken met het appen van deze bestuurder. We hadden zelfs tijd om in alle rust een foto ervan te maken”, aldus de politie.

Agenten grepen in en deelden een bekeuring uit aan de bestuurder. De boete voor niet-handsfree een telefoon bedienen in de auto is eerder dit jaar gestegen van € 250 naar € 350. “De bestuurder schrok van het bedrag van de bekeuring en zal het niet snel meer doen.”


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 19:59

MINERVA Doekje voor het bloeden

De menstruatiemotie heeft het natuurlijk gehaald in de Alphense gemeenteraad. Oftewel er komt een pilot op middelbare scholen om gratis maandverband en tampons te verstrekken.

Politiek gisteren 17:26

Algemene Beschouwingen deze keer niet erg spannend

Voor het vaststellen van de begroting voor het komende jaar hebben de Alphense politieke partijen hun mening gegeven in de Algemene Beschouwingen. Donderdag 30 juni hebben de meeste fractievoorzitters hun mening gegeven.

Advertorial JA in de Horeca gisteren 17:13

Julia (19) zegt JA in de Horeca: “Wijn is mijn nieuwe passie geworden”

Al een jaar vind je Julia (19) in de bediening bij Wijnbar&Zo. Met veel plezier laat zij gasten kennismaken met de lekkerste wijnen. “Eigenlijk ben ik een soort personal assistant, want ik sta altijd klaar voor de gasten. Ik voel aan wat ze nodig hebben en bezorg ze een gezellige tijd. Het leukste is als ik ze kan verrassen!”

Blog Fase 2, lees je mee?! gisteren 16:41

Brick by brick

Steen voor steen is het laatste huis in het rijtje gesloopt. Afgepeld als een ui. Tijdens de sloop van het laatste huis heb ik de hele dag in de stress gezeten omdat ik aan het werk was (dus niet thuis). Gelukkig is alles goed gegaan.

Politiek plein gisteren 15:58

Toekomstvisie voor De Werf als broedplaats

Dit jaar nog komt er een toekomstvisie voor De Werf, waarin het uitgangspunt is opgenomen dat de locatie de functie van creatieve broedplaats moet hebben. Dat was de strekking van de overgenomen motie van GroenLinks tijdens de vergadering van de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn op 30 juni.