Josh Walet

AquaBattery helpt mee bij plantdagen in Alphense klimaatbos: “Sluit goed aan bij onze bedrijfsvisie”

Op 22 en 23 februari vonden de plantdagen plaats in het Klimaatbos in Alphen aan den Rijn. Naast het bezoek van minister Rob Jetten kon de gemeente ook rekenen op hulp van omwonenden en diverse Alphense bedrijven, waaronder AquaBattery.

De gemeente is volop bezig om Alphen aan den Rijn te vergroenen en te verduurzamen. Naast bijvoorbeeld het vergroende Stadhuisplein, krijgt Alphen ook een Klimaatbos langs de N11. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Het Klimaatbos moet ruimte bieden voor ontspanning, zorgen voor biodiversiteit en moet klimaatverandering tegengaan. Er zullen uiteindelijk 700 bomen geplaatst worden.

Initiatief van bedrijven

Op woensdagochtend bracht minister Rob Jetten een bezoek aan Alphen aan den Rijn en plantte een boom. Naast de minister van klimaat en energie droegen verschillende Alphense bedrijven ook hun steentje bij aan het Klimaatbos. Bedrijven zoals AquaBatteryGreenport en Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) waren woensdagmiddag aanwezig met vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken.

Dr. Jiajun Cen, founder en CEO van AquaBattery, legt uit waarom het bedrijf zo veel waarde hecht aan het helpen: “De wereld verduurzamen is ons kern doel. Normaliter doen we dit middels onze duurzame technologie om elektriciteit op te slaan in tafelzout en water. De kans om met dit evenement onze handen uit de mouwen te steken en bij te dragen aan het vergroenen van de omgeving en daarmee CO2 uitstoot te helpen reduceren sluit goed aan bij onze bedrijfsvisie.”

De tekst loopt door onder de afbeelding.

plantdagen

Onderdeel van het grotere plaatje

AquaBattery heeft werknemers van over de hele wereld. “De collega’s die uit een andere omgeving of zelfs werelddeel komen genoten van de gelegenheid om Alphen beter te leren kennen en een community spirit te ervaren. Onderdeel te zijn van het grotere plaatje”, aldus Cen. Ze laten weten dat de plantdag hen goed is bevallen. “Wij hebben leuke gesprekken gevoerd o.a. met Minister Jetten over de energietransitie. Onder de vrijwilligers heerste een zeer positieve stemming en het evenement zorgde binnen ons team voor samenhorigheid.”

Hij sluit af: “Als onderdeel van de Alphense leefomgeving dragen we als bedrijf graag ons steentje bij, in het bijzonder op onderwerpen die ons nauw aan het hart liggen. Voor ons was het doel bijdragen alsook een fijne middag hebben met ons team. Dat is zeker gelukt!”

Ook Alphens.nl was aanwezig om te helpen met het planten van bomen. Jur Bannenberg, afdelingshoofd van Alphens.nl, zegt: “Ik vind dat je als lokaal platform hier niet alleen maar een bericht van moet maken, maar dat je letterlijk je handen vies kan maken en iets moet bijdragen om zo de sociale betrokkenheid en ondersteuning te tonen. Dus samen met like-minded bedrijven hebben wij als SERA Business Design / Alphens.nl geholpen met bomen planten in het nieuwe klimaatbos.”

Hulp van bewoners en andere vrijwilligers

Bewoners konden op woensdag en donderdag ook helpen met planten. Zo konden ze takkenrillen aanleggen en helpen met het aanleggen van een ‘voedselbank’, waar eetbare struiken en planten geplaatst worden. Verder konden vrijwilligers op woensdagmiddag terecht bij verschillende stands. Daar viel van alles te leren over hoe ze de voordelen van het Klimaatbos ook in hun eigen tuin toe kunnen passen.


Meer nieuws

Advertorial Sport gisteren 17:43

D.O.S. viert groot succes met Clubkampioenschap

Op zondag 21 april kwamen de schijnwerpers te staan op de turntalenten van Gymnastiekvereniging D.O.S. Alphen aan den Rijn tijdens het Clubkampioenschap voor recreatieve turners en turnsters. Met een deelname van 155 enthousiaste leden, waarvan velen voor het eerst deelnamen aan een wedstrijd, was het een sportieve en gezellige dag.

Politiek gisteren 16:22

Gemeentelijke erepenning voor Museumpark Archeon

Tijdens een feestelijke Limesbijeenkomst is woensdag 24 april de gemeentelijke erepenning door burgemeester Liesbeth Spies uitgereikt aan Museumpark Archeon. Het museum krijgt de penning voor verdiensten voor gemeente Alphen aan den Rijn op het gebied van educatie, cultuurbehoud, toerisme, sociale betrokkenheid en werkgelegenheid.

Advertorial Theater gisteren 15:09

Het boek Rust en Vreugd van Hendrik Groen in het theater!

Iedereen kent ze wel, de succesvolle dagboeken van Hendrik Groen waarin hij het dagelijks leven in zijn verzorgingshuis beschrijft. De schrijver heeft in een van zijn meest recente werken, Rust en Vreugd, zijn verzorgingshuis verruilt voor een volkstuin, waarvan de voorstelling binnenkort in Castellum te zien is!

Politiek gisteren 13:51

Subsidie voor 2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid

Gemeente Alphen aan den Rijn viert dit jaar dat tien jaar geleden uit drie gemeenten één gemeente is ontstaan. In de hele gemeente worden kleinschalige feestjes gevierd. Organisatoren kunnen hiervoor subsidie aanvragen. In de pot zit in totaal € 75.000,- voor inwonersactiviteiten.

Politiek gisteren 12:17

Plan voor sportcomplex De Bijlen nog niet klaar

De Rijnstreekhal wordt opnieuw voor een half miljoen euro opgeknapt. De hal is dan voor de komende vijf jaar geschikt voor gebruik. De reden is dat het plan voor een nieuw sportcomplex in De Bijlen nog niet klaar is. Dit plan kan pas worden afgemaakt na de komende bezuinigingsronde door de Alphense gemeenteraad.

Politiek gisteren 10:46

Subsidie voor isolatie goedkope koopwoningen

Eigenaar-bewoners van goedkope slecht geïsoleerde koopwoningen in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen subsidie aanvragen voor het isoleren van hun woning. Het gaat om vloerisolatie, dubbel glas en dakisolatie. Het maximale subsidiebedrag is € 1.460,- per woning.