Josh Walet

AquaBattery helpt mee bij plantdagen in Alphense klimaatbos: “Sluit goed aan bij onze bedrijfsvisie”

Op 22 en 23 februari vonden de plantdagen plaats in het Klimaatbos in Alphen aan den Rijn. Naast het bezoek van minister Rob Jetten kon de gemeente ook rekenen op hulp van omwonenden en diverse Alphense bedrijven, waaronder AquaBattery.

De gemeente is volop bezig om Alphen aan den Rijn te vergroenen en te verduurzamen. Naast bijvoorbeeld het vergroende Stadhuisplein, krijgt Alphen ook een Klimaatbos langs de N11. De werkzaamheden zijn inmiddels in volle gang. Het Klimaatbos moet ruimte bieden voor ontspanning, zorgen voor biodiversiteit en moet klimaatverandering tegengaan. Er zullen uiteindelijk 700 bomen geplaatst worden.

Initiatief van bedrijven

Op woensdagochtend bracht minister Rob Jetten een bezoek aan Alphen aan den Rijn en plantte een boom. Naast de minister van klimaat en energie droegen verschillende Alphense bedrijven ook hun steentje bij aan het Klimaatbos. Bedrijven zoals AquaBatteryGreenport en Vereniging Ondernemingen Alphen aan den Rijn (VOA) waren woensdagmiddag aanwezig met vrijwilligers om de handen uit de mouwen te steken.

Dr. Jiajun Cen, founder en CEO van AquaBattery, legt uit waarom het bedrijf zo veel waarde hecht aan het helpen: “De wereld verduurzamen is ons kern doel. Normaliter doen we dit middels onze duurzame technologie om elektriciteit op te slaan in tafelzout en water. De kans om met dit evenement onze handen uit de mouwen te steken en bij te dragen aan het vergroenen van de omgeving en daarmee CO2 uitstoot te helpen reduceren sluit goed aan bij onze bedrijfsvisie.”

De tekst loopt door onder de afbeelding.

plantdagen

Onderdeel van het grotere plaatje

AquaBattery heeft werknemers van over de hele wereld. “De collega’s die uit een andere omgeving of zelfs werelddeel komen genoten van de gelegenheid om Alphen beter te leren kennen en een community spirit te ervaren. Onderdeel te zijn van het grotere plaatje”, aldus Cen. Ze laten weten dat de plantdag hen goed is bevallen. “Wij hebben leuke gesprekken gevoerd o.a. met Minister Jetten over de energietransitie. Onder de vrijwilligers heerste een zeer positieve stemming en het evenement zorgde binnen ons team voor samenhorigheid.”

Hij sluit af: “Als onderdeel van de Alphense leefomgeving dragen we als bedrijf graag ons steentje bij, in het bijzonder op onderwerpen die ons nauw aan het hart liggen. Voor ons was het doel bijdragen alsook een fijne middag hebben met ons team. Dat is zeker gelukt!”

Ook Alphens.nl was aanwezig om te helpen met het planten van bomen. Jur Bannenberg, afdelingshoofd van Alphens.nl, zegt: “Ik vind dat je als lokaal platform hier niet alleen maar een bericht van moet maken, maar dat je letterlijk je handen vies kan maken en iets moet bijdragen om zo de sociale betrokkenheid en ondersteuning te tonen. Dus samen met like-minded bedrijven hebben wij als SERA Business Design / Alphens.nl geholpen met bomen planten in het nieuwe klimaatbos.”

Hulp van bewoners en andere vrijwilligers

Bewoners konden op woensdag en donderdag ook helpen met planten. Zo konden ze takkenrillen aanleggen en helpen met het aanleggen van een ‘voedselbank’, waar eetbare struiken en planten geplaatst worden. Verder konden vrijwilligers op woensdagmiddag terecht bij verschillende stands. Daar viel van alles te leren over hoe ze de voordelen van het Klimaatbos ook in hun eigen tuin toe kunnen passen.


Meer nieuws

Sport vandaag 10:23

ARC MO13-1 kampioen in Hoofdklasse C

Na een zwaarbevochten 0-1 overwinning op sportpark Ter Specke tegen regerend kampioen FC Lisse, zijn de meiden van ARC O-13 onder leiding van het trainers trio Kraaij, Janssen en Lagerweij op overtuigende wijze kampioen geworden in de Hoofdklasse C.

Advertorial Evenementen vandaag 09:17

Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen

Onder het genot van een hapje en een drankje kennismaken met misschien wel jouw nieuwe baan en collega’s. Het kan! Veldsink Advies organiseert op 15 juni 2023 het Veldsink Advies Carrière Event in Zevenhuizen. Tijdens dit evenement maken mensen kennis met het werk in de verzekeringsbranche en onderzoeken ze of het werk in deze sector bij hen past.

Sport vandaag 08:09

Alphia speelt ook volgend seizoen in de 2e klasse

Wat een ontknoping van het seizoen 2022-2023 werd het gisteren op De Bijlen. Het hele seizoen waren alle teams aan elkaar gewaagd en daardoor bleef het spannend tot de laatste wedstrijd. De opdracht voor Alphia voorafgaand aan de wedstrijd tegen Esto was duidelijk. De Alphianen moesten winnen om een veilige plek in de ranglijst te behalen. 

Sport vandaag 08:06

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

Sport vandaag 08:04

Boys 1 sluit af met zege en elfde plek

Alphense Boys sloot het seizoen ’22-’23 op Eerste Pinksterdag af met een 4-1 overwinning bij Alcides en - uiteindelijk – met een elfde plaats op de ranglijst. De doelstelling (vier of vijf clubs onder zich houden) werd daarmee behaald en ook in het nieuwe seizoen is Boys 1 dus Vierde Divisionist.