De Thermen2

AquaRijn heeft een heuse Calorieëntrap: “Moet mensen aanmoedigen de trap te nemen”

In alle vroegte onthulde wethouder Gert-Jan Schotanus samen met Jary Göbel van De Thermen2 een heuse Calorieëntrap in zwembad en buurthuis AquaRijn. Op de trap staat aangegeven hoeveel calorieën je met bepaalde sporten verbrandt.

De trap is een samenwerking tussen zwembad en buurthuis AquaRijn en Alphen Vitaal. Het moet gasten aanmoedigen om de trap te verkiezen boven de lift. Jary Göbel van De Thermen2: “Dat het nemen van een trap gezond is voor lijf en leden hoeven we hopelijk niet te vertellen. De teksten op de trap zien wij als een aanmoediging zodat mensen zien waarvoor ze het doen.”

Op de vrolijk gekleurde trap staan teksten die laten zien hoeveel calorieën je verbrandt met bijvoorbeeld zwemmen, hardlopen, fietsen en natuurlijk traplopen. ArJan Wille van Alphen Vitaal ziet nog meer voordelen van de trap: “Naast het feit dat traplopen gezond is, is het ook een veel duurzamere optie dan de lift. Zo besparen we ook weer wat kostbare energie; een win-win situatie.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.