De Thermen2

AquaRijn heeft een heuse Calorieëntrap: “Moet mensen aanmoedigen de trap te nemen”

In alle vroegte onthulde wethouder Gert-Jan Schotanus samen met Jary Göbel van De Thermen2 een heuse Calorieëntrap in zwembad en buurthuis AquaRijn. Op de trap staat aangegeven hoeveel calorieën je met bepaalde sporten verbrandt.

De trap is een samenwerking tussen zwembad en buurthuis AquaRijn en Alphen Vitaal. Het moet gasten aanmoedigen om de trap te verkiezen boven de lift. Jary Göbel van De Thermen2: “Dat het nemen van een trap gezond is voor lijf en leden hoeven we hopelijk niet te vertellen. De teksten op de trap zien wij als een aanmoediging zodat mensen zien waarvoor ze het doen.”

Op de vrolijk gekleurde trap staan teksten die laten zien hoeveel calorieën je verbrandt met bijvoorbeeld zwemmen, hardlopen, fietsen en natuurlijk traplopen. ArJan Wille van Alphen Vitaal ziet nog meer voordelen van de trap: “Naast het feit dat traplopen gezond is, is het ook een veel duurzamere optie dan de lift. Zo besparen we ook weer wat kostbare energie; een win-win situatie.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht vandaag 16:59

Alphens.nl weekoverzicht: het nieuws van week 12 samengevat

Wat speelde er afgelopen week in Alphen aan den Rijn? Van boerenprotesten bij de PI Alphen en gedumpte containers met drugsafval tot aan een beschermde waterspitsmuis die Van der Valk in de weg zit. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Advertorial Theater vandaag 15:33

Peter Pannekoek en Simone Kleinsma vervroegd in de verkoop

De voorbereidingen voor het nieuwe theaterseizoen dat in september van start gaat, zijn in volle gang. Hoewel het programma pas in mei bekend wordt gemaakt, kondigt Theater Castellum alvast twee grote namen aan: Peter Pannekoek komt in 2024 terug met ‘DNA’ en Simone Kleinsma is te zien in de gloednieuwe musical comedy ‘De Hospita’. Beide voorstellingen gaan vervroegd in de verkoop.

Oud Alphen vandaag 14:02

Oud Alphen: de vernieuwde Hofbrug was een ‘groote verbetering’

Wist jij dat je vroeger over de Hofbrug moest om naar het Hof van Alfen te gaan? Deze brug lag tussen de huidige Julianastraat en Prins Hendrikstraat. In de jaren ’30 werd de Hofbrug verbreed om het ook toegankelijk te maken voor auto’s.