De Thermen2

AquaRijn heeft een heuse Calorieëntrap: “Moet mensen aanmoedigen de trap te nemen”

In alle vroegte onthulde wethouder Gert-Jan Schotanus samen met Jary Göbel van De Thermen2 een heuse Calorieëntrap in zwembad en buurthuis AquaRijn. Op de trap staat aangegeven hoeveel calorieën je met bepaalde sporten verbrandt.

De trap is een samenwerking tussen zwembad en buurthuis AquaRijn en Alphen Vitaal. Het moet gasten aanmoedigen om de trap te verkiezen boven de lift. Jary Göbel van De Thermen2: “Dat het nemen van een trap gezond is voor lijf en leden hoeven we hopelijk niet te vertellen. De teksten op de trap zien wij als een aanmoediging zodat mensen zien waarvoor ze het doen.”

Op de vrolijk gekleurde trap staan teksten die laten zien hoeveel calorieën je verbrandt met bijvoorbeeld zwemmen, hardlopen, fietsen en natuurlijk traplopen. ArJan Wille van Alphen Vitaal ziet nog meer voordelen van de trap: “Naast het feit dat traplopen gezond is, is het ook een veel duurzamere optie dan de lift. Zo besparen we ook weer wat kostbare energie; een win-win situatie.”


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 17:16

Wethouder neemt buurttuin symbolisch in gebruik

Tijdens de Burendag afgelopen zaterdag in ‘Het Kruispunt’ heeft wethouder Gert Jan Schotanus de buurttuin in gebruik genomen. Met de tuin wil ‘Het Kruispunt’ iets betekenen voor de wijk. Maar ze willen ook hun liefde voor de natuur laten zien.

Verkeer en vervoer vandaag 14:55

Extra drempel aangelegd in drukke Karel Doormanstraat

Veel geparkeerde auto’s, kinderen die afgezet worden bij het kinderdagverblijf en de speeltuin bezoeken. En vergeet het bouwverkeer niet. De Karel Doormanstraat in het Alphense Rode Dorp is op dit moment een drukke straat. Bewoners maken zich zorgen om de verkeersveiligheid.

Sport vandaag 12:31

Medailles voor AZC tijdens regiokampioenschappen

Vorige week was eindelijk weer de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen voor de zwemmers van AZC: de limieten wedstrijd in Alkmaar. Dit weekend stond de eerste echte krachtmeting van het seizoen op het programma: de Regionale kampioenschappen estafette in Papendrecht.

Advertorial Horeca vandaag 11:20

Werken bij McDonald's: gastvrij, flexibel en bovenal gezellig

We kennen het allemaal: de grote gele M. Dé plek om naar toe te gaan voor een lekker burgermenu, een McFlurry of gewoon een kopje koffie. Maar een restaurant is niets zonder haar werknemers. Lars (19), Jelle (20), Sem (18) en Jitske (18) vertellen je wat werken bij McDonald’s zo uniek maakt.