Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Vanaf maandag 8 juni kunnen gasten die een tijdslot gereserveerd hebben terecht voor een uurtje Aquarobic of seniorfit. Deze lessen zijn allemaal geschikt om anderhalve meter afstand te bewaren. Ook de lessen met peuters worden weer hervat. Tijdens Peuterzwemmen op donderdag kunnen de kleintjes wennen aan water, hierdoor worden ze sneller watervrij, een belangrijke eerste stap om later de zwemlessen soepel te doorlopen.De Thermen2 hoopt op een later moment meer aquasporten en ook het babyzwemmen weer te kunnen oppakken.

Mitchel Hoogervorst, Vestigingsmanager De Hoorn: “Stapje bij stapje pakken we onze activiteiten weer op. We kijken per segment hoe het gaat en wat kan. Verloopt dat soepel dan kan er weer iets nieuws bij. Op de heropening is heel goed gereageerd door onze bezoekers, ze vonden het allemaal erg goed georganiseerd en dat positieve gevoel blijven wij graag vasthouden. We doen er liever steeds een schepje op dan dat we ineens weer een stap terug moeten zetten. Onze vaste gasten staan te popelen om weer te starten met de sporten en wij ook. Daarnaast zijn we blij dat we werkenden nu ook sport in de avond kunnen bieden."

Recreatief zwemmen voor kinderen

Blij is De Thermen2 ook om te kunnen melden dat kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar weer recreatief kunnen zwemmen in het weekend. Remco: “In verband met de richtlijnen zijn ouders helaas nog niet toegestaan, maar kinderen in het bezit van een zwemdiploma kunnen hun energie straks weer lekker kwijt in het binnen én buitenbad van zwembad De Hoorn. “Ook zij kunnen later deze week een tijdsslot reserveren via de website van De Thermen2."

Maatregelen

De Thermen2 houdt zich strikt aan de maatregelen tegen corona. Zo is het belangrijk dat mensen voordat zij gaan zwemmen hun badkleding al onder hun gewone kleding aanhebben. “Zo voorkomen we dat teveel mensen tegelijk bij de kleedhokjes zijn. Na het zwemmen kunnen de wisselcabines wel gebruikt worden. “Helaas zijn de douches buiten gebruik. Indien nodig kan wel gebruik gemaakt worden van de toiletten. De Thermen2 controleert of de recreatieve gasten ook daadwerkelijk onder de 12 jaar zijn.

Meer informatie op de website van De Thermen2.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie gisteren 20:01

MINERVA Theater

Er moet opnieuw geld worden bijgelegd bij Theater Castellum. Nu gebeurt dat elk jaar, dus we hoeven hier niet verbaasd over te zijn. Deze keer al helemaal niet, want het is een gevolg van de coronacrisis. Iedereen staat nu in het rood speciaal in de culturele sector.

Voor Kinderen gisteren 17:21

Culturenplein op het Topaasplantsoen feestelijk geopend

Onder toeziend oog van veel publiek is op vrijdagmiddag 10 juli het Culturenplein aan het Topaasplantsoen in Alphen geopend. Wethouder Gert-Jan Schotanus was aanwezig bij de onthulling van het bord.

Overige gisteren 16:08

Goedkeuring Zorgunit voor Maarten van den Bergh

Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk. Sindsdien staat zijn wereld op zijn kop. Maar nu is er goed nieuws voor Maarten: er is overeenstemming bereikt over het plaatsen van een zorgunit.

Overige gisteren 15:12

Scootmobielruimte voor bewoners aan de Aardster

Voorheen moesten de bewoners van de Aardster in Alphen hun scootmobiel in de galerij stallen, maar daar komt verandering in. Vanaf volgende week kunnen zij namelijk gebruikmaken van een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw.