Josh Walet

ARC 1 doet goede zaken

ARC ontmoette zaterdag voor het eerst in haar geschiedenis WNC. Die ploeg promoveerde ten koste van DUNO D. dit seizoen naar de 4e divisie. In een aantrekkelijk duel was het ARC dat na negentig minuten aan het langste eind trok.

In de eerste helft zette ARC vanaf minuut één druk op de ploeg uit Waardenburg. Binnen vijf minuten kwamen Arjan Ouwendijk, Lilinho da Silva Martins en Yassin Kaabouni goed door in de zestien meter. De eindpass was echter steeds niet nauwkeurig. In minuut 10 een grote kans voor ARC, Yassin kwam op de linkervleugel goed door en trok de bal terug op Luca Tarani die het leder echter volkomen verkeerd raakte en over schoot.  Het balbezit in de eerste helft was grotendeels voor ARC.

De ploeg speelde, zo zei trainer Mark Evers na afloop, prima voetbal maar steeds was de eindpass niet zorgvuldig genoeg. Zo vond ARC het net niet. WNC deed dat wel. Na twintig minuten pakte net over de middenlijn Aboubakr Ouaddoun de bal op en stoomde op richting het ARC-doel. Hem werd geen strobreed in de weg gelegd en aangekomen in de zestien schoot hij zijn ploeg onberispelijk op voorsprong. Na de goal ging ARC door met goed combinatievoetbal en was het via Yassin Kaabouni eenmaal dicht bij de gelijkmaker. Die viel niet en zo gingen beide ploegen met een 0-1 stand aan de thee. 
 
In het tweede bedrijf ging ARC op jacht naar de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Yassin kopte Derek de bal door en schampte Lars van IJzendoorn de bal met het hoofd. Doelman Jamil Kools tikte de bal net naast. Deze prima doelman was echter in minuut 60 kansloos toen Yassin Kaabouni Timo de Graaf weergaloos vrijspeelde en die schoot de bal prachtig binnen. Hierna ontspon zich een spannende strijd waarin beide ploegen voor de winst gingen. In minuut 72 kopte Derek Prins een bal van de lijn en even later zette diezelfde Derek Prins Lilinho vrij vlak voor het doel. Hij kon de mogelijkheid niet verzilveren. Tien minuten voor tijd viel de beslissing.

Yassin Kaabouni kwam op links doortrok vanaf de zijlijn de bal terug en de ingevallen Boyd Baatje schatte de voorzet op waarde in en tikte de 2-1 binnen. In de slotfase moest Mike van Vliet nog eenmaal handelend optreden, was Lilinho dicht bij een doelpunt en ging in de absolute slotfase bij een hoekschop doelman Kools mee naar voren. Die hoekschop verwerkte Mike uitstekend en even later floot de prima leidende Sven Spaan voor het laatst en ging er in en buiten het veld een gejuich op. ARC pakte een belangrijke overwinning en blijft zonder puntverlies in periode 2. 
 
Toen na afloop de balans van deze speelronde werd opgemaakt bleek dat van de top 3 alleen Smitshoek had gewonnen. Kloetinge verloor en ODIN ’59 speelde gelijk. ARC staat nu op plek 4 en gaat volgende week naar Kloetinge. Daar zal de ploeg van Mark Evers het gat met de koploper naar 1 punt willen brengen. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 16:43

Stralend van binnen en van buiten? Ontdek Transformational Cupping bij Chi & Zo

Wil je van je cellulite af en wil je die plattere buik? Of heb je genoeg van die aanhoudende hoofdpijn? Voel je je belemmerd door rugpijn, zware benen of pijnlijke knieën? Zoek niet verder, want de oplossing is er: Transformational Cupping. Deze fantastische methode kan je van al deze klachten af helpen of doen verminderen.

Milieu en duurzaamheid vandaag 15:21

Starten met duurzaamheid en voedselvoorziening

Nu vandaag de dag veel producten in de supermarkt duurder worden en vaak ook van ver komen, loont het om zelf voedsel te verbouwen en lokale producten te kopen. Dit draagt bij aan betaalbaar, duurzaam en lekker leven! Om hier meer over te leren ben je zaterdag 20 april welkom bij de Groene Inspiratiemarkt van het Huis van Duurzaamheid.

Advertorial Politiek plein vandaag 14:10

GroenLinks blij met sluiting Ziendeweg voor doorgaand verkeer

GroenLinks is blij, want de Ziendeweg wordt autovrij. Volgens de partij betekent dit een enorme verbetering voor natuur, dieren en mensen die in dit gebied willen fietsen en wandelen. GroenLinks heeft hiervoor druk uitgeoefend in de raad, via acties, en door steun aan bezorgde omwonenden.

Maatschappelijk vandaag 12:59

Goede doelen ontvangen cheque van Stichting Kringloop Alphen

Goede doelen in Alphen aan den Rijn ontvingen deze week een hartverwarmende verrassing van Stichting Kringloop Alphen. Elk jaar streeft de stichting ernaar een bedrag aan goede doelen te schenken. Na een oproep aan klanten, personeel en andere geïnteresseerden werden tien organisaties geselecteerd om een cheque te ontvangen, variërend van 500 tot 1500 euro, afhankelijk van hun verzamelde punten.

Politie en handhaving vandaag 11:45

Insluiper betrapt en gearresteerd met pepperspray op zak

Afgelopen weekend werd de rust van een bewoner aan de Blijenbergstraat in Alphen aan den Rijn ruw verstoord toen er plotseling een ongewenste gast in de woning stond. De bewoner zag tot zijn verbazing een vreemde man in zijn huis staan, met zijn portemonnee in zijn hand.

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.