Josh Walet

ARC 1 onderuit bij Zwaluwen Vlaardingen

In Vlaardingen heeft ARC een 2-1 nederlaag geleden. Vanaf minuut een probeerde ARC druk te zetten op de Zwaluwen verdediging. Met de wind schuin in de rug hadden de ballen richting de Alphense voorwaartsen vaak veel te veel snelheid. Wel kwamen er mogelijkheden. 

Zo kwam na 5 minuten Timo de Graaf net de laat om een voorzet van Yassin Kaabouni in te koppen. Na een kwartier was een voorzet van Yassin Kaabouni iets te hoog zodat Arjan Ouwendijk over kopte. De aanval daarop was het wel raak aan de andere kant. Een goede voorzet werd door Ebson Galong vallend ingekopt: 1-0. Daarna zette ARC aan en ging op jacht naar de gelijkmaker. Vlak voor rust had de 1-1 op het scorebord gemoeten.  De voorzet van Yassin was op maat. De kopbal van Matthijs de Oude te slap en dus bleef het bij 1-0 in het eerste bedrijf.

In de tweede helft kwam ARC fel uit de startblokken en zette druk op de Vlaardingse verdediging. Na een goede actie van Derek Prins werd de bal door Yassin Kaabouni prima voorgezet. Met kunst en vliegwerk ruimde een Vlaardingse verdediger op. In de aanval daarop van Zwaluwen verslikte Derek Prins zich bij de hoekvlag en daarna kon Zwaluwen spits Jazzy Adams vrijgespeeld worden. Oog in oog met Niels de Vogel tekende hij de 2-0 aan. Daarna ging ARC door het onder druk zetten van Zwaluwen en in minuut 58 kwam de verdiende goal. Yassin Kaabouni zette voor, Arjan Ouwendijk liet de bal slim langs zich heen gaan en Neal Arnoldus maakte de 2-1.

Daarna begon de jacht op de gelijkmaker. Het was Zwaluwen, dat de punten keihard nodig heeft, dat stug verdedigde en er nog zelden uitkwam. In minuut 82 kreeg ARC een hoekschop. Hij werd kort genomen en de bal kwam in het strafschopgebied waar Pepijn Kooij aan het shirt getrokken werd. De scheidsrechter wilde van geen strafschop weten en in de omschakeling kon een speler van Zwaluwen doorbreken. Huib Oversloot wilde dat verijdelen en maakte een overtreding en kon met rood vertrekken. ARC blijf daarna jagen op de gelijkmaker, maar dat lukte niet.

In blessuretijd kwam Pepijn Kooij bij het verdedigen ongelukkig terecht en moest uitvallen. Na afloop van de wedstrijd is hij naar het ziekenhuis gegaan. Het bleef dus bij 2-1. Daarmee was Zwaluwen dolblij. ARC had, zeker gezien de tweede helft recht op een gelijkspel.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Onderwijs gisteren 18:26

Leerlingen Groene Hart Topmavo organiseren AVEA-markt

Morgen organiseren de leerlingen van klas 3tl voor de tweede keer de AVEA-markt. Tijdens deze markt kunnen de bezoekers meer dan 35 marktkraampjes bezoeken en bijvoorbeeld smoothies, t-shirts, armbandjes, koeken en nog veel meer andere producten kopen. Ook kan men flessenvoetballen, pullbar hangen, nagels laten lakken en wordt er muziek gemaakt.  

Advertorial Horeca-arrangementen gisteren 17:40

Nieuw bij De Beren: 3-Gangen Puzzel Diner

Sinds kort kun je bij De Beren Alphen aan den Rijn niet alleen terecht voor een heerlijk 3-gangen diner, maar los je ook puzzels op om jouw eten vrij te spelen!

Kinderen gisteren 16:31

De King's Arena gelanceerd door Alphen Vitaal voor Koningsspelen

In aanloop naar de Koningsspelen heeft Alphen Vitaal een baanbrekend nieuw initiatief onthuld: De King's Arena. Dit online platform is speciaal ontworpen voor basisschoolkinderen in onze gemeente, met als doel hen op een speelse manier voor te bereiden op de Koningsspelen en meer te leren over sport, beweging en een gezonde levensstijl.

Politiek gisteren 15:15

BIZ-gebieden ontvangen jaarlijks financieel voorschot

Zowel in het centrumgebied van Alphen-Stad als van Boskoop hebben de ondernemers een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ) opgericht. Elk bedrijf legt een bedrag in en vanuit de ontstane fondsen worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd. De gemeente Alphen aan den Rijn int de bedragen en keert deze uit aan de BIZ-organisaties.

Werkzaamheden gisteren 12:08

Raadhuisstraat voor ruim een halfjaar afgesloten door werkzaamheden

Vanaf 29 april zal een deel van het centrum ruim een halfjaar lang worden afgesloten vanwege nodige werkzaamheden aan het rioleringsstelsel. Dit betekent echter dat gedurende deze periode de Raadhuisstraat alleen te voet bereikbaar zal zijn.