Jordi Wijhenke

ARC 1 plichtmatig langs De Dijk

Zaterdagmiddag deed ARC wat het gezien de ranglijst moest doen: winnen van De Dijk en daarmee is eigenlijk alles gezegd.

Het hoogtepunt van de wedstrijd was niet eens een van de gescoorde doelpunten, al waren daar ook 3 fraaie bij, maar dat was in minuut 8 het vlammende afstandschot van ruim 30 meter van Huib Oversloot. De bal raakte de zijkant van de paal en kwam dus niet in het net terecht maar kaatste terug in het veld. Na dit moment volgde er een klein kwartier lang een flitsend spelend ARC. De Dijk werd van het kastje naar de muur gestuurd en dat werd beloond. In minuut 16 werd bij de hoekvlag Boyd Baatje in de rug geduwd. De terecht gegeven vrije schop werd door Yassin Kaabouni, die een geweldige eerste helft speelde, gepromoveerd tot doelpunt. Twee minuten later was het diezelfde Kaabouni die een voorzet op maat afleverde die door aanvoerder Derek Prins zuiver werd ingekopt. Weer twee minuten later was er een prachtige combinatie van Arjan Ouwendijk en Yassin Kaabouni. Laatst genoemde schoof de bal loepzuiver in de voeten van Timo de Graaf die de 3-0 aantekende.

Daarmee was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. In het verder verloop van de  eerste helft gaf ARC minder energie, werden er te moeilijke combinaties aangegaan en was er nog slechts een mogelijkheid. Boyd Baatje kon een voorzet van Yassin Kaabouni niet verzilveren. De Dijk zocht zelfs de aanval en een minuut voor rust kreeg het, nadat in de ‘zestien’ doelman Niels de Vogel een speler had neergehaald, een strafschop. Amir Riffi scoorde en met 3-1 gingen beide teams aan de thee.

Die thee werkte absoluut niet niet inspirerend. De tweede helft was uiterst matig. Er was nauwelijks inspiratie bij de ploeg van Mark Evers. Kansen waren er nauwelijks en er viel viel voor de toeschouwers bitter weinig te genieten. Er vielen nog twee doelpunten: nadat in de 67e minuut Matthijs de Oude in het strafschopgebied ten val was gebracht werd de toegekende strafschop door Boyd Baatje feillloos ingeschoten en het was Obed Kwofie die een kwartier voor tijd na rommelig uitverdedigen van ARC de 4-2 eindstand op het scorebord bracht. Daarna had ARC 5-2 (de voorspelling van de pupil van de week Olivier Jongen) moeten maken, maar Yassin Kaabouni ging voor eigen succes en schoot alleen voor de keeper naast, terwijl afspelen op Boyd Baatje een betere optie was.

Na afloop was trainer Mark Evers blij met de drie punten, maar ontevreden over de energie en spelvreugde die ARC na de 3-0 had geleverd. Hij hoopt dat in de laatste vier wedstrijden die energie levert die geleverd kan worden. Als ARC, zo zei hij ‘In de bovenkamer al toewerkt naar het volgende seizoen’ moet dat lukken.

Volgende week is er geen voetbal in de 4e divisie. Een week later gaat ARC naar Poortugaal.