Josh Walet

ARC 1 sluit af met nederlaag

De belangen waren groot voor ARC. Als Nieuwenhoorn niet zou winnen en ARC wel dan zou de 3e periode een prooi zijn voor ARC. Het eerste gebeurde, maar ARC verloor met 1 - 0 van Capelle.

De eerste helft begon met een kans voor ARC. Lilinho Martins da Silva zette de bal voor, maar twee inlopende spelers konden de bal niet in het doel werken. In de 6e minuut kreeg Capelle een corner. Eric Jansen nam de corner en Jelle Pollemans kopte daarna keihard op de lat.

Daarna was het wederom de beurt aan ARC om gevaarlijk te worden. In de 27e minuut een vrije trap net buiten de zestien, maar Yassin Kaabouni raakte slechts de muur. Drie minuten later verscheen Boyd Baatje alleen voor doelman Marc van Splunter, maar hij redde de situatie. Voor de rust kregen beide ploegen nog een kans. Lilinho Martins da Silva zag zijn voorzet net gemist worden door Yassin Kaabouni en een voorzet van Marciano Pape werd door Eric Jansen naast gekopt. De rust kwam dan ook met een 0-0 stand. Met deze stand mocht Capelle wel tevreden zijn maar ARC niet.

In het begin van de tweede helft deelde ARC twee plaagstootjes uit, maar echt gevaarlijk werd ARC niet. In de 58e minuut kwam de voorsprong voor Capelle. Bram van Eijk zette op links voor en Joshua Kassels kopte vallend de bal tegen de touwen 1-0. In het vervolg van de wedstrijd probeerde ARC met counters de gelijkmaker te scoren, maar Capelle hield redelijk gemakkelijk stand. In de 73e minuut kreeg Capelle zelfs een uitgelezen kans de voorsprong te vergroten en de wedstrijd defintief  op slot te gooien. Het was een drie tegen één situatie, die echter verknoeid werd. In de slotfase zette ARC nog alles op alles, maar ook in de zeven minuten extra tijd was het niet in staat om te scoren. Voor ARC betekende de nederlaag het einde van het seizoen.

De beste man van het veld was de prima leidende scheidsrechter Pieter van Veelen! Dat mag ook wel eens gezegd worden.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Wonen en bouwen vandaag 17:11

Feestelijke start bouw Watersportcentrum in Rijnhaven

Vandaag vond in de Rijnhaven een feestelijke bijeenkomst plaats ter viering van de start van de bouw van het toekomstbestendige watersportcentrum van Nova Watersport. Tijdens het evenement deelden eigenaren Floris en Rutger samen met Wethouder Gerard van As hun visie op de toekomst van het gebied en de rol van het nieuwe gebouw.

Evenement vandaag 16:59

Laatste kans! Beleef het EK Voetbal in Park Rijnstroom

Oranjefans, pak je kans! Morgen, op 21 juni, transformeert Park Rijnstroom in dé plek waar je moet zijn voor een onvergetelijke avond vol oranjegekte, live muziek en natuurlijk de spannende wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk, live te volgen op een reusachtig scherm.

Sport vandaag 15:37

Maxime Takken wint zilver op NK Tijdrijden

De 14-jarige Maxime Takken uit Alphen heeft gisteren een knappe prestatie geleverd door de zilveren medaille te winnen op het Nederlands Kampioenschap Tijdrijden in Steenbergen. Over een winderig parcours van 18,9 kilometer wist Maxime in de categorie Nieuweling-meisjes (U17) een gemiddelde snelheid van ruim 38 km/u te behalen, wat haar een tweede plaats opleverde.

Calamiteiten vandaag 15:05

Zwaarbewapende politie-eenheid rijdt verdachte klem op N207

Donderdag is de auto van een verdachte klemgereden door een gespecialiseerde, zwaarbewapende eenheid van de politie. De N207, de provinciale weg tussen Alphen aan den Rijn en Boskoop, werd speciaal voor de arrestatie in beide richtingen afgesloten.

Politiek vandaag 14:28

Bezwaren tegen komst AZC aan Genielaan Alphen aan den Rijn

De voorgenomen vestiging van een asielzoekerscentrum (AZC) aan de Genielaan in Alphen aan den Rijn stuit op bezwaren van omwonenden. Op woensdag 19 juni vond een belangrijke hoorzitting plaats, voorafgaand aan de aankomende beslissing over de omgevingsvergunning.

Evenement vandaag 13:02

Romeinse Dag in Alphen aan den Rijn volledig uitverkocht

De Romeinse Dag op vrijdag 28 juni in het Alphense stadshart is volledig uitverkocht. Op deze dag wordt Alphen-Stad omgetoverd tot een levendig Romeins dorp voor alle leeftijden, met een gevarieerd programma dat onder andere een speurtocht en Romeinse vaartochten omvat. Helaas zijn alle beschikbare tijdsloten voor de Romeinse vaartochten volgeboekt.