Josh Walet
Blog Sport

ARC compleet van de mat gespeeld door De Jodan Boys, Alphense Boys blijft ongeslagen

Drie uitstekend gespeelde wedstrijden leverden ARC negen punten op. Nadat zelfs ook DHSC werd verslagen rees de vraag voor wie het team nog bang zou moeten zijn. Voor De Jodan Boys dus om te beginnen.

In Gouda werden de mannen van Mark Evers vanaf het startsignaal helemaal scheel getikt. Vol elan ging de thuisclub in de aanval en werden de bezoekers als beginnelingen afgetroefd. Binnen een kwartier stond het 3-0 en direct na goal nummer drie wisselde Evers twee spelers. Dat had in zoverre effect dat er in de eerste helft geen goals meer bijkwamen. In de tweede helft weer wel, twee namelijk en daardoor vermeldde het scorebord na het laatste fluitsignaal een felverlichte 5 en een even duidelijk zichtbare 0.

Aan deze uitslag was helemaal niets geflatteerd, het had nog erger kunnen zijn. Gedurende de gehele wedstrijd kwam ARC zelf tot twee kansen, maar benutten zat er deze middag niet in. Gelukkig hadden weinig Alphenaren deze afgang meegemaakt. De Jodan Boys had namelijk laten weten dat in deze coronatijd toeschouwers van de bezoekende club voorlopig niet welkom zijn. Degenen die toch de gok hadden gewaagd konden overigens gewoon een kaartje kopen.

Een belangrijke rol bij De Jodan Boys was weggelegd voor Stefan den Horder. Acht seizoen lang kwam hij uit voor ARC. Omdat het er naar uitzag dat hij niet echt meer aan de bak zou komen bij de Racing, verkaste de spits na afloop van het laatste, voortijdig afgebroken, seizoen naar De Jodan Boys. Zaterdag tegen zijn oude club scoorde hij drie keer. Een enorme en onverwachte zeperd dus voor ARC.

Alphense Boys

Alphense Boys is nog wel ongeslagen. Op eigen veld werd met 2-1 gewonnen van Silvolde, dat met zes uit twee koploper was. Na vijf minuten al stonden de bezoekers met 1-0 voor. Silvolde kon daarna zijn eigen spelletje spelen, terugzakken en op de counter loeren. Dat ging lang goed, maar op slag van rust draaide de bal uit een vrije trap van Cem Sahin vanaf de zijkant het doel in.

Na de pauze waren de teams aardig gelijkwaardig aan elkaar en werd het een fysieke strijd, die uiteindelijk goed zou uitpakken voor de gastheren. De bal leek uit een vrije trap van Mike Bavelaar aan iedereen voorbij te gaan, maar bij de verre paal stond invaller Noah Barendse vrij en uit een moeilijke hoek kopte hij diagonaal binnen. Een zwaar bevochte zege was na een zinderende slotfase een feit. Kort voor tijd liep Tarik Zaanani tegen een tweede gele kaart op en moest hij vertrekken. De manier waarop hij reageerde kon echt niet.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Beauty en verzorging vandaag 10:43

Maskne is in opmars: “Acne door het gebruik van mondkapjes komt steeds vaker voor”

Op dit moment verandert er een hoop in ons leven door het coronavirus, zo is het advies om zo veel mogelijk thuis te blijven en moet iedereen in openbare ruimtes een mondkapje dragen. Bij dat laatste ontstaat het probleem van Maskne. Bij Complete Skincare weten ze als geen ander hoe ze dat kunnen verhelpen.

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

GGD Hollands Midden waarschuwt voor commerciële coronatesten

Op meerdere plekken in het land duiken bedrijven op die tegen betaling coronatesten aanbieden. Veel van deze bedrijven werken echter met andere type testen, die volgens het RIVM niet te vertrouwen zijn. Daarom waarschuwt GGD Hollands Midden nu voor dit soort testen.

Verkeer en vervoer vandaag 09:05

Eisenhowerlaan vanaf 20:00 uur afgesloten, omleiding via Horstenbuurt

Van donderdag 22 oktober 20:00 uur tot en met maandag 26 oktober 06:00 uur is de Eisenhowerlaan in Alphen afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Horstenweg (parkeerplaats Herenhof).

Politiek gisteren 19:09

"Onwijs goed concept voegt iets toe aan de samenleving"

De combinatie van een zwembad, een buurthuis en een vitaliteitscentrum is volgens directeur Remco Pielstroom een goed idee voor zwembad De Hoorn. In plaats van een niet rendabel buitenbad kan een combinatie van functies iets toevoegen aan de samenleving.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:21

Op pad met de elektrische Mazda MX-30: een unieke rijervaring in een stoere auto

Elektrische auto’s zijn bezig aan een flinke opmars. Toch zijn er nog veel mensen die de voorkeur geven aan een schakelbak, voornamelijk vanwege het opladen en een beperktere actieradius. Maar wegen de voordelen van een elektrische auto niet zwaarder? Wij testten het uit met de eerste 100 procent elektrische auto van Mazda, de MX-30.