Josh Walet
Blog Opinie

ARC en Alphense Boys scoren opnieuw drie keer

Net als vorige week in Emmen scoorde Alphense Boys deze zondag drie keer. Zeven dagen geleden was die productie slechts een punt waard, nu tegen De Zouaven leverde het trio goals drie punten op. De bezoekers uit Grootebroek konden er geen treffers tegenover stellen.

Vanaf de eerste minuut ging de thuisploeg vol op de aanval. Die instelling ging ook nog eens gepaard met prima voetbal en de vraag was alleen nog hoe snel het eerste doelpunt ging vallen. Dat gebeurde na zestien minuten. De pass op Cem Sahin recht in het centrum was perfect. Cen zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman, maar Thijs Hoogenboom, uitermate nuttig deze middag, reageerde attent. De logische 1-0 kon op het scorebord. Alphense Boys bleef aanvallen en De Zouaven kwam er totaal niet aan te pas. Zelden bereikte de ploeg de overkant en als dat dan al eens gebeurde kwam dat door slordigheidjes in de Boys-defensie. Niet geheel onlogisch, want er bevinden zich nogal wat sterke verdedigers in de lappenmand. Na een halfuur leverde zo’n situatie bijna de gelijkmaker op. Doelman Daniel Furtak redde miraculeus, maar bij de daaruit volgende hoekschop tastte hij volledig mis. Een Zouaven-aanvaller dacht simpel binnen te kunnen tikken, maar een Boys-speler wist de bal van de lijn te halen. Vlak voor rust werd de overmacht nog een keer in een doelpunt uitgedrukt. Door goed doorzetten van Thijs Hoogenboom kreeg Joey Lauhouh de gelegenheid te scoren en die ans benutte hij.

Na de pauze ging het aanmerkelijk minder met de aanvalslust. Het meeste balbezit was in part twee voor de gasten. E zetten de Boys-defensie stevig onder druk, zonder dat Furtak overigens echt vaak regelmatig serieus aan het werk moest. De zeldzame keren dat de gastheren er echt goed uitkwamen leverde in minuut zesenzestig wel de 3-0 op. Thijs Hoogenboom werd in de zestien in de rug gelopen en een strafschop genomen door Cem Sahin is doorgaans goed voor een goal. Zo ook nu. Kort daarna voorkwam Daniel Furtak met ene prachtige redding nog een tegengoal, maar verder kwam de zege geen moment meer in gevaar. Twee junioren mochten nog de nodige minuten maken. Ethienne Enthony Ju Ortela en Lars Verzaal, beiden geboren in 2002, pasten zich moeiteloos aan.  

Ook ARC scoorde net als zeven dagen eerder drie keer, maar  hield wel twee keer drie punten over aan deze productie. In Barendrecht werd het tegen Smitshoek  3-0 voor Mak Evers en zijn manschappen. En evenals vorige week, 3-1 tegen Rijsoord, was de Racing veel beter dan de opponent. Tren Drexhage mocht na zeventien minuten de score vanaf de strafshopstip openen. De manier waarop de geroutineerde Youri Duisterhof de penalty versierde was knap .Twintig minuten na de pauze stelde Drexhage Luuk Samsom in staat de 2-0 binnen te schieten. Het hoogtepunt van de middag kwam oor rekening van invaller Joshua Kassels. De uit de jeugd overgekomen Kassels omspeelde tee man en haalde loeihard ut: 3-0 dus en zes uit twee voor ARC. Zaterdag komt DHSC op bezoek, de club van Wesley Sneijder die door bijna iedereen als de titelfavoriet wordt gezien. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Politiek vandaag 17:42

Bewoners tevreden over afvalinzameling door gemeente

Uit een onderzoek onder de inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn blijkt dat zij tevreden zijn over de afvalinzameling en over de manier waarop dit gebeurt. Het rapportcijfer voor de gemeente in 2020 is een 7,5 en dat is 0,1 punt hoger dan in 2017.

Wonen en bouwen vandaag 15:51

Lumen Holland Rijnland opent Respijthuis in Alphen

Een veilige plek voor wie het even tegenzit. Mensen met psychische klachten kunnen vanaf medio oktober terecht in het Respijthuis. Het pand, gelegen aan de Prins Hendrikstraat 135, wordt zaterdag 10 oktober feestelijk geopend.

Onderwijs vandaag 14:43

Feestelijke uitreiking Anglia-certificaten op het Leerpark

Afgelopen schooljaar hebben zeventien leerlingen van het Groene Hart Leerpark voor het eerst Anglia-examen gedaan, en alle leerlingen zijn geslaagd. Dinsdag 22 september werden de officiële certificaten feestelijk uitgereikt.