Josh Walet
Blog Opinie

ARC en Alphense Boys scoren opnieuw drie keer

Net als vorige week in Emmen scoorde Alphense Boys deze zondag drie keer. Zeven dagen geleden was die productie slechts een punt waard, nu tegen De Zouaven leverde het trio goals drie punten op. De bezoekers uit Grootebroek konden er geen treffers tegenover stellen.

Vanaf de eerste minuut ging de thuisploeg vol op de aanval. Die instelling ging ook nog eens gepaard met prima voetbal en de vraag was alleen nog hoe snel het eerste doelpunt ging vallen. Dat gebeurde na zestien minuten. De pass op Cem Sahin recht in het centrum was perfect. Cen zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman, maar Thijs Hoogenboom, uitermate nuttig deze middag, reageerde attent. De logische 1-0 kon op het scorebord. Alphense Boys bleef aanvallen en De Zouaven kwam er totaal niet aan te pas. Zelden bereikte de ploeg de overkant en als dat dan al eens gebeurde kwam dat door slordigheidjes in de Boys-defensie. Niet geheel onlogisch, want er bevinden zich nogal wat sterke verdedigers in de lappenmand. Na een halfuur leverde zo’n situatie bijna de gelijkmaker op. Doelman Daniel Furtak redde miraculeus, maar bij de daaruit volgende hoekschop tastte hij volledig mis. Een Zouaven-aanvaller dacht simpel binnen te kunnen tikken, maar een Boys-speler wist de bal van de lijn te halen. Vlak voor rust werd de overmacht nog een keer in een doelpunt uitgedrukt. Door goed doorzetten van Thijs Hoogenboom kreeg Joey Lauhouh de gelegenheid te scoren en die ans benutte hij.

Na de pauze ging het aanmerkelijk minder met de aanvalslust. Het meeste balbezit was in part twee voor de gasten. E zetten de Boys-defensie stevig onder druk, zonder dat Furtak overigens echt vaak regelmatig serieus aan het werk moest. De zeldzame keren dat de gastheren er echt goed uitkwamen leverde in minuut zesenzestig wel de 3-0 op. Thijs Hoogenboom werd in de zestien in de rug gelopen en een strafschop genomen door Cem Sahin is doorgaans goed voor een goal. Zo ook nu. Kort daarna voorkwam Daniel Furtak met ene prachtige redding nog een tegengoal, maar verder kwam de zege geen moment meer in gevaar. Twee junioren mochten nog de nodige minuten maken. Ethienne Enthony Ju Ortela en Lars Verzaal, beiden geboren in 2002, pasten zich moeiteloos aan.  

Ook ARC scoorde net als zeven dagen eerder drie keer, maar  hield wel twee keer drie punten over aan deze productie. In Barendrecht werd het tegen Smitshoek  3-0 voor Mak Evers en zijn manschappen. En evenals vorige week, 3-1 tegen Rijsoord, was de Racing veel beter dan de opponent. Tren Drexhage mocht na zeventien minuten de score vanaf de strafshopstip openen. De manier waarop de geroutineerde Youri Duisterhof de penalty versierde was knap .Twintig minuten na de pauze stelde Drexhage Luuk Samsom in staat de 2-0 binnen te schieten. Het hoogtepunt van de middag kwam oor rekening van invaller Joshua Kassels. De uit de jeugd overgekomen Kassels omspeelde tee man en haalde loeihard ut: 3-0 dus en zes uit twee voor ARC. Zaterdag komt DHSC op bezoek, de club van Wesley Sneijder die door bijna iedereen als de titelfavoriet wordt gezien. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Opinie vandaag 20:00

MINERVA Kunst en cultuur (2)

Een tijdje geleden tikte ik een stukje tekst met een paar ongenoegens over de nieuwe kunst en cultuurvisie. Niet de versie uit 2019 trouwens. Die rammelde zo dat de oude wethouder van cultuur zijn huiswerk over moest doen. De herkansing is voor de nieuwe wethouder van cultuur.

Coronavirus in Alphen vandaag 19:41

Bijna terug naar normaal: dit verandert er op 26 juni

Vanaf zaterdag 26 juni kan bijna alles weer op anderhalve meter. Er geldt dan geen maximum aantal meer voor bezoek en groepsvorming, de mondkapjesplicht vervalt deels en op kantoor werken mag weer gedeeltelijk.

Wonen en bouwen vandaag 18:20

Rode Dorp voor even door het leven als Oranje Dorp

Op dit moment zijn bouwvakkers bezig om het Rode Dorp flink onder handen te nemen. De fundering van nagenoeg alle nieuwe woningen staat. Om de buurt toch nog wat gezelligheid mee te geven, hebben bewoners de bouwhekken in de straat voorzien van oranje-versiering. 

Maatschappelijk vandaag 16:04

Campagne om zwerfaval tegen te gaan in recreatiegebieden in Alphen

De zomerperiode betekent meer recreanten in Alphen. Wie bijvoorbeeld een rondje Zegerplas loopt, ziet vaak de resten nog liggen, zoals lege blikjes en verpakkingen. En dat is een doorn in het oog. Deze week is Schone Buurt Coaches gestart met een campagne om zwerfafval in recreatiegebieden in Alphen tegen te gaan.

Gemeente vandaag 15:19

Bewaakte fietsenstallingen in het centrum weer langer open

De bewaakte fietsenstallingen in het centrum van Alphen zijn weer langer open. Vanwege de pandemie waren er aangepaste openingstijden. Nu alles langzaam weer bij het oude komt, kunnen mensen ook weer hun tweewieler langer kwijt in de fietsenstallingen aan het Fossapad en de Aarkade.