Josh Walet
Blog Opinie

ARC en Alphense Boys scoren opnieuw drie keer

Net als vorige week in Emmen scoorde Alphense Boys deze zondag drie keer. Zeven dagen geleden was die productie slechts een punt waard, nu tegen De Zouaven leverde het trio goals drie punten op. De bezoekers uit Grootebroek konden er geen treffers tegenover stellen.

Vanaf de eerste minuut ging de thuisploeg vol op de aanval. Die instelling ging ook nog eens gepaard met prima voetbal en de vraag was alleen nog hoe snel het eerste doelpunt ging vallen. Dat gebeurde na zestien minuten. De pass op Cem Sahin recht in het centrum was perfect. Cen zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman, maar Thijs Hoogenboom, uitermate nuttig deze middag, reageerde attent. De logische 1-0 kon op het scorebord. Alphense Boys bleef aanvallen en De Zouaven kwam er totaal niet aan te pas. Zelden bereikte de ploeg de overkant en als dat dan al eens gebeurde kwam dat door slordigheidjes in de Boys-defensie. Niet geheel onlogisch, want er bevinden zich nogal wat sterke verdedigers in de lappenmand. Na een halfuur leverde zo’n situatie bijna de gelijkmaker op. Doelman Daniel Furtak redde miraculeus, maar bij de daaruit volgende hoekschop tastte hij volledig mis. Een Zouaven-aanvaller dacht simpel binnen te kunnen tikken, maar een Boys-speler wist de bal van de lijn te halen. Vlak voor rust werd de overmacht nog een keer in een doelpunt uitgedrukt. Door goed doorzetten van Thijs Hoogenboom kreeg Joey Lauhouh de gelegenheid te scoren en die ans benutte hij.

Na de pauze ging het aanmerkelijk minder met de aanvalslust. Het meeste balbezit was in part twee voor de gasten. E zetten de Boys-defensie stevig onder druk, zonder dat Furtak overigens echt vaak regelmatig serieus aan het werk moest. De zeldzame keren dat de gastheren er echt goed uitkwamen leverde in minuut zesenzestig wel de 3-0 op. Thijs Hoogenboom werd in de zestien in de rug gelopen en een strafschop genomen door Cem Sahin is doorgaans goed voor een goal. Zo ook nu. Kort daarna voorkwam Daniel Furtak met ene prachtige redding nog een tegengoal, maar verder kwam de zege geen moment meer in gevaar. Twee junioren mochten nog de nodige minuten maken. Ethienne Enthony Ju Ortela en Lars Verzaal, beiden geboren in 2002, pasten zich moeiteloos aan.  

Ook ARC scoorde net als zeven dagen eerder drie keer, maar  hield wel twee keer drie punten over aan deze productie. In Barendrecht werd het tegen Smitshoek  3-0 voor Mak Evers en zijn manschappen. En evenals vorige week, 3-1 tegen Rijsoord, was de Racing veel beter dan de opponent. Tren Drexhage mocht na zeventien minuten de score vanaf de strafshopstip openen. De manier waarop de geroutineerde Youri Duisterhof de penalty versierde was knap .Twintig minuten na de pauze stelde Drexhage Luuk Samsom in staat de 2-0 binnen te schieten. Het hoogtepunt van de middag kwam oor rekening van invaller Joshua Kassels. De uit de jeugd overgekomen Kassels omspeelde tee man en haalde loeihard ut: 3-0 dus en zes uit twee voor ARC. Zaterdag komt DHSC op bezoek, de club van Wesley Sneijder die door bijna iedereen als de titelfavoriet wordt gezien. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Maatschappelijk vandaag 10:32

Inzamelingsactie sportkleding bij Scala College voor SPORT JE OOK MEE?!

Deze week start op alle vestigingen van het Scala College een bijzondere inzamelingsactie van sportkleding voor het initiatief SPORT JE OOK MEE?! Leerlingen en medewerkers worden aangemoedigd om gebruikte sportkleding te doneren door deze tot en met dinsdag 23 april in te leveren bij speciale containers in de hal. Gisteren stonden de eerste docenten en leerlingen al klaar om hun bijdrage te leveren.

Advertorial Maatschappelijk vandaag 09:26

Stichting Help Anders bundelt krachten met Nationaal Fonds Kinderhulp

Per 1 april heeft Stichting Help Anders een belangrijke samenwerking aangekondigd met het Nationaal Fonds Kinderhulp, met als doel om kinderen en jongeren in Nederland die in armoede leven nog effectiever te helpen. Als ondersteunende partner van Kinderhulp zal Stichting Help Anders nu aanvragen kunnen indienen voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 20 jaar, wanneer er geen andere voorzieningen beschikbaar zijn.

Advertorial Theater gisteren 17:50

Bijgeboekte voorstellingen met bekende namen bij Parkvilla

Het culturele seizoen loopt hetzelfde als een schooljaar: van september tot en met juli. Maar dat wil niet zeggen dat er in het seizoen geen theatervoorstellingen worden bijgeboekt. Op 16 mei komt Marcel van Roosmalen naar Parkvilla met zijn voorstelling Totaal 3 On Tour en op zondagmiddag 9 juni komen Rob Urgert en Joep van Deudekom met de De Verbinders.

Openbaar vervoer gisteren 16:45

In- en uitchecken met de betaalpas nu ook mogelijk in alle buurtbussen van Arriva

Reizigers kunnen voortaan eenvoudig reizen en betalen door in- en uit te checken met de betaalpas. Nu nog zonder kortingen of abonnement. Daarnaast blijft het mogelijk om te reizen met de OV-chipkaart of om een kaartje te kopen bij de chauffeur. Reizen met de betaalpas is onderdeel van OVpay, de nieuwe manier van betalen in het ov.

Calamiteiten gisteren 16:25

N207-Oostkanaalweg afgesloten na ongeval

Op de N207-Oostkanaalweg, tussen Oranje Nassausingel en Nieuwkoopseweg, heeft zich een ongeval voorgedaan waarbij twee auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Als gevolg hiervan is de weg momenteel afgesloten. Het verkeer staat vast tot en met Ter Aar.