Blog Algemeen

ARC fit voor tweede wedstrijd nacompetitie

Op 22 oktober speelde ARC op sportpark Zegersloot in het kader van de districtsbeker tegen SHO. Het werd vrij simpel 4-0 voor de thuisclub. Aanstaande zaterdag gaat het er op hetzelfde veld heel ergens anders om.

Nu staat een plaats in de finale van de nacompetitie op het spel. SHO uit Oud Beijerland finishte in 1B als derde. Er werden 51 punten behaald, net zo veel als Kloetinge en zes minder dan kampioen Rijsoord. Na twee perioden ging SHO nog aan de leiding. De eerste periode werd winnend afgesloten. In de derde periode verloor SHO vier partijen. ARC had in 1A ook geruime tijd de koppositie in handen, maar moest die ook prijsgeven. SHO eindigde met een doelsaldo van 51-32 en had daarmee de minste goals tegen. Zeven wedstrijden werden verloren, waarvan vier in de laatste periode. Buiten Oud Beijerland werden slechts drie duels verloren. Topscorer is Rowdy Rijsdijk. Hij maakte in de eerste ronde tegen Heerjansdam die met 2-1 werd gewonnen beide goals, waarvan 1 vanaf de strafschopstip. Een tweede penalty miste hij. Bij ARC lijkt iedereen, uitgezonderd degenen uiteraard die langdurig geblesseerd zijn, fit. Schorsingen zijn er ook niet, zodat Mark Evers zijn sterkst geachte opstelling kan maken. Het moet kunnen zo lijkt het om de finale te bereiken die dan zal gaan op neutraal terrein tegen DTS Ede (zo goed als zeker) of Nootdorp.

Overigens wordt maandag op het veld van AVV Alphen ook weer eens gevoetbald. Niet door de club zelf, maar het betreft een wedstrijd tussen ESTO en RKDES om een plaats in de tweede klasse. Er gebeurt daar in ieder geval weer eens iets.   


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs en opvang gisteren 17:38

Verkoelende reken- en spellingslessen voor leerlingen van PCB De Windroos

Dankzij de heerlijke weersvoorspellingen en hun enthousiaste juffen zijn de leerlingen van groep 6 en 7 van PCB De Windroos erg opgewekt. Zij gingen dinsdagmiddag namelijk met elkaar waterspelletjes doen. Uiteraard wel helemaal educatief verantwoord met reken- en spellingsopdrachten.

Evenementen gisteren 15:50

Laatste 500 tickets voor de Zomerspektakel Vrijdag nu in de verkoop

Sta jij straks op het Zomerspektakel aan het Meer om zoals vanouds lekker te zingen en te dansen op muziek van Anouk, Snelle en Kensington? Scoor dan nog snel je tickets, want met tweeënhalve week op de teller zijn er nog maar 500 kaarten beschikbaar.

Advertorial Maatschappelijk gisteren 15:01

Nieuw initiatief in de regio: “De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden”

Gelijke kansen voor alle kinderen. Het is een mooi uitgangspunt, maar de praktijk is weerbarstig. Afgelopen jaren nam de kansenongelijkheid in de regio Leiden-Haaglanden verder toe. Door de coronacrisis raakten kinderen in een achterstandssituatie verder achterop. De Coöperatiekring Leiden-Haaglanden wil daar verandering in brengen. Door financiële ondersteuning van concrete projecten zoals extra taallessen of de coaching van ouders.

Politiek gisteren 14:16

Aanleg fietsbrug over Aarkanaal start na de zomer

Na enige vertraging plus oplopende kosten wordt de geplande fietsbrug over het Aarkanaal in het verlengde van de Burgemeester Bruins Slotsingel na de zomer aangelegd. Naar verwachting kunnen de eerste Alphense fietsers en voetgangers in het voorjaar van 2024 de brug in gebruik nemen.

Wonen en bouwen gisteren 13:29

Sloopterrein Rode Dorp wordt vanaf donderdag eindelijk volledig afgesloten

Aankomende donderdag en vrijdag wordt in het Rode Dorp dan eindelijk de gehele bouwplaats voor de nieuwbouw van fase 2 afgesloten met hekken. “Daarmee maken we een afgesloten bouwplaats, een veilige omgeving waarbinnen we de oude woningen kunnen slopen en de nieuwe woningen kunnen opbouwen.”