Blog Algemeen

ARC fit voor tweede wedstrijd nacompetitie

Op 22 oktober speelde ARC op sportpark Zegersloot in het kader van de districtsbeker tegen SHO. Het werd vrij simpel 4-0 voor de thuisclub. Aanstaande zaterdag gaat het er op hetzelfde veld heel ergens anders om.

Nu staat een plaats in de finale van de nacompetitie op het spel. SHO uit Oud Beijerland finishte in 1B als derde. Er werden 51 punten behaald, net zo veel als Kloetinge en zes minder dan kampioen Rijsoord. Na twee perioden ging SHO nog aan de leiding. De eerste periode werd winnend afgesloten. In de derde periode verloor SHO vier partijen. ARC had in 1A ook geruime tijd de koppositie in handen, maar moest die ook prijsgeven. SHO eindigde met een doelsaldo van 51-32 en had daarmee de minste goals tegen. Zeven wedstrijden werden verloren, waarvan vier in de laatste periode. Buiten Oud Beijerland werden slechts drie duels verloren. Topscorer is Rowdy Rijsdijk. Hij maakte in de eerste ronde tegen Heerjansdam die met 2-1 werd gewonnen beide goals, waarvan 1 vanaf de strafschopstip. Een tweede penalty miste hij. Bij ARC lijkt iedereen, uitgezonderd degenen uiteraard die langdurig geblesseerd zijn, fit. Schorsingen zijn er ook niet, zodat Mark Evers zijn sterkst geachte opstelling kan maken. Het moet kunnen zo lijkt het om de finale te bereiken die dan zal gaan op neutraal terrein tegen DTS Ede (zo goed als zeker) of Nootdorp.

Overigens wordt maandag op het veld van AVV Alphen ook weer eens gevoetbald. Niet door de club zelf, maar het betreft een wedstrijd tussen ESTO en RKDES om een plaats in de tweede klasse. Er gebeurt daar in ieder geval weer eens iets.   


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Politiek vandaag 09:53

Leefomgeving Alphen Centrum en Park Zegersloot

In de gebiedsagenda 2024-2027 voor Alphen Centrum en Park Zegersloot gaat het over de leefomgeving van een stedelijk gebied en een aansluitend recreatiegebied. Belangrijk zijn het vergroenen van het stedelijk gebied met een goede aansluiting naar het recreatiegebied, betere verkeersveiligheid vooral voor fietsers en voetgangers en meer ontmoetingsplekken.

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.