ARC fit voor tweede wedstrijd nacompetitie

Op 22 oktober speelde ARC op sportpark Zegersloot in het kader van de districtsbeker tegen SHO. Het werd vrij simpel 4-0 voor de thuisclub. Aanstaande zaterdag gaat het er op hetzelfde veld heel ergens anders om.

Nu staat een plaats in de finale van de nacompetitie op het spel. SHO uit Oud Beijerland finishte in 1B als derde. Er werden 51 punten behaald, net zo veel als Kloetinge en zes minder dan kampioen Rijsoord. Na twee perioden ging SHO nog aan de leiding. De eerste periode werd winnend afgesloten. In de derde periode verloor SHO vier partijen. ARC had in 1A ook geruime tijd de koppositie in handen, maar moest die ook prijsgeven. SHO eindigde met een doelsaldo van 51-32 en had daarmee de minste goals tegen. Zeven wedstrijden werden verloren, waarvan vier in de laatste periode. Buiten Oud Beijerland werden slechts drie duels verloren. Topscorer is Rowdy Rijsdijk. Hij maakte in de eerste ronde tegen Heerjansdam die met 2-1 werd gewonnen beide goals, waarvan 1 vanaf de strafschopstip. Een tweede penalty miste hij. Bij ARC lijkt iedereen, uitgezonderd degenen uiteraard die langdurig geblesseerd zijn, fit. Schorsingen zijn er ook niet, zodat Mark Evers zijn sterkst geachte opstelling kan maken. Het moet kunnen zo lijkt het om de finale te bereiken die dan zal gaan op neutraal terrein tegen DTS Ede (zo goed als zeker) of Nootdorp.

Overigens wordt maandag op het veld van AVV Alphen ook weer eens gevoetbald. Niet door de club zelf, maar het betreft een wedstrijd tussen ESTO en RKDES om een plaats in de tweede klasse. Er gebeurt daar in ieder geval weer eens iets.   


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Winkels vandaag 17:04

Kerstproeverij bij La Bodega ’87

La Bodega ‘87 is niet zomaar een wijnwinkel. In de winkel hebben ze namelijk ook een wijnbar waar je heerlijk kunt genieten van de lekkerste wijnen. Op zondag 8 december kun je bij La Bodega ’87 terecht voor een kerstproeverij, zodat je weet welke wijn je met kerst in huis haalt.

Sport vandaag 16:11

Alphense Boksgala op 30 november

Op zaterdag 30 november vindt het Alphense Boksgala plaats in de Rijnstreekhal in Alphen. Er zullen 10 amateurpartijen en 3 profpartijen worden gebokst.

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.