Josh Walet
Blog Opinie

ARC heeft het niet gemakkelijk, veel doelpunten bij Alphen - Stompwijk

ARC moest zaterdag in de Utrechtse wijk Ondiep aantreden tegen koploper DHSC, de club die samen met de Racing promoveerde uit de eerste klasse A. Op het sportpak Wesley Sneijder is de fusieclub dit seizoen onverslaanbaar. Ook ARC ondervond dat en ging met 2-1 ten onder.

De best wel arrogante en veel pratende mannen in Utrechtse dienst zijn bijna allemaal individueel beter dan de spelers die Mark Evers ter beschikking heeft, maar de teamgeest is in de groep van Evers groot en met zijn allen gaven ze de opponent zeer behoorlijk partij. Echt veel werd in defensief opzicht niet weggegeven, maar daar stonden aanvallend gezien niet al te veel mogelijkheden tegenover.

Na een minuut of twintig moest keeper Aäron Balk voor het eerst capituleren. De bal kaatste na een afstandsschot voor de voeten van Christian Ghandu die simpel kon binnenschieten. De 1-0 bleef tot het rustsignaal op het scorebord staan, maar de 1 veranderde drie minuten na de hervatting in een 2. De Racing-verdediging werd wel heel simpel uitgespeeld en weer was Ghandu de afronder. De bezoekers toonden echter karakter en Youri Duisterhof, die het DHSC-niveau zeker aankan, besloot eens op te stomen langs de zijlijn. Hij kwam heel ver, strandde op de doelman, maar wist uit de rebound de bal toch nog op het hoofd van Tren Drexhage te deponeren. Die frommelde de bal met de kop over de lijn en zo stond het anderhalve minuut na de tegengoal 2-1. De thuisclub werd toen toch wel een beetje nerveus en dat werd nog erger toen Mark Evers met enkele wissels vol op de aanval ging spelen. In de stand kwam echter geen verandering meer. Het verlies was zeker eervol, maar ARC zakte wel van plaats vier naar zes.

A.V.V. Alphen draait niet bepaald bovenaan mee, maar hoopt via een periodetitel straks toch nog mee te kunnen gaan doen om promotie. Zeker na de 5-3 winst van zondag op het bezoekende Stompwijk’92 zit dat er nog in. In de eerste helft viel er weinig te beleven op sportpark De Bijlen. Mogelijkheden om de 1-0 van Yassine Yagoubi na acht minuten uit te breiden waren er, maar vijf minuten voor rust stond het opeens 1-1.

In de tweede helft werd het leuker. Alphen speelde bij vlagen alleraardigst voetbal, waarbij het teamwork opviel. Daar was voor de pauze weinig sprake van. Al na twee minuten leverde dat een fraaie 2-1 op van Jan de Lange. Hij schoot drie minuten verder vanaf de strafschopstip (hands) ook de 3-1 feilloos binnen. Toen Mansour el Bernichi heel mooi de 4-1 liet aantekenen leek de partij gespeeld. Stompwijk kwam niet veel later echter terug tot 4-2 en de thuisploeg zakte wat in. Vier minuten voor tijd maakte de zojuist ingevallen Gianny Leonicia de 5-2 en was het uiteraard wel gebeurd. Uit een strafschop wegens vermeend hands kwamen de Stompwijkers nog wel terug tot 5-3, maar dat maakte uieraard niet veel uit. Vanwege de handbal kreeg Mike Hamilton de gele kaart voorgehouden en toen hij uit protest de bal ook nog eens wegtrapte kreeg hij die kleur onmiddellijk nog eens te zien en kon hij inrukken.

De wedstrijd JOS/Watergraafsmeer – Alphense Boys werd na ruim een halfuur gestaakt omdat de scheidsrechter onwel werd. De Amsterdamse lijstaanvoerder stond na een benutte strafschop met 1-0 voor.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Blog Politiek gisteren 19:57

MINERVA Kluisje

De chronisch zieke medemens heeft het op dit moment lastiger dan ooit. Door de maatregelen tegen corona. Vooral als je verder een soort van goed functioneert, moet je nog meer dan anders tussen alle obstakels door laveren om een enigszins normaal leven te leiden.

Overige gisteren 18:13

Kunstenaars van Atelier Verfstreken fleuren winkelcentrum op met muurschildering

De kunstenaars van Atelier Verfstreken hebben een mooie opdracht gekregen van de winkeliersvereniging van winkelcentrum De Aarhof. Zij mogen een muurschildering maken in het gedeelte dat naar de nieuwe parkeergarage leidt. “Het is heerlijk om zo midden in het centrum van Alphen met elkaar bezig te zijn.”

Advertorial Overige gisteren 17:25

Dit weekend open dagen bij Ski & Snowboard Xperience

Om alvast vooruit te lopen op de wintersportpret organiseert Ski & Snowboard Xperience Alphen aan den Rijn dit weekend open dagen. Op zaterdag en zondag kun je tussen 10:00 en 17:00 uur terecht voor diverse activiteiten. Een ideale manier om je voor te bereiden op het komende wintersportseizoen!

Wonen en bouwen gisteren 16:07

Sleutels van vernieuwde Groene Hart Lyceum overhandigd

Het vernieuwde Groene Hart Lyceum in Alphen is op vrijdag 25 september opgeleverd. Raymond Ophuis, hoofd huisvesting van SCOPE scholengroep, ontving de sleutels van het nieuwe gebouw uit handen van Martijn Du Prie, hoofdaannemer van Du Prie bouw en ontwikkeling.