Ingezonden

ARC-Heitingatoernooi haalt nationale en internationale topclubs naar Alphen aan den Rijn

Het ARC-Heitingatoernooi pakt voor de 16e editie groots uit met clubs uit heel Europa, zo werd bekend tijdens de officiële loting op 6 december bij Maggie Blue. Vanuit 7 verschillende landen komen clubs zoals Inter Milaan, Benfica, Borussia Dortmund, Ajax, Feyenoord, Glasgow Rangers en Club Brugge KV komen op 17 en 18 mei naar Alphen aan den Rijn.

Het ARC-Heitingatoernooi staat al bekend als een groots evenement, maar zal voor de komende editie nog verder groeien. “Binnen het reguliere toernooi hebben als het ware een extra toernooi toegevoegd. Dat noemen we het U12 Young Talent Tournament", aldus voorzitter Stephan Swerissen. In de leeftijdscategorie ‘onder 12’ komen in totaal 16 nationale en internationale topteams naar Sportpark Zegersloot van sv. ARC. Zij spelen op 17 mei in 4 poules en op 18 mei in kruisfinales. “Normaal start het toernooi op de donderdag van Hemelvaart, maar om deze toppoule mogelijk te maken, hebben we een 4e dag aan ons toernooi toegevoegd. We starten dus al op de woensdag.” zegt Swerissen. 

Vanzelfsprekend is de organisatie enorm trots dat het gelukt is om dit deelnemersveld bij elkaar te krijgen. “Maar,” zo zegt Swerissen, “we zijn net zo trots op het traditionele toernooi voor 1.800 pupillen in de leeftijden ‘Onder 13' tot en met ‘Onder 8’. En ik ben heel blij dat we ook nu weer een poule voor meisjes en G-pupillen hebben.” 

Het ARC-Heitingatoernooi staat bekend om zijn volledigheid. Springkussen voor meereizende broertjes of zusjes, een gratis lunch voor alle spelers en begeleiders en een toernooiapp speciaal voor de bezoekers zijn voorbeelden van de ver doorgevoerde professionalisatie.

Swerissen: "Met de extra teams die nu mee gaan doen komen we op ruim 190 teams en 2.000 deelnemers. Daarmee zijn we het grootste pupillentoernooi van Europa. Dat is nooit ons doel geweest, wel om zoveel als mogelijk pupillen deel te kunnen laten nemen. Daarom is ons toernooi ook gratis voor alle teams. We willen dat het voor iedereen bereikbaar is.”

Tijdens zo'n groot toernooi is er natuurlijk veel hulp nodig. Op 17, 18, 19 en 20 mei zijn er ruim 300 vrijwilligers nodig, waarvan een groot deel uit de jeugd van sv. ARC komt. Maar ook ouders, vrienden, opa's en oma's staan broodjes te smeren of houden een oogje in het zeil op het funpark. “Wij vinden het supergaaf dat er zoveel animo is om vrijwilliger te zijn op ons toernooi. Daar kunnen we simpelweg niet zonder.” aldus Swerissen. “Net als de trouwe sponsoren die het mogelijk maken om 2.000 pupillen en hun aanhang een geweldige toernooidag te bezorgen.”.

Hij sluit af: “Kom vooral kijken naar de toppers van de toekomst op woensdag en donderdag, maar proef ook de sfeer op de andere dagen. Het is echt geweldig om zoveel blije gezichten te zien.”. 

Het volledige deelnemersveld van het U12 Young Talent Tournament zal bestaan uit: Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Club Brugge KV, KRC Genk, Royal Antwerp FC, Standard de Liège, Bayer 04 Leverkusen, Borussia Dortmund, Borussia Mönchengladbach, Inter Milan, Hammarby IF, Benfica, Aberdeen en Glasgow Rangers. 

Heitingatoernooi.png


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.