Josh Walet
Blog Sport

ARC hoort er helemaal bij in de Hoofdklasse A

ARC hoeft voor geen enkele tegenstander meer bang te zijn. Dat is de conclusie na een geweldige start van de competitie. Rijsoord en Smitshoek werden probleemloos ter zijde geschoven en zaterdag werd zelfs gewonnen van het kapitaalkrachtige DHSC.

Bij de Utrechtse fusieclub is Gert Kruys de hoofdtrainer en maakt Wesley Sneijder deel uit van de technische staf. Broer Rodney is aanvoerder van het team en ook Jeffrey Sneijder behoort tot de staf. In een knotsgekke partij voetbal werd het op sportpark Zegersloot 5-3. Voor ARC dus.

Neal Arnoldus zette de thuisploeg na tien minuten op voorsprong, maar zes minuten verder stond het weer gelijk. Het ging vervolgens gelijk op, maar in de laatste vier minuten van de eerste helft brandde de strijd totaal los. Via de van Alphense Boys overgekomen Arjan Ouwendijk werd het 2-1 en 3-1. Vooral de 2-1 was van grote schoonheid. DHSC kwam direct terug tot 3-2 en was bijna nog bij de gelijkmaker ook, maar de keihard ingeschoten bal ketste via de onderkant van de lat terug het veld in. Die gelijkmaker kwam er een kwartier na rust toch en toen leken de bezoekers door te drukken. ARC verdedigde echter manmoedig en werd met snelle counters herhaaldelijk gevaarlijk.

Met nog tien minuten op de klok viel de 4-3. De bal zeilde uit een vrije trap van Tren Drexhage zonder door iemand aangeraakt te worden het doel in. DHSC is niet gewend te verliezen en ging zich steeds vervelender gedragen. Door al het oponthoud kwamen er dertien extra minuten bij. In de laatste daarvan leek de 4-4 te vallen. Volgens velen was de bal de doellijn achter keeper Aäron Balk gepasseerd, maar dat was door de arbitrage niet vastgesteld. De bal werd naar voren gepeerd en invaller Lilhino Martins ging erachteraan. Hij liep zijn achtervolger er vrij simpel uit en kon de bal vervolgens simpel in het lege doel schieten. Keeper Niels Willemse was immers bij de allerlaatste aanval mee naar voren gegaan. Een sensatie was een feit en nog dik verdiend ook.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 09:56

GGD Hollands Midden waarschuwt voor commerciƫle coronatesten

Op meerdere plekken in het land duiken bedrijven op die tegen betaling coronatesten aanbieden. Veel van deze bedrijven werken echter met andere type testen, die volgens het RIVM niet te vertrouwen zijn. Daarom waarschuwt GGD Hollands Midden nu voor dit soort testen.

Verkeer en vervoer vandaag 09:05

Eisenhowerlaan vanaf 20:00 uur afgesloten, omleiding via Horstenbuurt

Van donderdag 22 oktober 20:00 uur tot en met maandag 26 oktober 06:00 uur is de Eisenhowerlaan in Alphen afgesloten voor al het verkeer. Het gaat om het gedeelte tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel en de Horstenweg (parkeerplaats Herenhof).

Politiek gisteren 19:09

"Onwijs goed concept voegt iets toe aan de samenleving"

De combinatie van een zwembad, een buurthuis en een vitaliteitscentrum is volgens directeur Remco Pielstroom een goed idee voor zwembad De Hoorn. In plaats van een niet rendabel buitenbad kan een combinatie van functies iets toevoegen aan de samenleving.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 17:21

Op pad met de elektrische Mazda MX-30: een unieke rijervaring in een stoere auto

Elektrische auto’s zijn bezig aan een flinke opmars. Toch zijn er nog veel mensen die de voorkeur geven aan een schakelbak, voornamelijk vanwege het opladen en een beperktere actieradius. Maar wegen de voordelen van een elektrische auto niet zwaarder? Wij testten het uit met de eerste 100 procent elektrische auto van Mazda, de MX-30.

Winactie Horeca gisteren 15:36

Win een Spooky Sunday box van Alfreds voor twee personen

Kom jij alvast graag in de stemming voor Halloween? Dan hebben wij goed nieuws, want wij mogen namens Alfreds een Spooky Sunday box weggeven! Deze box is gevuld met heerlijke versnaperingen, geheel in Halloween-stijl.