Josh Walet
Blog Opinie

ARC in uitwedstrijden nog steeds ongeslagen

Zwaluwen was tot zaterdag op eigen veld ongeslagen in de Hoofdklasse A. ARC daarentegen had buiten Alphen nog geen nederlaag opgelopen. De status van de Vlaardingers veranderde, die van ARC niet. De equipe van Mark Evers won met 0-1 en dat was volkomen terecht.

Het leek een gelijk opgaand duel te worden in het regenachtige Vlaardingen. Toch waren het de bezoekers die na ruim twintig minuten aan de leiding kwamen. Stefan den Horder reageerde alert bij een te zachte terugspeelbal. Uit een moeilijke hoek schoof hij de bal heel beheerst langs de uitgekomen doelman. In het vervolg van de eerste helft kregen beide teams nog enkele kansjes, maar er gebeurde weinig bijzonders meer. Na de pauze trachtten de gastheren op het steeds zwaarder wordende veld uiteraard het nodige aan de achterstand te doen, maar echt gevaarlijk werden ze zelden.

De Racing-defensie toonde zich zeer hecht. Met name Youri Duisterhof ruimde veel op. ARC daarentegen stichtte met snel uitgevoerde aanvallen herhaaldelijk gevaar, vooral als rechterspits Lionel Frederik het op zijn heupen kreeg. Hij flitste herhaaldelijk langs zijn wanhopige tegenstanders, maar helaas was het rendement daarvan veel te laag. Echt goede voorzetten waarmee zijn collega-aanvallers wat moois mee zouden kunnen doen kwamen er nauwelijks uit voort. Alleen Stefan den Horder was een keer dichtbij de 0-2. Al met al een dik verdiende zege van een veel beter ARC, dat met deze nieuwe driepunter de ongeslagen uit-status behield en brutaal op rukte naar de zevende plaats.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.