Josh Walet
Blog Opinie

ARC in uitwedstrijden nog steeds ongeslagen

Zwaluwen was tot zaterdag op eigen veld ongeslagen in de Hoofdklasse A. ARC daarentegen had buiten Alphen nog geen nederlaag opgelopen. De status van de Vlaardingers veranderde, die van ARC niet. De equipe van Mark Evers won met 0-1 en dat was volkomen terecht.

Het leek een gelijk opgaand duel te worden in het regenachtige Vlaardingen. Toch waren het de bezoekers die na ruim twintig minuten aan de leiding kwamen. Stefan den Horder reageerde alert bij een te zachte terugspeelbal. Uit een moeilijke hoek schoof hij de bal heel beheerst langs de uitgekomen doelman. In het vervolg van de eerste helft kregen beide teams nog enkele kansjes, maar er gebeurde weinig bijzonders meer. Na de pauze trachtten de gastheren op het steeds zwaarder wordende veld uiteraard het nodige aan de achterstand te doen, maar echt gevaarlijk werden ze zelden.

De Racing-defensie toonde zich zeer hecht. Met name Youri Duisterhof ruimde veel op. ARC daarentegen stichtte met snel uitgevoerde aanvallen herhaaldelijk gevaar, vooral als rechterspits Lionel Frederik het op zijn heupen kreeg. Hij flitste herhaaldelijk langs zijn wanhopige tegenstanders, maar helaas was het rendement daarvan veel te laag. Echt goede voorzetten waarmee zijn collega-aanvallers wat moois mee zouden kunnen doen kwamen er nauwelijks uit voort. Alleen Stefan den Horder was een keer dichtbij de 0-2. Al met al een dik verdiende zege van een veel beter ARC, dat met deze nieuwe driepunter de ongeslagen uit-status behield en brutaal op rukte naar de zevende plaats.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 16:18

Een bijzondere diploma-uitreiking voor examenleerlingen van het Scala College

Een diploma-uitreiking zoals andere jaren zat er door de coronacrisis niet in, maar het Scala College wist er toch een feestje van te maken. Met bloemen, champagne, slingers en een muziekinstallatie ging een groep docenten op dinsdag 7 juli op pad om examenleerlingen hun diploma te overhandigen.

Economie vandaag 15:33

Vraag het de Helpdesk Geldzaken

Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.