ARC

ARC kan winnen in de Hoofdklasse

Zo, de eerste overwinning in de Hoofdklasse is binnen. Op het prima veld van Capelle wist ARC de nog ongeslagen thuisclub te verslaan. Met een 2-1 zege op zak werd de bus ingestapt en dat was uiteraard een heerlijk gevoel.

Onverdiend was de overwinning zeker niet, want wie de meeste doelpunten maakt is winnaar, maar eerlijk is eerlijk, hoe verder de partij vorderde hoe moeilijker de equipe van Mark Evers het kreeg. Met ontzettend veel inzet, maar ook met het nodige geluk bleef de 1-2 tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Rozendal uit Zwaagwesteinde met duidelijke cijfers op het scorebord staan.

Het ging gelijk op in Capelle, maar in minuut zeventien lag de bal opeens achter doelman Massimo van Ewijk in het net. De verre bal van Thom Nouwens bereikte Stefan den Horder die op karakter een misverstandje achterin afstrafte. De manier waarop hij dat deed, deed weer denken aan vroegere tijden toen de spits ze er regelmatig op deze wijze inramde. Stefan was al geruime tijd niet echt in vorm, maar bleef het vertrouwen van zijn trainer houden en dat beschaamde hij deze dag bepaald niet.

Van de thuisclub was aanvallend niet veel te melden. De ARC-defensie loste alles zakelijk en degelijk op. De gasten uit Alphen voetbalden zelfs beter en kwamen via leuke aanvallen tot aardige kansen voor onder andere Lionel Frederik, Stefan den Horder en Neal Arnoldus. De niet onlogische verdubbeling van het verschil kwam twee minuten voor de pauze toch. Thom Nouwens kreeg na geklungel in de Capelle-verdediging de bal opeens voor zijn voeten en dan is het doorgaans raak. Zo ook nu, want hij schoof uiterst beheerst binnen: 0-2. Het leek anderhalve minuut verder zelfs ook nog 0-3 te worden toen Nouwens Frederik bediende, maar diens schot werd door de doelman over de lat getild.

De tweede helft zag er heel anders uit. De gastheren namen meteen het initiatief en zetten de bezoekers onder druk. Met een bal op de paal en een redding op de rebound van Aäron Balk kwam ARC na acht minuten goed weg. Op een echte counter via Nouwens en Den Horder na kon ARC weinig meer inbrengen. Na twintig minuten viel de 1-2 en die kwam bepaald niet uit de lucht vallen. Coen de Groot knalde de bal wat wild tegen de rappe Joseph Concalves aan en die schoot vervolgens hard raak.

Aan ARC-zijde kwam men niet verder meer dan opruimen en dat gebeurde met veel passie. Het team wilde per se de eerste driepunter over de streep trekken. In de slotminuten liep de ook al onverzettelijke Derek Prins de bal bijna nog in eigen doel, maar in minuut vierennegentig juichte alles en iedereen van Capelle op het hooggelegen fraaie terras van het sponsorhome alsnog. Dat was echter te voorbarig. Via de binnenkant van de paal verdween de bal op schier onmogelijke wijze niet in het doel. Ook uit de rebound ging de bal er niet in en een hoekschop verder was het afgelopen. Vermoeid, maar uiteraard zeer voldaan, konden de ARC-spelers onder de douche stappen.

Opstelling ARC:
Aäron Balk; Youri Duisterhof; Derek Prins; Timo de Graaf; Coen de Groot; Neal Arnoldus; Luuk Samsom (72.Amin Ouass); Stefan den Horder; Cas Knoester; Lionel Frederik (72.Tom Reijneveld); Thom Nouwens (79.Luca Janszen).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Advertorial Wonen en bouwen vandaag 16:42

De Kloostertuinen: alles wat nieuwbouw zo mooi maakt

Hoge bouwkwaliteit en volop mogelijkheden om je huis op je eigen smaak af te stemmen: het is zomaar een greep uit de vele pluspunten van de nieuwbouwhuizen en -villa’s in Kloostertuinen fase 3. Binnenkort start de bouw van dit project in nieuwbouwwijk Burggooi in Alphen aan den Rijn.  

Blog Opinie vandaag 15:46

Weekend

Ed, één van mijn oude voetbalmaten uit Weesp, stuurde vrijdagavond een appje of ik kaartjes kon regelen toen ik bij Wet 'n Wild op het terras zat. Ik had geen idee waar hij het over had. Maar toen onze jongste dochter ook een nerveus berichtje stuurde, was het tijd om op onderzoek uit te gaan. Wat bleek, Golden Earring en André Hazes jr. waren aan de line-up voor het Zomerspektakel toegevoegd. Met Bløf als afsluiting is dat wel een programma waar je mee voor de dag kan komen.  

Verkeer en vervoer vandaag 15:09

Fietsverlichtingsactie in Alphen

Op zaterdag 2 november wordt de jaarlijkse regionale fietsverlichtingsactie gehouden. Ook in Alphen kun je jouw fietsverlichting laten controleren en zo nodig laten repareren.  

Horeca vandaag 14:02

Restaurantweek: Bij Hen

Van 31 oktober tot en met 10 november 2019 wordt de Alphens Restaurantweek georganiseerd. Wij brengen je in de gelegenheid om kennis te maken met de beste restaurants in Alphen. Deze keer zetten we Bij Hen in de schijnwerpers.

Advertorial Cultuur vandaag 13:07

The Naked Truth in Parkvilla

Op zondag 27 oktober staat de Golden Earring tribute band The Naked Truth met een try out concert in het Parkvilla Theater.   

Gemeente vandaag 12:12

Mogelijke verhoging afvalstoffenheffing

Landelijk nemen de verwerkingskosten van afval toe en de opbrengsten van grondstoffen af. Om deze reden wil de gemeente Alphen aan den Rijn de tarieven van afvalstoffenheffing in 2020 verhogen.