ARC

ARC kan winnen in de Hoofdklasse

Zo, de eerste overwinning in de Hoofdklasse is binnen. Op het prima veld van Capelle wist ARC de nog ongeslagen thuisclub te verslaan. Met een 2-1 zege op zak werd de bus ingestapt en dat was uiteraard een heerlijk gevoel.

Onverdiend was de overwinning zeker niet, want wie de meeste doelpunten maakt is winnaar, maar eerlijk is eerlijk, hoe verder de partij vorderde hoe moeilijker de equipe van Mark Evers het kreeg. Met ontzettend veel inzet, maar ook met het nodige geluk bleef de 1-2 tot het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Rozendal uit Zwaagwesteinde met duidelijke cijfers op het scorebord staan.

Het ging gelijk op in Capelle, maar in minuut zeventien lag de bal opeens achter doelman Massimo van Ewijk in het net. De verre bal van Thom Nouwens bereikte Stefan den Horder die op karakter een misverstandje achterin afstrafte. De manier waarop hij dat deed, deed weer denken aan vroegere tijden toen de spits ze er regelmatig op deze wijze inramde. Stefan was al geruime tijd niet echt in vorm, maar bleef het vertrouwen van zijn trainer houden en dat beschaamde hij deze dag bepaald niet.

Van de thuisclub was aanvallend niet veel te melden. De ARC-defensie loste alles zakelijk en degelijk op. De gasten uit Alphen voetbalden zelfs beter en kwamen via leuke aanvallen tot aardige kansen voor onder andere Lionel Frederik, Stefan den Horder en Neal Arnoldus. De niet onlogische verdubbeling van het verschil kwam twee minuten voor de pauze toch. Thom Nouwens kreeg na geklungel in de Capelle-verdediging de bal opeens voor zijn voeten en dan is het doorgaans raak. Zo ook nu, want hij schoof uiterst beheerst binnen: 0-2. Het leek anderhalve minuut verder zelfs ook nog 0-3 te worden toen Nouwens Frederik bediende, maar diens schot werd door de doelman over de lat getild.

De tweede helft zag er heel anders uit. De gastheren namen meteen het initiatief en zetten de bezoekers onder druk. Met een bal op de paal en een redding op de rebound van Aäron Balk kwam ARC na acht minuten goed weg. Op een echte counter via Nouwens en Den Horder na kon ARC weinig meer inbrengen. Na twintig minuten viel de 1-2 en die kwam bepaald niet uit de lucht vallen. Coen de Groot knalde de bal wat wild tegen de rappe Joseph Concalves aan en die schoot vervolgens hard raak.

Aan ARC-zijde kwam men niet verder meer dan opruimen en dat gebeurde met veel passie. Het team wilde per se de eerste driepunter over de streep trekken. In de slotminuten liep de ook al onverzettelijke Derek Prins de bal bijna nog in eigen doel, maar in minuut vierennegentig juichte alles en iedereen van Capelle op het hooggelegen fraaie terras van het sponsorhome alsnog. Dat was echter te voorbarig. Via de binnenkant van de paal verdween de bal op schier onmogelijke wijze niet in het doel. Ook uit de rebound ging de bal er niet in en een hoekschop verder was het afgelopen. Vermoeid, maar uiteraard zeer voldaan, konden de ARC-spelers onder de douche stappen.

Opstelling ARC:
Aäron Balk; Youri Duisterhof; Derek Prins; Timo de Graaf; Coen de Groot; Neal Arnoldus; Luuk Samsom (72.Amin Ouass); Stefan den Horder; Cas Knoester; Lionel Frederik (72.Tom Reijneveld); Thom Nouwens (79.Luca Janszen).


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Coronavirus in Alphen vandaag 17:44

Zo gaat een bezoek aan Vogelpark Avifauna eruitzien

Veiligheidsregio Hollands Midden en de gemeente Alphen aan den Rijn zijn eruit. Vogelpark Avifauna mag weer open. Vanaf zaterdag 30 mei kunnen bezoekers weer vertoeven in het vogelpark. Maar hoe komt een bezoek aan Avifauna eruit te zien?

Advertorial Onderwijs vandaag 17:11

Het Leerplein zorgt voor een vliegende start

Dit schooljaar was voor leerlingen anders dan andere jaren. Om hen extra ondersteuning te bieden met het oog op volgend schooljaar, biedt Het Leerplein in Alphen schaduwonderwijs aan in de vorm van een Summerschool. Zo gaat uw zoon of dochter met een vliegende start het nieuwe schooljaar in!

Alphens Restaurantweek vandaag 16:39

De asperges van Aspergehof Noordam zijn in trek

Het zijn drukke weken voor Aspergehof Noordam, want het aspergeseizoen is nog in volle gang. Bij Guusta Noordam en haar familie kun je niet alleen terecht voor de lekkerste asperges, maar kunnen ze je ook allerlei weetjes vertellen over het witte goud.

Coronavirus in Alphen vandaag 15:19

Familie verrast echtpaar met felicitaties tijdens boottocht

Op maandag 18 mei waren Arie Vreeken (88) en Nel Vreeken-Wiegman (87) precies 65 jaar getrouwd. Helaas konden ze dat niet groots vieren, maar hun kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen hadden daar iets op verzonnen. Tijdens een boottochtje door Alphen werden ze verrast met felicitaties.

Cultuur vandaag 14:22

Jury maakt shortlist Thea Beckmanprijs bekend

Ieder jaar reikt Archeon de Thea Beckmanprijs uit aan het beste historische jeugdboek. Nu heeft de jury de shortlist bekendgemaakt, bestaande uit vijf boeken.