Josh Walet
Blog Opinie

ARC krijgt voetballes van SC Feyenoord en Alphen scoort er vrolijk op los

Op bezoek bij SC Feyenoord was het voor de ARC-supporters al snel duidelijk dat er weinig te halen zou zijn. Niets eigenlijk. Na 2 minuten lag de bal al op de stip en leidde de thuisploeg met 1-0.  

De Rotterdammers, tot zaterdag op de ranglijst op gelijke hoogte met de Alphenaren, liepen de visite aan alle kanten voorbij. Toen het in de 20e minuut 2-0 werd was het helemaal over. Het zou voor de pauze ook nog 3-0 worden en dat was een heel milde ruststand. Het is dat keeper Aäron Balk geweldig stond te keepen anders zou het al een nulletje of 6 geweest zijn. Trainer Mark Evers had ook wel door dat een heel grote nederlaag dreigde en paste zijn team aan om al te veel schade te voorkomen. Dat lukte niet. SC Feyenoord spande zich niet echt meer in en ging gewoon lekker ontspannen lopen voetballen. Toch wandelden ze nog 3 keer door de wanhopige defensie heen en werd de eindstand op 6-0 bepaald. Kortom, dit SC Feyenoord heeft veel meer kwaliteit dan ARC en gaat ongetwijfeld na een moeizame start gewoon meedoen om de titel. 

AVV Alphen is aan een heel wisselvallig seizoen bezig. Er is in de derde klasse B geen peil op te trekken. Bij Full Speed werd onlangs met 5-0 verloren en van Kethel Spaland werd met 6-1 gewonnen. Dezelfde uitslag stond zondagmiddag opnieuw op het scorebord. Het bezoekende WIK uit Den Haag, dat 3 punten meer verzamelde dan het team van Rob de Lange, kwam met 1-0 voor, maar werd in de 2e helft helemaal zoek gespeeld. De 6-1 kwam tot stand door doelpunten van Mansoer el Bernichi, Jan de Lange, Justin Verberg (2 keer) en Steven van der Pijl (2 keer). Alphen staat nu 6e met 9 punten en een doelsaldo na 7 wedstrijden van 19-15. Vooralsnog is dat een positie in de middenmoot.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.

Verkeer en vervoer vandaag 12:56

Afsluiting N11 tussen Alpherium en Bodegraven

Let op! Van vrijdagavond 15 tot en met zaterdag 16 november zal de N11 tussen het Alpherium en Bodegraven afgesloten zijn in verband met onderhoudswerkzaamheden.

Advertorial Cultuur vandaag 11:12

Sacha de Boer in Parkvilla

In 2013 stopte Sacha de Boer met haar werk als nieuwslezeres van het NOS-Journaal en besloot zij zich helemaal te wijden aan haar oorspronkelijke beroep van fotografe. Over dat werk komt zij op zondag 24 november op uitnodiging van Fotoclub Alphoto vertellen in het theater van Parkvilla in Alphen. Sacha de Boer laat daarbij tientallen foto's zien uit haar rijke oeuvre.