Josh Walet
Blog Opinie

ARC krijgt voetballes van SC Feyenoord en Alphen scoort er vrolijk op los

Op bezoek bij SC Feyenoord was het voor de ARC-supporters al snel duidelijk dat er weinig te halen zou zijn. Niets eigenlijk. Na 2 minuten lag de bal al op de stip en leidde de thuisploeg met 1-0.  

De Rotterdammers, tot zaterdag op de ranglijst op gelijke hoogte met de Alphenaren, liepen de visite aan alle kanten voorbij. Toen het in de 20e minuut 2-0 werd was het helemaal over. Het zou voor de pauze ook nog 3-0 worden en dat was een heel milde ruststand. Het is dat keeper Aäron Balk geweldig stond te keepen anders zou het al een nulletje of 6 geweest zijn. Trainer Mark Evers had ook wel door dat een heel grote nederlaag dreigde en paste zijn team aan om al te veel schade te voorkomen. Dat lukte niet. SC Feyenoord spande zich niet echt meer in en ging gewoon lekker ontspannen lopen voetballen. Toch wandelden ze nog 3 keer door de wanhopige defensie heen en werd de eindstand op 6-0 bepaald. Kortom, dit SC Feyenoord heeft veel meer kwaliteit dan ARC en gaat ongetwijfeld na een moeizame start gewoon meedoen om de titel. 

AVV Alphen is aan een heel wisselvallig seizoen bezig. Er is in de derde klasse B geen peil op te trekken. Bij Full Speed werd onlangs met 5-0 verloren en van Kethel Spaland werd met 6-1 gewonnen. Dezelfde uitslag stond zondagmiddag opnieuw op het scorebord. Het bezoekende WIK uit Den Haag, dat 3 punten meer verzamelde dan het team van Rob de Lange, kwam met 1-0 voor, maar werd in de 2e helft helemaal zoek gespeeld. De 6-1 kwam tot stand door doelpunten van Mansoer el Bernichi, Jan de Lange, Justin Verberg (2 keer) en Steven van der Pijl (2 keer). Alphen staat nu 6e met 9 punten en een doelsaldo na 7 wedstrijden van 19-15. Vooralsnog is dat een positie in de middenmoot.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Onderwijs vandaag 16:18

Een bijzondere diploma-uitreiking voor examenleerlingen van het Scala College

Een diploma-uitreiking zoals andere jaren zat er door de coronacrisis niet in, maar het Scala College wist er toch een feestje van te maken. Met bloemen, champagne, slingers en een muziekinstallatie ging een groep docenten op dinsdag 7 juli op pad om examenleerlingen hun diploma te overhandigen.

Economie vandaag 15:33

Vraag het de Helpdesk Geldzaken

Behalve dat de coronacrisis zorgen over de gezondheid geeft, kunnen de gevolgen ook voelbaar zijn in jouw portemonnee. Misschien komt er op dit moment minder geld binnen, maar blijven jouw uitgaven gelijk? Krijg je minder opdrachten of werk je minder uren? Het is belangrijk dat je niet in geldproblemen komt.

Gemeente vandaag 14:47

Kinderen worden wel gecontroleerd op het hebben van een vispas in onze gemeente

Zowel de gemeente Nieuwkoop als de gemeente Kaag en Braassem hebben laten weten niet te zullen handhaven op kinderen onder de 14 jaar die hun hengel uitgooien zonder in bezit te zijn van een vispas. Maar de gemeente Alphen aan den Rijn volgt dit besluit niet: “Wij volgen de landelijke regels.”

Heel Alphen Beweegt vandaag 13:58

Vereniging in het zonnetje met #HeelAlphenBeweegt: TeHaDo

Verenigingen hebben in deze tijden te maken met veel uitdagingen en zoeken naar manieren om toekomstbestendig te blijven. Om de verenigingen extra te steunen zet Alphen Beweegt regelmatig een willekeurige vereniging in het zonnetje. Deze keer: TeHaDo.

Politiek vandaag 13:09

Woningen bij Bospark pilot voor woonzorgcomplex

De gemeente Alphen aan den Rijn wil voor senioren een woonomgeving scheppen waardoor zij veilig langdurig zelfstandig kunnen wonen. In zo’n woonzorgcomplex zijn voorzieningen voor zorg, welzijn, ontmoeting en ondersteuning aanwezig. Hiervoor wordt locatie Bospark als pilot ingericht.

Calamiteiten vandaag 12:24

Nieuwe balkonplaat uit hijskraan bij Lauwers gevallen

Momenteel zijn de werkzaamheden voor het renoveren van 56 woningen aan de Lauwers druk aan de gang. Maar tijdens deze werkzaamheden ging het aanbrengen van een nieuw balkon niet helemaal goed. Vlak voor plaatsing is namelijk een nieuwe balkonplaat uit de hijskraan gevallen. “Er is niemand gewond en de materiële schade is beperkt”, aldus Woonforte.