ARC wint eerste wedstrijd na-competitie

GRC 14 uit Giessen was tot de laatste speeldag een degradatiekandidaat in de eerste klasse C. Door winst op de slotdag en gunstige uitslagen van de concurrentie redde Giessen Rijssen Combinatie 2014 zich en finishte de club zelfs als derde in de derde periode.

Omdat de nummers 1 en 2 Sportlust’46 en Sliedrecht al een periodetitel in bezit hadden mocht opeens aan de nacompetitie om promotie worden meegedaan. Met veel vuurwerk, maar zonder verwachtingen, reisden de Brabanders af naar sportpark Zegersloot voor een wedstrijd tegen ARC in de eerste ronde van de nacompetitie. Dat de nummer elf van 1C vrij kansloos verloor van de Racing leverde geen enkele traan op bij de visite. Ze hadden er een leuke dag uit van gemaakt die afgesloten zou gaan worden met een etentje.

Om die reden ook kon/wilde men niet meewerken aan het verzetten van het aanvangstijdstip naar 16.00 uur. ARC had daarom gevraagd vanwege het ARC Heitinga Toernooi. Dat het op een gegeven moment toch nog enigszins spannend werd in Alphen was geheel te wijten aan het gebrek aan effectiviteit bij de thuisploeg. Halverwege stond het 1-0, maar dat had minstens 3-0 moeten zijn.

Kansen waren er legio, heel grote zelfs, maar het bleef vooralsnog bij die ene rake kopbal van Jeroen Borsboom op aangeven van Huib Oversloot. Zeven minuten na de hervatting lag na een misverstand achterin  echter opeens de gelijkmaker achter Aäron Balk. De 1-1 bleef echter slechts vijf minuten in stand. Cas Knoester stelde Lionel Frederik in staat om simpel de 2-1 binnen te schuiven. De gasten waren nu wel degelijk helemaal uitgespeeld en hadden niets meer in te brengen. De ene na de andere aanval rolde op hun doel af, maar op soms hilarische wijze bleven verdere treffers uit. De eigenlijk veel te krappe 2-1 was voldoende voor het bereiken van de tweede ronde.

De opponent zaterdag opnieuw op eigen veld is SHO uit Oud Beijerland, dat Heerjansdam uitschakelde. SHO is de nummer 3 van de eerste klasse B.  


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.