ARC wint ook tweede wedstrijd in nacompetitie

De tribune zat vol toen het startsignaal klonk voor de wedstrijd ARC – SHO. Het bleef echter droog zodat al snel ook weer toeschouwers langs de lijn gesignaleerd werden. Op het spel stond de volgende en laatste ronde van de nacompetitie om een plaats in de Hoofdklasse. Qua neerslag bleef het dus droog, maar wel regende het doelpunten.

Drie goals in de eerste zeventien minuten konden worden omgeroepen. En allemaal werden ze gescoord door thuisclub ARC. Eigenlijk kon helemaal niet wat er gebeurde, maar het was wel degelijk waarheid. In even een fase aftasten had ARC helemaal geen behoefte, het was vanaf het eerste fluitsignaal volle bak erop. Binnen drie minuten al wees de prima leidende arbiter Meilink uit Enter naar de middenstip. Lionel Frederik had twee verdedigers als kleuters neergezet en zijn pass laag voor doel werd door Coen de Groot in een doelpunt omgezet.

Nog geen drie minuten verder lag de 2-0 achter doelman Peter Konings. Luuk Samsom schiet niet echt vaak op doel, maar zijn ingeving om het nu maar eens el te doen was geen slecht idee. Met windje mee joeg Samsom de val vanaf een meter of vijfendertig genadeloos hard in de kruising. Het moest niet gekker worden. De zwartwitte defensie werd dermate nerveus dat ze zo hier en daar gewoon over de bal struikelden. En daar kwam na ruim een kwartier Coen de Groot maar weer eens opstormen. Niemand was in staat hem af te stoppen en toen hij ook nog eens zeer beheerst binnenschoot lag de 3-0 in het net en was de partij definitief gespeeld. Dat vervolgens grote mogelijkheden op nog eens drie doelpunten werden verspeeld maakte niet uit. De bezoekers hingen halverwege al lang en breed tegen de touwen.

Na de pauze bleef het allemaal wat rustiger. ARC hoefde niet meer zo nodig, SHO kon niet. Toch kwam de 4-0 nog. Invaller Tren Drexhage wist Lionel Frederik te bereiken en had vervolgens alleen nog keeper Konings voor zich. Dat was geen probleem. Een zelfde probleem had wel Drexhage zelf toen jij opeens op zijn beurt oog in oog met de keeper stond. Hij wist er geen raad mee. Tot minuut negentig was het SHO niet gelukt om ook maar ėėn keer de bal binnen de palen naast Aäron Balk te krijgen. Dat lukte pas nadat in minuut negentig de scheidsrechter zo lankmoedig was om na een vrij onschuldige actie van Huib Oversloot, ook nog eens net buiten de zestien, een strafschop toe te kennen. Dat betekende op de valreep nog 4-1, want het was  meteen afgelopen. Maar dat was het eigenlijk al drieёnzeventig minuten eerder.

Wat jammer dat het scorebord niet functioneerde, want wat zou dat een mooi gezicht geweest zijn: 4-1 in zo’n belangrijke wedstrijd. ARC wacht nu zaterdag op neutraal terrein de finalewedstrijd tegen DTS Ede, dat achtereenvolgens Oranje Nassau met 5-1 en Nootdorp met 0-4 uitschakelde.     


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 15:35

OM eist 3 jaar voor steekpartij

Op 29 mei vond er een steekpartij plaats op een bouwplaats aan de Dr. J.M. den Uylensingel in Alphen. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft tijdens de zitting op donderdag 14 november een celstraf van 3 jaar geëist voor de 41-jarige verdachte.

Verkeer en vervoer vandaag 15:01

Verlaging maximumsnelheid, wat verandert er rondom Alphen aan den Rijn?

De kogel is door de kerk: de maximumsnelheid gaat op alle snelwegen omlaag. Tussen 6:00 en 19:00 uur mag je nergens in Nederland harder dan 100 kilometer per uur rijden. Tussen 19:00 en 06:00 uur mag nog wel 120 of 130 worden gereden, waar dit nu overdag ook al mag. De snelheidsverlaging wordt binnen enkele maanden door het hele land doorgevoerd, en blijft waarschijnlijk voor een langere tijd van kracht. Dat heeft het kabinet woensdag 13 november naar buiten gebracht.

Calamiteiten vandaag 13:29

Verdachte in onderzoek Kelvin Maynard vrijgelaten

Op donderdag 14 november heeft de recherche een verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Kelvin Maynard, ex-voetballer van Alphense Boys. De verdachte is op vrijdag 15 november vrijgelaten.