Josh Walet
Blog Sport

ARC wint opnieuw overtuigend

ARC-trainer Mark Evers moest ook voor de uitwedstrijd tegen Spijkenisse weer flink experimenteren. Zo liet hij weer een debutant in het basisteam. Het was deze keer de 19-jarige Jort van der Weijde die mocht opdraven.

Voor enkele van de geblesseerde spelers die normaliter opgesteld zouden zijn zal het na herstel niet eenvoudig zijn om direct weer in de basis opgenomen te worden. Daarvoor doen de ‘invallers’ het gewoon te goed. Met name iemand als de teruggekeerde Tjerk-Jan Ligtvoet blijkt er stevig op vooruit te zijn gegaan. De van Alphense Boys overgekomen Pepijn Kooij blijkt ook al een aanwinst te zijn. Bij afwezigheid van Derek Prins draagt hij zelfs de aanvoerdersband.

En dan is er ook nog ene Jordi Tuithof die liet zien toch wel heel graag te willen voetballen. Hij maakte in Spijkenisse alle drie de doelpunten. De thuisploeg kon er bitter weinig tegenover stellen en de gedisciplineerd spelende defensie hield vrij simpel stand: 0-3 bij Spijkenisse – ARC. Tuithof voltooide zijn hattrick in de 90e minuut, nadat hij in de eerste helft na tien minuten al voor de 1-0 had gezorgd en vanaf de strafschopstip een zelf afgedongen penalty had verzilverd.

De formatie van Mark Evers had op het fraaie complex weinig te dulden van de gastheren. ARC was bijna een klasse beter en op de uitslag was niets aan te merken. Die had gelet op het aantal uitgespeelde kansen zelfs nog veel duidelijker kunnen zijn. Evers kon het zich veroorloven om drie bankzitters ook nog speelminuten te geven. Hij liet Cas Knoester, Boyd Baatje, nog zo’n jeugdige verrassing, en Daan van Leeuwen opdraven. Dinsdagavond (aanvang 20:00 uur) speelt ARC in en tegen Koudekerk in het kader van het bekertoernooi. 


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 21:40

Alphenaar Willem Bouman (82) bemachtigt zesde wereldrecord

Het kostte hoofdrekenwonder Willem Bouman (82) nog geen negen minuten om de derdemachtswortel van een getal van 36 cijfers te berekenen. Daarmee is het zesde wereldrecord hoofdrekenen van de Alphenaar een feit.

Evenementen gisteren 16:50

Opbouw Zomerspektakel aan het Meer is begonnen

Met nog dertien dagen te gaan is de opbouw van het Zomerspektakel aan het Meer op het evenemententerrein langs de Zegerplas begonnen. Het meerdaagse festival trapt vrijdag 3 juni af met bekende artiesten als Anouk, Snelle en Kensington.