Josh Walet
Blog Sport

ARC zal echt moeten winnen om zich mogelijk nog te handhaven

Als ARC zaterdag de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Hollandia niet wint en WV-HEDW doet dat wel bij AFC’34 degradeert de Alphense Racing Club naar de eerste klasse. 

ARC staat momenteel op een plaats die nacompetitie om handhaving noodzakelijk maakt Daar zou men binnen de club nu al blij mee zijn. Als de uitslagen van de de concurrenten DHSC, SJC en BOL wonderlijk zijn kan zelfs die nacompetitie nog ontlopen worden. Maar dan zal ARC in ieder geval Hollandia, de nummer 7 van de ranglijst, moeten kloppen.

Eerder dit seizoen verloor ARC met 4-2 van deze club. Rond 19:45 uur weet men op sportpark Zegersloot waar men aan toe is en of het seizoen al dan niet een vervolg krijgt. In de vierde divisie A beginnen alle wedstrijden zaterdag pas om 18:00 uur. De andere voor ARC belangrijke wedstrijden zijn DHSC – Alphense Boys, SJC – Swift en Purmersteijn – BOL.

AVV Alphen

Ook voor AVV ALPHEN wordt het een belangrijke dag. DE club doet er goed aan de uitwedstrijd tegen Sporting Leiden te winnen. Sporting Leiden staat elfde in 4A en Alphen twaalfde. Dat zijn nacompetitieplaatsen. Als Alphen verliest en Woubrugge wint in Leiden van Roodenburg is Alphen gedegradeerd naar het allerlaagste niveau. In Alphen werd het eerder dit seizoen 1-2. Alphia heeft geen zorgen. De club staat keurig vijfde in 2C en gaat bij FC Oudewater voetballen, dat elfde taat en heel graag weg wil van die nacompetitieplek.

In Alphen speelde de teams met 1-1 gelijk. Als het ontzettend meezit kan Alphia de vierde plaats overnemen van DONK. Die vierde plats is goed voor deelname aan de nacompetitie voor promotie, Dat zou wat zijn zeg. Als DONK  bij EMM’21 geen punt haalt en Alphia thuis tegen DONK wel, gaat dat zomaar gebeuren.

Alphia en Alphen voetballen gewoon om 14:30 uur. 


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Thuiszorg vandaag 16:26

Je kunt het Mantelzorgcompliment weer aanvragen!

Mantelzorg is zorgen voor een naaste, vaak uit liefde voor een partner, kind, familielid, vriend of buur. Deze zorg lijkt vanzelfsprekend, maar dat is het zeker niet. Zonder deze onbetaalde hulp zou het leven voor veel mensen er heel anders uitzien. Daarom willen de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem alle mantelzorgers die langdurig en intensief voor hun dierbare zorgen, met het Mantelzorgcompliment bedanken voor hun enorme inzet.

Sport vandaag 14:50

Tempo C1 uit Alphen aan den Rijn wint NK Korfbal

De C1 van Korfbalvereniging Tempo uit Alphen aan den Rijn heeft de afgelopen weken op het veld een ongeëvenaarde reeks neergezet door alle wedstrijden te winnen. Afgelopen zaterdag stonden ze op het Nederlands Kampioenschap en wisten ze de felbegeerde titel mee naar huis te nemen.

Dieren vandaag 13:53

Dierenambulance redt hanen uit benarde situatie in Aarkanaal

Vorige week dinsdag deden zich bijzonder trieste omstandigheden voor langs het Aarkanaal achter ARC, waar twee jonge hanen in een schrijnende situatie werden aangetroffen. De dierenambulance deelde op Facebook het volgende: "Vaak denken we dat we alles wel gezien hebben, totdat het tegendeel weer bewezen wordt."

Evenement vandaag 11:28

Bereid je voor op de Alphense Bruggenrun

Op donderdag 20 juni vindt de 14e editie van de Alphense Bruggenrun plaats. Deze unieke hardlooptocht voert dwars door het oude centrum van Alphen aan den Rijn, met twee afstanden om uit te kiezen en talloze bruggen om te trotseren: de 10 km (33 bruggen) en de 5 km (21 bruggen). De 5 km route is ook uitstekend geschikt om op eigen tempo te wandelen. Het thema van dit jaar is "Oranje Boven", dus deelnemers worden aangemoedigd om in het oranje te verschijnen!

Sport vandaag 10:32

De eerste halve week van de Sportontmoeting zit erop

Woensdag 12 juni begon de Sportontmoeting van dit jaar met dertien deelnemende Alphense sportverenigingen, twee meer dan in 2023. De commissie Sportontmoeting hoopt dat er volgend jaar nog meer verenigingen zullen deelnemen.