ARC ziet concurrenten dichterbij komen

Huizen en ARC maakten er op het fraaie sportpark De Wolfskamer een bijzonder interessante ontmoeting van. Beide teams gingen vol voor de winst en daardoor viel aan beide zijden achterin heel veel ruimte. Dat leverde heel wat kansen op, maar vreemd genoeg stond het na negentig minuten en een beetje toch nog steeds 0-0.

Dat kwam mede doordat Stefan den Horder kort na rust een strafschop onbenut liet. Zijn schot vanaf elf meter ging wel heel slordig naast. Ook ARC-keeper Aäron Balk was een van de oorzaken dat de partij doelpuntloos bleef. Tien minuten voor sluitingstijd voorkwam hij met een wereldredding de 1-0. Huizen blijft hierdoor op vier punten van koploper ARC staan, maar de equipe van Mark Evers leverde in de eerste twee wedstrijden van 2019 vijf punten in. DHSC staat nu drie punten achter, maar heeft nog een wedstrijd in te halen. Voor AFC geldt hetzelfde, maar die gaat het gaatje ongetwijfeld dichten. Van de destijds tegen CSW gestaakte wedstrijd moeten binnenkort nog tien minuten worden gevoetbald. Dat restantje gaan de Amsterdammers tegen tien man in met een 2-1 voorsprong. Inmiddels is ook BOL een meer dan serieuze concurrent geworden. De club uit Broek op Langedijk, een promovendus, heeft een achterstand van vier punten op ARC, maar ook een wedstrijd minder gespeeld.

AVV Alphen verloor in Zoeterwoude-dorp met 3-1 van SJZ en is nu definitief veroordeeld tot de derde klasse laag. Het is de bedoeling dat na het programma van 17 februari de nieuwe indeling bekend wordt gemaakt, waarna een week later de nieuwe competitie van start gaat.      


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Gemeente gisteren 16:18

De fietsrotonde nabij het NS-station is verwijderd

De fietsrotonde langs de Prins Bernhardlaan nabij het NS-station in Alphen aan den Rijn is verwijderd. De rotondes wordt vaak verkeerd gebruikt (tegen de richting in) en vormt een obstakel midden op het fietspad. Met het verwijderen van de fietsrotonde ontstaat er meer ruimte, waardoor je als fietser comfortabeler en zonder hinderlijke obstakels je route kunt vervolgen.

Stadsdichter gisteren 15:45

Chanty Louis is de nieuwe stadsdichter van Alphen

Zondag werd de nieuwe stadsdichter van Alphen gekozen. Lars Ferwerda gaf het stokje over aan de Alphense Chanty Louis (31). Ze schrijft gedichten over streven naar verbinding en strijden tegen racisme.

Evenement gisteren 13:43

Geslaagd Alphens Boksgala met hoogstaande gevechten

In de Rijnstreekhal vond afgelopen zaterdag het jaarlijkse Alphense Boksgala plaats, georganiseerd door Boksschool Teus de Kruyf. Met een tribune die tot de nok toe gevuld was, was het evenement een groot succes met zeventien amateurpartijen en drie professionele gevechten.