Archeologische vondsten gedaan op Thorbeckeplein

Een paar dagen geleden werd aangekondigd dat gezocht zou gaan worden naar archeologische resten aan de Lage Zijde in Alphen aan den Rijn. Het is al raak. IDDS Archeologie heeft oude funderingen en keldervloeren aangetroffen.

De vondsten werden gedaan aan Rijnzijde-Zuid. Dat is het deel aan de Oude Rijn tussen het Thorbeckeplein en de Anne Frankkade. De restanten zijn vermoedelijk afkomstig uit de zeventiende of achttiende eeuw. ‘Ze zijn redelijk goed bewaard gebleven. Dat is bijzonder’, vinden de archeologen. Verder zijn er aardewerken, botresten en glasresten aangetroffen. Komende week worden er opgravingen gedaan. IDDS verwacht dan nog meer historische vondsten te doen. De organisatie denkt aan greppels en beerputten.

De archeologische vondsten hebben geen gevolgen voor de nieuwbouwwerkzaamheden aan de Lage Zijde.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Weekoverzicht gisteren 16:56

Het nieuws van week 19 samengevat in het Alphens.nl weekoverzicht

Wat speelde er afgelopen week in Alphen? Van versoepelingen voor diverse sectoren en het einde van de Ramadan tot aan opnieuw gedoe met GO Sharing scooters en een opgerolde hennepkwekerij in de Prinses Marijkestraat. Dit en meer lees je in het Alphens.nl weekoverzicht.

Cultuur gisteren 15:07

Zwammerdamschepen worden duurzaamheid gerestaureerd

De Zwammerdamschepen, die momenteel duurzaam gerestaureerd en gereconstrueerd worden, zullen over enkele jaren gepresenteerd worden in het Romeins Scheepvaartmuseum van Archeon. Maar hoe restaureer je zo’n vrachtschip nou duurzaam?

Romeinen gisteren 12:00

ROMEINEN Baksteen

Van de uitvindingen die de Romeinen op hun conto kunnen schrijven, is de baksteen er een. Nadat het Romeinse leger de Lage Landen had verlaten, duurde het tot de twaalfde eeuw voordat er weer baksteen als bouwmateriaal werd gemaakt en gebruikt.

Te zien op televisie gisteren 10:28

Bewonder Alphense Boys vanavond in BNNVARA documentaire

Op zondagavond 16 mei om 20:30 uur zijn de jonge Alphense voetballers van voetbalvereniging Alphense Boys te bewonderen in de documentaire Voetbaldroom. Hier volgen zij het team Alphense Boys JO13-1, met prachtige opnames en diverse interviews.