Archeologische vondsten Lage Zijde gepresenteerd

Vanmiddag werden de archeologische vondsten van de Lage Zijde gepresenteerd. De vondsten werden de afgelopen maanden gedaan tijdens de zoektocht naar archeologische resten aan de Lage Zijde.

Onderzoeks- en adviesbureau IDDS Archeologie heeft tijdens de opgravingen oude funderingen en keldervloeren aangetroffen, maar ook aardewerken, botresten en glasresten.

De vondsten werden aan de Rijnzijde-Zuid, het stuk tussen het Thorbeckeplein en de Anne Frankkade, gepresenteerd. De archeologische vondsten hebben geen gevolgen voor de nieuwbouwwerkzaamheden aan de Lage Zijde.

Bekijk hier het fotoalbum, gemaakt door Peter Sijm.

Foto boven bericht: Archeologen bezig met blootleggen van waarschijnlijk een met takken en planken dichtgemaakte sloot

Onder woningvloer aanwezig riool gemaakt met stenen en afgedekt met plavuizen

Schedel van een paard, ook zijn er skeletten van koeien gevonden. Het is nog onduidelijk waarom ze daar zijn begraven


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Calamiteiten vandaag 16:46

Fietsster flink gewond na aanrijding

Achter benzinetankstation Total in Alphen, bij winkelcentrum De Ridderhof, heeft maandagmiddag een ongeval plaatsgevonden. Een fietsster is hierbij flink gewond geraakt.

Evenementen vandaag 15:25

Dit moet je weten over Koningsdag 2021 in Alphen

Helaas is er dit jaar op Koningsdag opnieuw geen grote rommelmarkt of straatfeest in Alphen. Door de aanhoudende pandemie zal ook deze keer het oranjefeest anders dan anders zijn. Maar gelukkig is er nog genoeg te doen voor Alphenaren. Benieuwd wat er allemaal te doen is? Lees dan snel verder.

Poahhh de Podcast vandaag 14:47

Poahhh de Podcast: iets met duimpjes en spinnen

De Alphense jongeren Evon Zevenbergen en Jeremy Broer lanceerden onlangs hun nieuwe podcast ‘Poahhh de Podcast’, waarin ze onderuitgezakt met een pilsje erbij opmerkelijk nieuws bespreken. Luister nu de zevende aflevering: iets met duimpjes en spinnen. 

Advertorial Cultuur vandaag 14:04

Parkvilla kijkt graag vooruit met nieuwe cursussen

Het is misschien stil in de lokalen en zalen van Parkvilla. Maar dat wil niet zeggen dat er niets gebeurt. Regelmatig vinden er opnames plaats voor online theatervoorstellingen of voor radio- en tv-programma’s. Binnenkort zijn er tal van nieuwe cursussen te verwachten, online maar ook live.

Politie vandaag 13:16

Beschonken wegpiraat valt door de mand na trotseren avondklok

In de nacht van vrijdag 16 april op zaterdag 17 april trok een bestuurder de aandacht van een motoragent in Alphen. Een bestuurder die de avondklok trotseerde had toch beter eieren voor zijn geld kunnen kiezen. Al slalommend passeerde hij de politieman, waarna de diender even poolshoogte ging nemen.