Museumpark Archeon

Archeon deelt pronkstukken met bezoekers tijdens digitale editie Nationale Museumweek

Musea staan te popelen om de deuren weer veilig te openen. Maar dat kan helaas nog even niet. Toch gaat de Nationale Museumweek van 19 tot en met 25 april door. Online zijn er diverse activiteiten te beleven. Ook Museumpark Archeon doet mee met de digitale museumweek.

Door de beperkingen zijn musea andere innovatieve mogelijkheden gaan creëren om iedereen tóch toegang tot hun museale collecties te kunnen blijven bieden. En met succes. Er heeft zich het afgelopen jaar een heuse digitale revolutie voorgedaan in de Nederlandse musea. Daardoor bieden musea ook online activiteiten aan tijdens de Nationale Museumweek.

Pronkstukken

De week van 19 april tot en met 25 april staat in het teken staat van cultuur. Archeon neemt mensen mee op een virtuele reis door het verleden. ‘’Via de website kan je een online wandeling maken door bijvoorbeeld de prehistorie. Op de locaties staan allerlei foto’s die je kan aanklikken voor een object. Zo brengen we Archeon toch bij de mensen thuis’’, zegt woordvoerder Mieke Lautenbach.   

Volgende week zal Archeon naast de digitale tocht ook op hun social mediaplatformen allerlei relikwieën en andere bijzondere items uit het verleden tonen. ‘’Op social media posten we elke dag een pronkstuk met informatie. Voornamelijk dingen uit het Romeinse museum, zoals de Zwammerdam kano 5.’’

Bij Archeon zijn ze in ieder geval verheugd dat ze in een periode waar de poorten al geruime tijd zijn gesloten zijn, bezoekers op afstand toch te kunnen blijven bereiken. ’’Het is een harstikke leuk uitje voor de mensen thuis. Daar zijn we blij mee. Hiermee willen we toch iets voor de mensen doen’’, besluit Lautenbach. 

De Nationale Museumweek

De Nationale Museumweek is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij de ruim 400 musea die zijn aangesloten bij de Museumvereniging, hun collecties op een niet te missen wijze in de schijnwerpers zetten. En zodoende ambassadeurs, fans én nieuw publiek uitnodigen om zich te laten verrassen, inspireren of confronteren met cultureel kapitaal dat van ons allemaal is: ons échte goud. Het beoogde resultaat is een sterkere binding van alle inwoners van ons land met de museale collecties van Nederland. De Nationale Museumweek wordt dit jaar voor de zevende keer georganiseerd en is vanwege de coronacrisis volledig digitaal. Het thema is Ontdek samen óns echte goud – in musea.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Romeinen gisteren 11:59

ROMEINEN Zadel

De Romeinse cavalerie was niet in het minst zo succesvol, omdat de berijders van de pony’s uitstekende goed getrainde ruiters waren. Daarnaast werd een Romeins cavaleriepaard vakkundig opgezadeld met een stevig zadel en een degelijk hoofdstel.