Alphens EV

Archeon lijkt toch nog kans te maken op vestiging archeologisch depot

De provincie Zuid-Holland zoekt naar een nieuwe locatie voor het archeologisch depot. Het leek erop dat de voorkeur uit zou gaan naar Katwijk, maar nu is Museumpark Archeon toch weer in beeld.

In het Provinciaal Archeologisch Depot voor de bodemvondsten bewaart en beheert de provincie Zuid-Holland haar archeologische vondsten, variërend in ouderdom van 7500 jaar tot 100 jaar oud. De collectie bestaat voornamelijk uit vondsten als aardewerk, glas, bot en metaal.

De provincie Zuid-Holland heeft de Uitwatering in Katwijk aangewezen als voorkeurslocatie voor de nieuwe locatie van het archeologisch depot. Museumpark Archeon in Alphen aan den Rijn kwam hiermee op de reservelijst te staan. Daar ging Archeon alleen niet mee akkoord. Nu er een nieuwe stichting en een nieuw bestuur is voor het Nationaal Romeins Scheepvaartmuseum, vroeg Archeon in een brief aan de provincie het besluit om het archeologisch depot in Katwijk te vestigen, opnieuw te bekijken.

Die brief lijkt gewerkt te hebben. Afgelopen week heeft provinciebestuurder Willy de Zoete (cultuur en erfgoed) op verzoek van leden van Provinciale Staten toegezegd dat Archeon weer meegenomen wordt als optie.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Dieren vandaag 15:43

Saywhat Bottles: herbruikbare flessen voor dieren in nood

Je plastic flesje inruilen voor een duurzame thermosfles en tegelijkertijd bijdragen aan het welzijn van miljoenen dieren: dat is mogelijk! In samenwerking met World Animal Protection is een speciale Saywhat Bottle ontwikkeld, elk met een eigen dier. Met deze duurzame fles steun je de dieren in nood en draag je bij aan een schonere oceaan.

Politie en handhaving vandaag 10:58

Meer meldingen van geluidsoverlast, hoe kun je dit beperken?

Als het lekker weer is krijgt de politie meer meldingen binnen over geluidsoverlast. Hoe zorg je ervoor dat je bijvoorbeeld ’s avonds in de tuin kan blijven zitten zonder dat je klachten krijgt, en hoe heb je minder last van je buren?