PR Archeon

Archeon opent deuren op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, opent Archeon de deuren van het museumpark. Maar dit gebeurt wel op aangepaste wijze en met een beperkt aantal bezoekers. “We zijn vooral blij dat we ons park weer kunnen openen”, vertelt directeur Monique Veldman.

Museumpark Archeon was in maart klaar om te starten met het nieuwe seizoen, maar toen kwam het coronavirus om de hoek kijken en moest het park de deuren gesloten houden. “Dat was wel een teleurstelling. We waren voorbereid voor de opening, maar dat kon toen niet doorgaan.”

Maatregelen

Nu mag het park eindelijk de deuren weer openen. “Dat is echt geweldig. Daar zijn we heel blij mee”, vertelt Veldman. Wel gebeurt dit op aangepaste wijze en met een beperkt aantal bezoekers. “We hebben hier veel tijd in gestoken, want we willen dat bezoekers, medewerkers en vrijwilligers zich zo veilig mogelijk voelen. Hoeveel bezoekers er op een dag naar binnen kunnen hangt af van hoe lang ze in het park rondlopen, maar we gaan uit van één derde van onze normale capaciteit.”

Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’, welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. “Dit protocol is samengesteld aan de hand van het protocol Club van 11, de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Doordat we deze maatregelen strikt naleven, zorgen we ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.” Dit houdt in dat het Archeon zorgt voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens, voor voldoende en heldere informatie, en voor extra hygiënemaatregelen.

Alle activiteiten gaan door. “We hebben de activiteiten en shows ruimer opgezet zodat er 1,5 meter afstand aanwezig is. Attributen worden na elke ronde schoon gemaakt. De tempelceremonie en het gladiatorengevecht gaan ook door”, vertelt Veldman. “Voor de activiteiten en shows geldt dat de wachtrijen en zitplaatsen worden aangegeven door paaltjes en/of markering, zodat er 1,5 meter afstand is.”

Wandelroute en tijdslots

De belangrijkste wijzigingen aan het bezoek aan het Archeon zijn de vooraf uitgestippelde wandelroute en het reserveren van een tijdslot voorafgaand aan het bezoek. “Dit was nodig om het zo gastvriendelijk mogelijk te maken”, licht Veldman toe. “We hebben één vaste route door het park die bezoekers dienen te volgen. De route wordt ook aangegeven met borden en medewerkers zullen in het park staan om aanwijzingen te geven. Ook zijn de in- en uitgangen gescheiden, zowel bij de entree als bij de boerderijen en huizen op het park.”

Voorafgaand aan hun bezoek aan het Archeon dienen bezoekers een tijdslot te reserveren. “Reserveren kan via de website. Belangrijk is dat er ook gereserveerd moet worden als je al een ticket of Museumkaart hebt. Zo houden wij de bezoekaantallen onder controle.”

Op woensdag draait het Archeon proef. Op donderdag opent het park een uur eerder voor een extra rondleiding of als je van de natuur wilt genieten. Tijdens het Pinksterweekend is Archeon ook geopend. Alle maatregelen vind je hier.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Muziek gisteren 15:07

Talent van de maand: Roberto van Raamsdonk

De 22-jarige Roberto van Raamsdonk (Rovara) uit Alphen timmert hard aan de weg. Samen met de winnaar van The X Factor in Australië, Joey Djia brengt hij deze maand een single uit. “Ik ben heel erg trots op het resultaat.”

De Heerlijkheid van Alfen gisteren 13:24

De Heerlijkheid van Alfen: strategisch Alphen

Alphen was in de middeleeuwen en later niet alleen een gezapig dorp van boeren en turfgravers. Vlakbij lag een belangrijk strategisch punt waar hard om werd gevochten: de Goudse sluis. Gastauteur Bertus Brokamp is Alphenaar, militair historisch geograaf, maakt harnassen en doet steekspelen in het openluchtmuseum Archeon. Hij heeft zich verdiept in de militaire kant van de Alphense geschiedenis.

Advertorial Winkels gisteren 11:12

Primera Aarhof start met digitaliseren van oud beeld-, en geluidsmateriaal

Voor veel mensen een bekende vraag: wat doen we met al die oude negatieven? Of: zou het niet zonde zijn als onze trouwfilm verloren zou gaan? Primera Jacobs in Winkelcentrum Aarhof heeft het antwoord. Je kunt sinds kort terecht voor het digitaliseren van kostbare dia's, negatieven, alle gangbare videoformaten zoals VHS, MiniDV, Hi8, Super8, Vinyl, en nog veel meer!

Coronavirus in Alphen gisteren 10:17

Aquasport, peuterzwemmen en recreatief zwemmen hervat

Vanaf maandag 8 juni start De Thermen2 weer met Aquarobics, Seniorfit, Peuterzwemmen en Recreatief zwemmen. De Thermen2 mocht de zwembaden in Alphen aan den Rijn drie weken geleden weer openen. De herstart van zwemlessen en banenzwemmen bleek zo soepel te zijn verlopen dat een volgende stap gezet kan worden.

Heel Alphen Beweegt gisteren 09:33

#HeelAlphenBeweegt brengt Alphenaren in beweging

Bewegen is belangrijk. Door te bewegen blijf je gezond en zit je lekkerder in je vel. Bewegen, en daarmee zorgen voor je gezondheid, is essentieel voor jong en oud. Maar bewegen heeft ook een sociale component, want het zorgt voor een gevoel van verbondenheid. Daarom wordt op maandag 8 juni gestart met #HeelAlphenBeweegt.

Blog Opinie 5 jun. 2020 19:59

MINERVA Vakantie

Hoewel de grenzen opengaan en de vliegtuigen worden afgestoft, denk ik toch dat er veel meer mensen dan andere jaren gewoon thuis vakantie gaan vieren. Dat mag geen probleem zijn, want er is een mooie warme zomer voorspeld.