Museumpark Archeon

Archeon opent deuren op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, opent Archeon de deuren van het museumpark. Maar dit gebeurt wel op aangepaste wijze en met een beperkt aantal bezoekers. “We zijn vooral blij dat we ons park weer kunnen openen”, vertelt directeur Monique Veldman.

Museumpark Archeon was in maart klaar om te starten met het nieuwe seizoen, maar toen kwam het coronavirus om de hoek kijken en moest het park de deuren gesloten houden. “Dat was wel een teleurstelling. We waren voorbereid voor de opening, maar dat kon toen niet doorgaan.”

Maatregelen

Nu mag het park eindelijk de deuren weer openen. “Dat is echt geweldig. Daar zijn we heel blij mee”, vertelt Veldman. Wel gebeurt dit op aangepaste wijze en met een beperkt aantal bezoekers. “We hebben hier veel tijd in gestoken, want we willen dat bezoekers, medewerkers en vrijwilligers zich zo veilig mogelijk voelen. Hoeveel bezoekers er op een dag naar binnen kunnen hangt af van hoe lang ze in het park rondlopen, maar we gaan uit van één derde van onze normale capaciteit.”

Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’, welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. “Dit protocol is samengesteld aan de hand van het protocol Club van 11, de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Doordat we deze maatregelen strikt naleven, zorgen we ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.” Dit houdt in dat het Archeon zorgt voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens, voor voldoende en heldere informatie, en voor extra hygiënemaatregelen.

Alle activiteiten gaan door. “We hebben de activiteiten en shows ruimer opgezet zodat er 1,5 meter afstand aanwezig is. Attributen worden na elke ronde schoon gemaakt. De tempelceremonie en het gladiatorengevecht gaan ook door”, vertelt Veldman. “Voor de activiteiten en shows geldt dat de wachtrijen en zitplaatsen worden aangegeven door paaltjes en/of markering, zodat er 1,5 meter afstand is.”

Wandelroute en tijdslots

De belangrijkste wijzigingen aan het bezoek aan het Archeon zijn de vooraf uitgestippelde wandelroute en het reserveren van een tijdslot voorafgaand aan het bezoek. “Dit was nodig om het zo gastvriendelijk mogelijk te maken”, licht Veldman toe. “We hebben één vaste route door het park die bezoekers dienen te volgen. De route wordt ook aangegeven met borden en medewerkers zullen in het park staan om aanwijzingen te geven. Ook zijn de in- en uitgangen gescheiden, zowel bij de entree als bij de boerderijen en huizen op het park.”

Voorafgaand aan hun bezoek aan het Archeon dienen bezoekers een tijdslot te reserveren. “Reserveren kan via de website. Belangrijk is dat er ook gereserveerd moet worden als je al een ticket of Museumkaart hebt. Zo houden wij de bezoekaantallen onder controle.”

Op woensdag draait het Archeon proef. Op donderdag opent het park een uur eerder voor een extra rondleiding of als je van de natuur wilt genieten. Tijdens het Pinksterweekend is Archeon ook geopend. Alle maatregelen vind je hier.


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Winkelen gisteren 17:11

End of season sale bij Mountain Lifestyle - Hoge korting op nieuwste collecties

Scoor deze zondag alvast je nieuwe wintersportoutfit voor het nieuwe wintersportseizoen tijdens de end of season sale bij Mountain Lifestyle! De beurs vindt zondag 28 april tussen 12:00 en 17:00 uur plaats bij wintersportkledingwinkel Mountain Lifestyle te Alphen aan den Rijn. De kortingen lopen op tot 80% dus het is de ultieme mogelijkheid om te komen shoppen voor je gave wintersport outfit!

Politiek gisteren 15:53

Meer en betere busverbindingen via Qbuzz

Qbuzz neemt de busconcessie van Arriva over. Dit betekent dat er vanaf 2025 bussen van Qbuzz zullen rijden. De vervoerder heeft een nieuw vervoerplan voor 2025 gepresenteerd met aanzienlijke verbeteringen voor Alphen aan den Rijn en de regio. Het gaat daarbij vooral om beter en regelmatiger vervoer, ook ’s nachts en in het weekend.

Sport gisteren 14:38

Nieuwe Sloot tennisster Diede de Groot wint Oscar voor sport

Rolstoeltennisster Diede de Groot heeft de felbegeerde Oscar voor 'Sporter van het Jaar met een beperking' gewonnen. De Groot was al eerder was genomineerd, maar heeft nu eindelijk de erkenning gekregen voor haar prestaties door middel van een Oscar.

Advertorial Beauty en verzorging gisteren 13:19

Ontdek de persoonlijke aanpak van Complete Skincare!

Bij Complete Skincare begrijpen ze dat je huid voortdurend verandert en daarom geloven ze niet in standaardbehandelingen. “Onze aanpak is gebaseerd op je unieke huidconditie die bij elk bezoek kan verschillen”, vertelt Madeline, eigenaresse van Complete Skincare. Ben jij benieuwd naar de persoonlijke benadering? Lees verder om meer te ontdekken over de unieke behandelmethode van Complete Skincare.

Politie en handhaving gisteren 10:40

Jonge dieven betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn

Op zaterdagmiddag 20 april werd een winkeldief op heterdaad betrapt bij Intersport in Alphen aan den Rijn. De politie werd rond 13:30 uur gealarmeerd nadat het winkelpersoneel knipgeluiden uit een pashokje had gehoord. Bij onderzoek bleek dat twee jongemannen diefstallabels van kleding aan het verwijderen waren.