PR Archeon

Archeon opent deuren op Hemelvaartsdag

Op Hemelvaartsdag, donderdag 21 mei, opent Archeon de deuren van het museumpark. Maar dit gebeurt wel op aangepaste wijze en met een beperkt aantal bezoekers. “We zijn vooral blij dat we ons park weer kunnen openen”, vertelt directeur Monique Veldman.

Museumpark Archeon was in maart klaar om te starten met het nieuwe seizoen, maar toen kwam het coronavirus om de hoek kijken en moest het park de deuren gesloten houden. “Dat was wel een teleurstelling. We waren voorbereid voor de opening, maar dat kon toen niet doorgaan.”

Maatregelen

Nu mag het park eindelijk de deuren weer openen. “Dat is echt geweldig. Daar zijn we heel blij mee”, vertelt Veldman. Wel gebeurt dit op aangepaste wijze en met een beperkt aantal bezoekers. “We hebben hier veel tijd in gestoken, want we willen dat bezoekers, medewerkers en vrijwilligers zich zo veilig mogelijk voelen. Hoeveel bezoekers er op een dag naar binnen kunnen hangt af van hoe lang ze in het park rondlopen, maar we gaan uit van één derde van onze normale capaciteit.”

Archeon voert de maatregelen door uit het protocol ‘Samen een veilig bezoek aan Archeon’, welke aansluiten bij de richtlijnen van het RIVM. “Dit protocol is samengesteld aan de hand van het protocol Club van 11, de Nederlandse Museumvereniging en het coronaprotocolteam van Archeon. Doordat we deze maatregelen strikt naleven, zorgen we ervoor dat jouw dagje uit plezierig blijft verlopen.” Dit houdt in dat het Archeon zorgt voor 1,5 meter afstand tussen huishoudens, voor voldoende en heldere informatie, en voor extra hygiënemaatregelen.

Alle activiteiten gaan door. “We hebben de activiteiten en shows ruimer opgezet zodat er 1,5 meter afstand aanwezig is. Attributen worden na elke ronde schoon gemaakt. De tempelceremonie en het gladiatorengevecht gaan ook door”, vertelt Veldman. “Voor de activiteiten en shows geldt dat de wachtrijen en zitplaatsen worden aangegeven door paaltjes en/of markering, zodat er 1,5 meter afstand is.”

Wandelroute en tijdslots

De belangrijkste wijzigingen aan het bezoek aan het Archeon zijn de vooraf uitgestippelde wandelroute en het reserveren van een tijdslot voorafgaand aan het bezoek. “Dit was nodig om het zo gastvriendelijk mogelijk te maken”, licht Veldman toe. “We hebben één vaste route door het park die bezoekers dienen te volgen. De route wordt ook aangegeven met borden en medewerkers zullen in het park staan om aanwijzingen te geven. Ook zijn de in- en uitgangen gescheiden, zowel bij de entree als bij de boerderijen en huizen op het park.”

Voorafgaand aan hun bezoek aan het Archeon dienen bezoekers een tijdslot te reserveren. “Reserveren kan via de website. Belangrijk is dat er ook gereserveerd moet worden als je al een ticket of Museumkaart hebt. Zo houden wij de bezoekaantallen onder controle.”

Op woensdag draait het Archeon proef. Op donderdag opent het park een uur eerder voor een extra rondleiding of als je van de natuur wilt genieten. Tijdens het Pinksterweekend is Archeon ook geopend. Alle maatregelen vind je hier.


Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Heb je een nieuwtje? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige gisteren 17:18

Woonforte waarschuwt voor phishingmail

Momenteel is er een phishingmail in omloop, zo waarschuwt Woonforte. De mail waarin WoningNet Holland-Rijnland meldt dat jouw inschrijving is verlopen en dat je moet betalen, klopt niet. WoningNet bestaat namelijk niet meer.

Overige gisteren 14:31

Een coronaproof roulatieprogramma op Burendag in De Veenweiden

Op zaterdag 26 september was het Burendag. Hoe vier je dat als Bezoekerscentrum in natuurgebied Zegersloot? Wie zijn dan je buren? Daar wisten Bezoekerscentrum De Veenweiden en Natuurvereniging IVN Alphen wel antwoord op.