Alphens EV

Archeon vraagt provincie om tóch archeologisch depot bij het museumpark te realiseren

Nu er een nieuwe stichting en een nieuw bestuur is voor het Nationaal Romeins Scheepvaartmuseum, vraagt Archeon in een brief aan de provincie Zuid-Holland het besluit om het archeologisch depot in Katwijk te vestigen, opnieuw te bekijken.

Na gesteggel vorig jaar over de governance code heeft Archeon de handschoen opgepakt en er is nu een nieuwe stichting met een nieuw bestuur om het scheepvaartmuseum van de grond te trekken. "Wij hebben inmiddels een afspraak met de nieuwe voorzitter", zei wethouder Kees van Velzen eind vorig jaar. Dat wordt ook toegelicht aan de provincie in een brief van Robert Jan Blom, de nieuwe voorzitter van het scheepvaartmuseum.

“De stichting vindt dat met de nieuwe governance structuur volledig wordt tegemoet gekomen aan de wens van de betrokken overheden (gemeente en provincie) met betrekking tot en zuiverheid van governance binnen Archeon. Dat was uwerzijds de basisvoorwaarde om ons gezamenlijk in te zetten voor de belangen van het toeristisch park, het Archeologiehuis Zuid-Holland en naar wij hopen ook het realiseren van een nieuwe archeologisch depot bij Archeon”, schrijft hij in de brief.

Voorkeur voor Katwijk

Het is alleen de vraag of de provincie daar gehoor aan geeft. Het gebrek aan ‘good governance’ was namelijk niet de enige reden waarom de keuze niet op Archeon was gevallen. Door uitstel van de komst van het Nationaal Romeins Scheepvaartmuseum doet het volgens de provincie ‘afbreuk aan de aantrekkingskracht van de plek’. De Uitwatering in Katwijk, waar nu de voorkeur ligt, heeft een historische binding met de Neder-Germaanse Limes. ‘Een plek met een verhaal’, aldus de provincie. De locatie ligt tevens aan het einde van de Neder-Germaanse Limes.  


Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in
Adverteer op Alphens.nl
Adverteer op Alphens.nl

Meer nieuws

Advertorial Actie gisteren 17:02

Grote showroomuitverkoop bij Dutch Dream Slaapcomfort in Alphen aan den Rijn!

Ben jij op zoek naar een nieuwe boxspring van hoogwaardige kwaliteit? Dan heeft Dutch Dream iets speciaals voor jou in petto! De winkel in Alphen aan den Rijn heeft nu een grote showroomuitverkoop, waarbij je kunt profiteren van uitzonderlijke kortingen op een breed scala aan slaapartikelen.

Markt / Braderie gisteren 15:51

Voorverkoop kinderrommelmarkt op Koningsdag al volgeboekt

Bijna overal is er op Koningsdag een vrijmarkt, zo ook in Alphen aan den Rijn. Dit jaar vindt de traditionele kinderrommelmarkt plaats in het Burgemeester Visserpark. Op zaterdag 6 april kregen mensen de kans om een plekje te bemachtigen; in de voorverkoop zijn alle plaatsen inmiddels verkocht.

Overige gisteren 12:19

Samen sterk tegen pesten op de Landelijke Dag tegen pesten

Vandaag vieren we de 'Landelijke Dag tegen Pesten', een dag gewijd aan het bestrijden van pestgedrag en het vergroten van bewustzijn, ongeacht de doelgroep. Pesten blijft een actueel en belangrijk onderwerp waar we gezamenlijk tegen optreden om positieve groepsvorming te stimuleren.

Advertorial Verkeer en vervoer gisteren 09:27

Laat jouw auto-olie verversen zonder afspraak bij Auto Service Alphen B.V.!

Om ervoor te zorgen dat de motor van hun auto goed blijft functioneren, moeten automobilisten om de zoveel tijd de motorolie laten verversen. Bij Auto Service Alphen B.V. hebben klanten de mogelijkheid om hun olie te laten verversen zonder vooraf een afspraak te maken.