Architect Jos van Eldonk over ontwerp bibliotheek

Binnenkort neemt de raad een besluit over de bouw van de combinatie bibliotheek, gemeentearchief en parkeertoren in Alphen aan den Rijn. Dit gebouw komt op de plek van het voormalige Aargebouw aan de Lage Zijde.

Naast onderdak aan de bibliotheek en het gemeentearchief, moet het pand straks ook plek bieden aan parkeerplekken voor zo'n vierhonderd fietsen en 320 auto's. Het gebouw krijgt ook een groene gevel en sluit daarmee aan op de gemeentelijke duurzaamheidsambities.

Jos van Eldonk, coördinerend architect van het stadshart Lage Zijde, vertelt over zijn inspiratie voor dit ontwerp, de functie van het gebouw voor de stad en de inpassing in de omgeving.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een nieuwsbericht in
Stuur een nieuwsbericht in

Meer nieuws

Overige vandaag 15:10

Help Maarten naar huis

De afgelopen weken is de hele wereld in de ban geraakt van het coronavirus. Voor veel mensen staat de wereld even stil. Voor Maarten van den Bergh, woonachtig in Alphen, was dit al even het geval. Hij liep vorig jaar een hoge dwarslaesie op bij een ongeluk.

Coronavirus in Alphen vandaag 14:08

Nieuwe coronabesmettingen, totaal 35 in Alphen

Voor de vijfde dag op rij zijn er nieuwe coronabesmettingen gemeld in de gemeente Alphen. Het nieuwe aantal officieel gemelde besmettingen staat nu op 35.

Advertorial Horeca vandaag 11:24

Laat een dagschotel van De Zaak thuisbezorgen

Sinds vorige week is Grandcafé de Zaak begonnen het met thuisbezorgen van diverse dagschotels en driegangenmenu’s. De sfeer van De Zaak, maar dan thuis!

Coronavirus in Alphen vandaag 08:28

Op zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig

Op zaterdag 28 maart en zaterdag 4 april zijn er op de zaterdagmarkt alleen food-ondernemers aanwezig. Deze kramen mogen op de zaterdagmarkt staan omdat food tot de eerste levensbehoeften hoort.

Coronavirus in Alphen gisteren 21:21

Campagne VRHM daagt jongeren en studenten uit

‘SLIMMER CHILLEN = CORONA KILLEN!’ Dat is de campagne die de Veiligheidsregio Hollands Midden start, gericht op jongeren en studenten. De boodschap? Houd 1,5 meter afstand van elkaar.